Lägga till filer från Skrivbord och Dokument till iCloud Drive

Läs om hur du delar filerna från mapparna Skrivbord och Dokument med alla dina enheter med iCloud Drive.

Mac- och iPhone-skärmar som visar iCloud Drive

När du lagrar mapparna Skrivbord och Dokument på iCloud Drive kan du komma åt filer från din Mac på alla dina enheter. Det betyder att du kan börja på ett dokument på ditt skrivbord och senare jobba på det från din iPhone eller iPad och på iCloud.com. Allt hålls automatiskt uppdaterat överallt.

Innan du börjar ser du till att du har ställt in iCloud på din iPhone eller iPad och att du har ställt in iCloud på din Mac.

Slå på Skrivbord och Dokument

Slå på Skrivbord och Dokument på varje Mac-dator som du vill använda med iCloud Drive.

1. På din Mac väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar. I macOS Monterey eller tidigare väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på Apple‑ID och sedan på iCloud.

3. Under Appar som använder iCloud klickar du på iCloud Drive.

4. Under iCloud Drive kontrollerar du att Synkronisera denna Mac är aktiverat.

5. Aktivera mapparna Skrivbord och Dokument.

Mac-skärm som visar mapparna iCloud Drive och Skrivbord och Dokument aktiverade
  6. Klicka på Klar.

Om du vill lagra dina filer på iCloud Drive och en annan molnlagringstjänst kan du ha kopior av filerna i båda, men du kan inte ha mappar från en tredje parts molntjänst på iCloud Drive. Du kan ha dina andra mappar för molntjänster på en annan plats på Mac-datorn, som hemmappen.

Om du redan använder en funktion från en annan molnleverantör som synkroniserar eller hanterar mapparna Skrivbord och Dokument måste du inaktivera den för att kunna använda Skrivbord och Dokument.

Hitta Skrivbord- och Dokument-filerna på alla dina enheter

När du lägger till Skrivbord och Dokument till iCloud Drive flyttas alla filer till iCloud och alla nya filer du skapar lagras automatiskt på iCloud. Sedan hittar du dina filer på alla dina enheter.

Dina filer överförs till iCloud varje gång din enhet ansluter till internet. Beroende på din internethastighet kan tiden det tar för dig att se dina filer på andra enheter variera.

På din Mac

Du hittar mapparna Skrivbord och Dokument i avsnittet iCloud i Finder-sidofältet. Om du lägger till ett andra Skrivbord hittar du dessa filer i mappen Skrivbord på iCloud Drive. Leta efter en mapp med samma namn som din andra Mac. Du kan också använda Spotlight för att söka efter specifika filnamn.

På din iPhone eller iPad

Du kan se dina filer i appen Filer. Du kan använda valfri kompatibel app för att få tillgång till och redigera dina filer direkt på din iPhone eller iPad.

Läs om hur du använder appen Filer

På iCloud.com

1. Logga in på med ditt Apple‑ID.

2. Gå till iCloud Drive.

3. Dubbelklicka på mappen Skrivbord eller Dokument.

Om du vill använda eller redigera filen hämtar du den genom att klicka på knappen HämtaNo alt supplied for Image. När du är klar med att göra ändringar överför du filen till iCloud Drive för att se den senaste versionen överallt.

Lagra dina filer i iCloud och spara utrymme på din enhet

Filerna som du lagrar på iCloud Drive använder ditt iCloud-lagringsutrymme. Så länge du har tillräckligt mycket lagringsutrymme på iCloud kan du lagra så många filer du vill.

Du kan radera filer för att frigöra utrymme på iCloud om det behövs. När du använder iCloud Drive och raderar en fil på en enhet raderas den på alla enheter som du är inloggad på med samma Apple-ID. Du kan komma åt de raderade filerna i mappen Senast raderade i appen Filer eller på iCloud.com i 30 dagar. Därefter raderas de.

Läs mer om hur du hanterar iCloud-lagringsutrymme

Slå av Skrivbord och Dokument

1. På din Mac väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar. I macOS Monterey eller tidigare väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på Apple‑ID och sedan på iCloud.

3. Under Appar som använder iCloud klickar du på iCloud Drive.

4. Inaktivera mapparna Skrivbord och Dokument.

5. Klicka på Klar.

Det här händer när du inaktiverar Skrivbord och Dokument

När du inaktiverar mapparna Skrivbord och Dokument behålls dina filer i iCloud Drive och en ny Skrivbord och Dokument-mapp skapas på din Mac i hemmappen. Du kan flytta filer från iCloud Drive till din Mac när du behöver dem eller välja alla filerna och dra dem dit du vill ha dem.

Det här händer när du inaktiverar iCloud Drive eller loggar ut från iCloud

Om du inaktiverar iCloud Drive eller loggar ut från iCloud skapas en ny Skrivbord- eller Dokument-mapp i hemmappen. Du kan också behålla en lokal kopia av filerna på iCloud Drive. Om du behåller en lokal kopia kopieras filerna på iCloud Drive till en mapp som heter iCloud Drive (Archive) i din hemmapp. Du kan flytta filer från Skrivbord och Dokument på iCloud till dina nya lokala Skrivbord och Dokument.