Identifiera dina AirPods

Läs om hur du identifierar vilken generation av AirPods du har med hjälp av modellnumret. Du kan också läsa om hur du identifierar vilken modell av laddningsetui du har till dina AirPods.

Hitta modellnumret

Du kan använda modellnumret på dina AirPods för att ta reda på vilken generation av AirPods du har.

Titta i Inställningar

1. Gå till Inställningar > Bluetooth. Alternativt kan du gå till Inställningar > [dina AirPods].*

2. Leta upp dina AirPods i listan (till exempel ”Johns AirPods").

3. Tryck på knappen Mer InfoIngen bildtext för denna bild bredvid dina AirPods.

No alt supplied for Image

* Om din enhet inte har iOS 14 eller iPadOS 14 eller senare och dina AirPods är anslutna till din enhet hittar du modellnumret genom att öppna Inställningar > Allmänt > Om. Rulla sedan nedåt tills du ser namnet på dina AirPods och tryck på namnet.

Titta på dina AirPods

Om du inte kan använda Inställningar för att hämta ditt modellnummer kan du hitta det på dina AirPods. Modellnumret finns på den första textraden på undersidan av varje AirPod eller under den vänstra dynan på AirPods Max.

AirPods serienummerAirPods (tredje generationen)AirPods Pro
Serienumret finns under den vänstra dynan

Identifiera dina AirPods med hjälp av modellnumret

När du har fått fram modellnumret kan du använda det för att ta reda på vilka AirPods du har:

AirPods Pro (2:a generationen) med MagSafe laddningsetui (usb-C)

Modellnummer: A3047, A3048, A3049

Introduktionsår: 2023

AirPods Pro (2:a generationen) med MagSafe laddningsetui (Lightning)

Modellnummer: A2931, A2699, A2698

Lanseringsår: 2022

AirPods (3:e generationen)

Modellnummer: A2565, A2564

Introduktionsår: 2021

AirPods Max

Modellnummer: A2096

Introduktionsår: 2020

AirPods Pro

Modellnummer: A2084, A2083

Introduktionsår: 2019

AirPods (2:a generationen)

Modellnummer: A2032, A2031

Introduktionsår: 2019

AirPods (1:a generationen)

Modellnummer: A1523, A1722

Introduktionsår: 2016

Identifiera laddningsetuiet

Du kan ta reda på vilket laddningsetui du har till dina AirPods med hjälp av statuslampans placering och annan information.

MagSafe-laddningsetui (usb-C) för AirPods Pro (2:a generationen)

No alt supplied for Image

Modellnummer: A2968

Introduktionsår: 2023

MagSafe-laddningsetuiet för AirPods (3:e generationen) är kompatibelt med Qi-certifierade trådlösa laddare och kan fästa magnetiskt med MagSafe-kompatibla laddare. Det finns en usb-C-port på undersidan av etuiet för kabelladdning. Det finns också en extern högtalare på undersidan av etuiet för att indikera laddnings- och batteristatusen, och en ögla på sidan. Statuslampan sitter på framsidan av fodralet och serienumret finns på undersidan av locket.

MagSafe-laddningsetui (Lightning) för AirPods Pro (2:a generationen)

No alt supplied for Image

Modellnummer: A2700

Lanseringsår: 2022

MagSafe-laddningsetuiet (Lightning) för AirPods (3:e generationen) är kompatibelt med Qi-certifierade trådlösa laddare och kan fästa magnetiskt med MagSafe-kompatibla laddare. Det finns en Lightning-port på undersidan av etuiet för kabelladdning. Det finns också en extern högtalare på undersidan av etuiet för att indikera laddnings- och batteristatusen, och en ögla på sidan. Statuslampan sitter på framsidan av fodralet och serienumret finns på undersidan av locket.

Lightning-laddningsetui för AirPods (3:e generationen)

No alt supplied for Image

Modellnummer: A2897

Lanseringsår: 2022

Det finns en Lightning-port på undersidan av etuiet för kabelladdning. Statuslampan sitter på framsidan av fodralet och serienumret finns på undersidan av locket.

MagSafe-laddningsetui för AirPods (tredje generationen)

No alt supplied for Image

Modellnummer: A2566

Introduktionsår: 2021

MagSafe-laddningsetuiet för AirPods (tredje generationen) är kompatibelt med Qi-certifierade trådlösa laddare och kan fästa magnetiskt med MagSafe-kompatibla laddare. Det finns en Lightning-port på undersidan av etuiet för kabelladdning. Statuslampan sitter på framsidan av fodralet och serienumret finns på undersidan av locket.

MagSafe-laddningsetui för AirPods Pro

No alt supplied for Image

Modellnummer: A2190

Introduktionsår: 2021

MagSafe-laddningsetuiet för AirPods Pro är kompatibelt med Qi-certifierade trådlösa laddare och kan fästa magnetiskt med MagSafe-kompatibla laddare. Det finns en Lightning-port på undersidan av etuiet för kabelladdning. Statuslampan sitter på framsidan av fodralet och serienumret finns på undersidan av locket.  De sista fyra siffrorna i serienumret är antingen 1059 eller 1NRC.

Laddningsetui till AirPods Pro

No alt supplied for Image

Modellnummer: A2190

Introduktionsår: 2019

Fungerar med AirPods Pro

Laddningsetuiet till AirPods Pro fungerar med Qi-certifierade trådlösa laddare. Det finns en Lightning-port på undersidan av etuiet för kabelladdning. Statuslampan sitter på framsidan av fodralet och serienumret finns på undersidan av locket.  De sista fyra siffrorna i serienumret är antingen 0C6L eller LKKT.

Trådlöst laddningsetui

No alt supplied for Image

Modellnummer: A1938

Introduktionsår: 2019

Fungerar med AirPods (2:a generationen) och AirPods (1:a generationen)

Det trådlösa laddningsetuiet är Qi-kompatibelt. Det finns en Lightning-port på undersidan av etuiet för kabelladdning. Statuslampan sitter på framsidan av fodralet och serienumret finns på undersidan av locket.

Laddningsetui med Lightning-kontakt

No alt supplied for Image

Modellnummer: A1602

Introduktionsår: 2016

Fungerar med AirPods (2:a generationen) och AirPods (1:a generationen)

Det finns en Lightning-port på undersidan av etuiet för kabelladdning. Statuslampan sitter på insidan av fodralet och serienumret finns på undersidan av locket.

Letar du efter serienumret?

Du hittar serienumret på dina AirPods på samma ställe som modellnumret. Följ anvisningarna i början av den här artikeln. Du kan också läsa om andra sätt att hitta serienumret.