Ansluta och använda AirPodsoch AirPods Pro

Med dina AirPods kan du bland annat lyssna på musik, ringa samtal och använda Siri.

Använda iPhone för att ställa in AirPods

Se till att din enhet är uppdaterad om du ställer in dina AirPods för första gången. Sedan följer du de här stegen:

1. Gå till hemskärmen.
  2. Öppna etuiet, med dina AirPods inuti, och håll den bredvid iPhone-enheten.
  3. En inställningsanimering visas på iPhone-enheten.
  4. Tryck på Anslut.
  5. Om du har AirPods Pro ska du läs följande tre skärmar.
  6. Om du har AirPods Pro eller AirPods (2:a generationen) och redan har ställt in ”Hej Siri” på din iPhone är ”Hej Siri” klar att användas med dina AirPods. Om du inte redan har ställt in ”Hej Siri” och har AirPods Pro eller AirPods (2:a generationen), kommer du guidas genom installationen.
  7. Tryck på Klar.
  8. Om du är inloggad på iCloud kommer dina AirPods automatiskt att ställas in med dina andra enheter som stöds och som är inloggade på iCloud med samma Apple-ID.

https://support.apple.com/sv-se/HT207974 om du inte kan ställa in dina AirPods.

Läs om hur du ställer in AirPods med en Mac eller en enhet som inte kommer från Apple, till exempel en Android-telefon.

Lyssna med AirPods

När du tar fram dina AirPods ur etuiet är de påslagna och klara att användas. När du placerar AirPods i öronen spelar de automatiskt upp ljudet från din enhet. Ljudet pausas om du tar ut en AirPod ur örat. Ljudet stoppas när du tar ut båda. Om du lyssnar i din ena AirPod och tar ut den, pausar den. Om du sätter tillbaka den i örat inom 15 sekunder återupptas spelningen automatiskt.

Läs mer om hur du får en anpassad och bekväm passform på dina AirPods Progenom att välja den bästa storleken på dina AirPods Pro-öronkuddar.

AirPods är anslutna till både iPhone- och Apple Watch-enheten samtidigt. Ljudet växlar automatiskt mellan dem.

När du inte använder AirPods eller AirPods Pro ska du förvara dem i laddningsfodralet. Om du förvarar AirPods löst i din ficka eller väska kan de komma till skada.

Följ de här stegen för att spela upp ljud på AirPods från en annan enhet eller för att spela upp ljudet på andra hörlurar eller högtalare.

På iOS-enheten

1. Öppna Kontrollcenter.
  2. Tryck och håll ned ljudkortet i övre högra hörnet i Kontrollcenter för att styra ljudet.
  3. Tryck på  och välj sedan den enhet i listan som ska användas.1

På Mac-datorn

Klicka på volymkontrollen  i menyraden och välj AirPods Pro2 eller andra högtalare under Ljudutgång.

Kontrollera ljudet med dina AirPods Pro

• Tryck på kraftsensorn på stammen på en AirPod för att spela och pausa ljud. Tryck igen för att återuppta uppspelningen.
  • Dubbeltryck på kraftsensorn på en AirPods hals för att hoppa framåt.
  • Tryck tre gånger på kraftsensorn för att hoppa bakåt.
  • Ändra volymen genom att säga ”Hej, Siri” och sedan någonting i stil ”sänk volymen”. Eller dra volymreglaget i appen som du lyssnar på, på låsskärmen eller i Kontrollcenter. Du kan även öppna Spelas nu på din Apple Watch och vrida på Digital Crown för att justera volymen.

Med AirPods Pro kan du styra hur mycket du hör av omgivningen. Tryck och håll ned kraftsensorn för att växla mellan Aktiv brusreducering och Ljudtransparen. Du kan välja vilka lägen tryck-och-håll-ned-åtgärden växlar mellan i Inställningar > Bluetooth > AirPods Pro > Tryck och håll ned AirPods.

