Ställa in AirPods med Mac eller andra Bluetooth-enheter

Läs om hur du ställer in dina AirPods med en Mac-dator, en Android-enhet eller en annan Bluetooth-enhet för att lyssna på musik, ta emot telefonsamtal med mera.

Använda AirPods med Mac

Om du använder AirPods (andra generationen) ser du till att din Mac har macOS Mojave 10.14.4 eller senare. AirPods Pro (1:a generationen) kräver macOS Catalina 10.15.1 eller senare. AirPods (tredje generationen) kräver macOS Monterey eller senare. AirPods Pro (2:a generationen) kräver den senaste versionen av macOS.

Om du har ställt in dina AirPods med din iPhone och din Mac är inloggad på iCloud med samma Apple-ID, kan de vara redo att användas med din Mac. Sätt i dina AirPods i öronen och klicka på KontrollcenterKontrollcenter i menyraden. Klicka på Bluetooth och välj sedan dina AirPods från listan.

macos-ventura-macbook-pro-menu-bar-control-center-bluetooth-device-list-airpods-pro

Om dina AirPods inte visas i Kontrollcenter1Kontrollcenter1 parkopplar du dina AirPods med din Mac:

1. På din Mac väljer du Systeminställningar på Apple-menyn  och klickar sedan på Bluetooth.

2. Kontrollera att Bluetooth är på.

3. Placera båda AirPods i laddningsfodralet och öppna locket.

4. Tryck och håll ned inställningsknappen på fodralets baksida tills statuslampan blinkar vitt.

5. Klicka på Anslut bredvid dina AirPods i listan Enheter i närheten.

macos-ventura-system-settings-bluetooth-airpods-pro-connect-pair

Om ljudet fortfarande spelas från Mac-högtalarna klickar du på KontrollcenterKontrollcenter i menyraden och kontrollerar att dina AirPods har valts som utgående enhet.

Använda AirPods med en enhet som inte kommer från Apple

Du kan använda AirPods som ett Bluetooth-headset med en enhet som inte kommer från Apple. Du kan inte använda Siri, men du kan lyssna och prata. Ställ in dina AirPods med en Android-telefon eller annan enhet som inte kommer från Apple2 genom att följa dessa steg:

1. Gå till Inställningar för Bluetooth på enheten som inte kommer från Apple och kontrollera att Bluetooth är aktiverat.3 Har du en Android-enhet går du till Inställningar > Anslutning > Bluetooth.

2. Öppna locket när dina AirPods är i laddningsfodralet.

3. Tryck och håll ned inställningsknappen på fodralets baksida tills statuslampan blinkar vitt.

4. När dina AirPods visas i listan med Bluetooth-enheter väljer du dem.

Växla mellan enheter automatiskt

Dina AirPods (2:a och 3:e generationen) och dina AirPods Pro (1:a och 2:a generationen) kan växla automatiskt mellan din Mac med macOS Big Sur eller senare, iPhone med iOS 14 eller senare och iPad med iPadOS 14 eller senare. Du behöver logga in på enheterna med samma Apple-ID med hjälp av tvåfaktorsautentisering. Exempelvis lyssnar du kanske på musik på din Mac medan du svarar i telefon på din iPhone. Dina AirPods växlar då automatiskt från musiken på din Mac till telefonsamtalet på din iPhone.

Ibland visas det notiser om dina AirPods på din Mac-dators skärm. När du håller pekaren över notisen visas en anslutningsknapp. Klicka på Anslut för att bekräfta att du vill att dina AirPods växlar till din Mac eller inte växlar från din Mac.

Om du vill stänga av automatisk växling för din Mac öppnar du Bluetooth-inställningarna på din Mac medan du har dina AirPods i öronen. Klicka på knappen Alternativ bredvid dina AirPods i listan över enheter. Klicka på Anslut till den här datorn och välj sedan Senaste anslutning till den här datorn. Återaktivera denna funktion genom att trycka på Automatiskt.

Ljudet borde inte växlas automatiskt från en enhet till en annan när du är i ett samtal, som ett telefonsamtal, ett FaceTime-samtal eller i en videokonferens.

Läs mer

Läs om vad du kan göra om du inte kan ställa in eller ansluta dina AirPods.

1. Dina AirPods Pro (2:a generationen) kan ansluta automatiskt till din Mac med macOS Ventura eller senare. Dina AirPods (tredje generationen) kan ansluta automatiskt till din Mac som använder macOS Monterey eller senare. Dina AirPods Pro kan ställas in automatiskt med en Mac som använder macOS Catalina 10.15.1 eller senare. Dina AirPods (andra generationen) kan ställas in automatiskt med en Mac som använder macOS Mojave 10.14.4 eller senare. Dina AirPods (1:a generationen) kan ställas in automatiskt med din Mac som använder macOS Sierra eller senare.

2. Funktionerna i dina AirPods kan vara begränsade beroende på Bluetooth-enheten som de är anslutna till.

3. Om du inte kan hitta Bluetooth-inställningarna för din enhet läser du i användarhandboken.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.