Ansluta och använda AirPods

Med dina AirPods kan du bland annat lyssna på musik, ringa samtal och använda Siri.

Innan du börjar

Du behöver minst ett av följande om du har AirPods (2:a generationen):

Du behöver minst ett av följande om du har AirPods (1:a generationen):

Läs om hur du ställer in dina AirPods med en Mac eller en enhet som inte kommer från Apple, till exempel en Android-telefon.

Använda iPhone för att ställa in AirPods

Följ de här stegen om du ställer in dina AirPods för första gången:

1. Gå till hemskärmen.
  2. Öppna etuiet, med dina AirPods inuti, och håll den bredvid iPhone-enheten.
  3. En inställningsanimering visas på iPhone-enheten.
  4. Tryck på Anslut och sedan på Klar.
  5. Om du har AirPods (2:a generationen) och redan har ställt in ”Hej Siri” på din iPhone är ”Hej Siri” klar att användas med dina AirPods. Om du inte redan har ställt in ”Hej Siri” och har AirPods (2:a generationen), kommer du guidas genom installationen.

Om du är inloggad på iCloud kommer dina AirPods automatiskt att ställas in med dina andra enheter som stöds och som är inloggade på iCloud med samma Apple-ID.

Om du inte kan ställa in AirPods kan du få hjälp.

Lyssna med AirPods

När du tar fram dina AirPods ur etuiet är de påslagna och klara att användas. När du placerar AirPods i öronen spelar de automatiskt upp ljudet från din enhet. Ljudet pausas om du tar ut en AirPod ur örat. Ljudet stoppas när du tar ut båda. Om du lyssnar i din ena AirPod och tar ut den, pausar den. Om du sätter tillbaka den i örat inom 15 sekunder återupptas spelningen automatiskt.

AirPods är anslutna till både iPhone- och Apple Watch-enheten samtidigt. Ljudet växlar automatiskt mellan dem.

Följ de här stegen för att spela upp ljud på AirPods från en annan enhet eller för att spela upp ljudet på andra hörlurar eller högtalare.

På iOS-enheten

1. Öppna Kontrollcenter.
  2. Tryck hårt på eller håll ned ljudkortet i övre högra hörnet för att styra ljudet.
  3. Tryck på  och välj sedan den enhet i listan som ska användas.1

På Mac-datorn

Klicka på volymkontrollen  i menyraden och välj AirPods2 eller andra högtalare under Ljudutgång.

Styra din enhet

Du kan använda Siri med dina AirPods och styra uppspelningen av ljud.

Med AirPods (2:a generationen) använder du som standard Siri genom att säga ”Hej Siri”. Och när du trycker två gånger på en AirPod antingen spelar du upp ljud eller hoppar framåt.

Med AirPods (1:a generationen) använder du som standard Siri genom att trycka två gånger.

Oavsett om vilken modell av AirPods du har, kan du ställa in varje AirPod till att göra en av följande när du trycker två gånger på den:

• Använda Siri3
  • Spela och pausa det du lyssnar på
  • Gå till nästa spår
  • Gå till föregående spår
  • Stänga av det du lyssnar på

Läs mer om hur du väljer vad varje AirPod ska göra när du trycker två gånger på den.

Använda Siri

Med AirPods (2:a generationen) kan du säga ”Hej Siri” eller trycka två gånger för att använda Siri. Med AirPods (1:a generationen) trycker du två gånger för att använda Siri.

Du kan använda Siri med AirPods för att ställa frågor och ringa telefonsamtal. Siri kan även styra din musik och dina AirPods. Här är några exempel på vad du kan be Siri om:

• ”Spela upp spellistan Favoriter.”
  • ”Höj volymen.”
  • ”Hur kommer jag hem härifrån?”
  • ”Gå till nästa låt.”
  • ”Pausa musik.”
  • ”Hur mycket batteri har mina AirPods?”

Hitta fler exempel för Siri.

Använda telefonen

När du får ett samtal och du använder en av dina AirPods, kan Siri meddela det. Tryck två gånger för att svara. Du kan sedan trycka två gånger för att lägga på eller byta till ett annat samtal.

Ladda dina AirPods och etuiet

Lägg dina AirPods i etuiet och stäng locket för att ladda dem.4 AirPods stängs av och laddas när de ligger i fodralet.

Du kan ladda dina AirPods (1:a eller 2:a generationen) i Trådlöst laddningsetui eller i Laddningsetui. Om du har Trådlöst laddningsetui kan du ladda trådlöst med en Qi-kompatibel laddare. Båda etuierna kan laddas genom att plugga in en Apple Lightning till usb-kabel.

Läs mer om laddning.

1. AirPods visas endast om de är nära och redo att användas.
  2. Om du inte ser volymkontrollen i menyraden, läs om hur du lägger till den.
  3. Om det inte fungerar att trycka två gånger för att använda Siri, går du till Inställningar > Siri och ser till att Tillåt Siri när skärmen är låst är aktiverat.
  4. Om du har både AirPods (2:a generationen) och AirPods (1:a generationen), se till att du håller dem isär. AirPods laddas inte om du sätter i en av varje modell i ett laddningsetui.