Styr ljudet med dina AirPods (1:a eller 2:a generationen)

Du kan använda Siri med dina AirPods och styra uppspelningen av ljud.

Med AirPods (2:a generationen) använder du som standard Siri genom att säga ”Hej Siri”. Och när du trycker två gånger på en AirPod antingen spelar du upp ljud eller hoppar framåt.

Med AirPods (1:a generationen) använder du som standard Siri genom att trycka två gånger.

Oavsett om vilken modell av AirPods du har, kan du ställa in varje AirPod till att göra en av följande när du trycker två gånger på den:

• Använda Siri3
  • Spela och pausa det du lyssnar på
  • Gå till nästa spår
  • Gå till föregående spår
  • Stänga av det du lyssnar på

Läs mer om hur du väljer vad varje AirPod ska göra när du trycker två gånger på den.

Använda Siri

• Med AirPods Pro och AirPods (2:a generationen) kan du säga ”Hej Siri”.
  • Med AirPods Pro kan du ställa in en AirPod för att använda Siri när du trycker och håller ned kraftsensorn.
  • Med AirPods (1:a och 2:a generationen) kan du dubbeltrycka för att använda Siri.

Du kan använda Siri med AirPods för att ställa frågor och ringa telefonsamtal. Siri kan även styra din musik och dina AirPods. Här är några exempel på vad du kan be Siri om:

• ”Spela upp spellistan Favoriter.”
  • ”Höj volymen.”
  • ”Hur kommer jag hem härifrån?”
  • ”Gå till nästa låt.”
  • ”Pausa musik.”
  • ”Hur mycket batteri har mina AirPods?”

Hitta fler exempel för Siri.

Använda telefonenoch få meddelanden

När du får ett samtal och du använder en av dina AirPods, kan Siri meddela det. Tryck på kraftsensorn för att svara med AirPods Pro. Dubbeltryck för att svara med AirPods (1:a eller 2:a generationen). Sedan kan du trycka på kraftsensorn på en AirPod Pro eller dubbeltrycka på en AirPod för att lägga på eller växla till ett annat samtal.

Siri kan läsa inkommande meddelanden genom dina AirPods Pro.

Ladda dina AirPods och etuiet

Lägg dina AirPods i etuiet och stäng locket för att ladda dem.4 AirPods stängs av och laddas när de ligger i fodralet.

Du kan ladda dina AirPods Pro i deras trådlösa laddningsfodral med en Qi-certifierad laddare. Du kan trycka på statuslampan medan fodralet laddar trådlöst för att se laddningsstatus. Grönt ljus betyder att fodralet, och AirPods om de är däri, har laddats upp till mer än 80 procent. Du kan också ansluta fodralet till en Apple Lightning-till-USB-kabel – antingen USB-C eller USB-A.

Du kan ladda dina AirPods (1:a eller 2:a generationen) i Trådlöst laddningsfodral eller i Laddningsfodral. Om du har Trådlöst laddningsfodral kan du ladda trådlöst med en Qi-certifierad laddare. Båda etuierna kan laddas genom att plugga in en Apple Lightning till usb-kabel.

Läs mer om laddning.

Det här behöver du

Du behöver minst ett av följande om du har AirPods Pro:

Du behöver minst ett av följande om du har AirPods (2:a generationen):

Du behöver minst ett av följande om du har AirPods (1:a generationen):

1. AirPods visas endast om de är nära och redo att användas.
  2. Om du inte ser volymkontrollen i menyraden, läs om hur du lägger till den.
  3. Om det inte fungerar att trycka två gånger för att använda Siri går du till Inställningar > Siri och sökning och ser till att Tillåt Siri när skärmen är låst är aktiverat.
  4. Om du har både AirPods (2:a generationen) och AirPods (1:a generationen) ska du se till att du håller isär dem. AirPods laddas inte om du sätter i en av varje modell i ett laddningsfodral.