Ansluta och använda AirPods

Med AirPods kan du bland annat lyssna på musik, ringa samtal och använda Siri.

Innan du börjar

Du behöver något av det här:

Läs om hur du ställer in AirPods med en Mac eller en enhet som inte kommer från Apple, till exempel en Android-telefon.

Använda iPhone för att ställa in AirPods

Följ de här stegen om du ställer in dina AirPods för första gången:

1. Gå till hemskärmen.
  2. Öppna fodralet, med dina AirPods inuti, och håll den bredvid iPhone-enheten.
  3. En inställningsanimering visas på iPhone-enheten.
  4. Tryck på Anslut och sedan på Klar.

Om du är inloggad på iCloud kommer dina AirPods automatiskt att ställas in med dina andra enheter som stöds och som är inloggade på iCloud med samma Apple-ID.

Om du inte kan ställa in AirPods kan du få hjälp.

Lyssna med AirPods

När du tar fram dina AirPods ur fodralet är de påslagna och klara att användas. När du placerar AirPods i öronen spelar de automatiskt upp ljudet från din enhet. Ljudet pausas om du tar ut en AirPod-snäcka ur örat. Ljudet stoppas när du tar ut båda.

AirPods är anslutna till både iPhone- och Apple Watch-enheten samtidigt. Ljudet växlar automatiskt mellan dem.

Följ de här stegen för att spela upp ljud på AirPods från en annan enhet eller för att spela upp ljudet på andra hörlurar eller högtalare.

På iOS-enheten

1. Öppna Kontrollcenter.
  2. Tryck hårt eller tryck och håll på ljudkortet i övre högra hörnet för att kontrollera ljudet.
  3. Tryck på  och välj sedan den enhet i listan som ska användas.1

På Mac-datorn

Klicka på  i menyfältet och välj AirPods* eller andra högtalare under Ljudutgång.

Tryck två gånger för att kontrollera enheten

När du har någon av AirPod-snäckorna i örat kan du svara i telefon eller lägga på genom att trycka snabbt två gånger och ordentligt på utsidan av snäckan. Du kan även göra följande med varje AirPod-snäcka:

• Aktivera Siri2
  • Spela och pausa det du lyssnar på
  • Gå till nästa spår
  • Gå till föregående spår
  • Stänga av det du lyssnar på

Läs mer om hur du väljer vad varje AirPod ska göra när du trycker två gånger på den.

Här finns mer information om att använda Siri och svara i telefon med AirPods:

Använda Siri

Du kan använda Siri med AirPods för att ställa frågor och ringa telefonsamtal. Siri kan även styra din musik och dina AirPods. Här är några exempel på vad du kan be Siri om:

• ”Spela upp spellistan Favoriter.”
  • ”Höj volymen.”
  • ”Hur kommer jag hem härifrån?”
  • ”Gå till nästa låt.”
  • ”Pausa musik.”
  • ”Hur mycket batteri har mina AirPods?”

Hitta fler exempel för Siri.

Använda telefonen

Siri kan meddela om inkommande samtal. Tryck två gånger för att svara. Du kan sedan trycka två gånger för att lägga på eller byta till ett annat samtal.

Ladda AirPods och fodralet

Lägg AirPods i fodralet och stäng locket för att ladda dem. AirPods stängs av och laddas när de ligger i fodralet.

Du kan ladda både AirPods och fodralet genom att ansluta fodralet till en Apple Lightning-till-USB-kabel. Läs mer om laddning.

1. AirPods visas endast om de är nära och redo att användas.
  2. Om det inte fungerar att trycka två gånger för att använda Siri, går du till Inställningar > Siri och ser till att Tillåt Siri när skärmen är låst är aktiverat.