Använda 4K-bildskärmar, 5K-bildskärmar och Ultra HDTV-apparater med Mac

Läs om stöd för 4K-bildskärmar, 5K-bildskärmar och Ultra HDTV-apparater på din Mac. Läs även mer om systemkraven och hur du ställer in och justerar bildskärmen eller TV-apparaten.

Du kan använda 4K-bildskärmar och Ultra HDTV-apparater med dessa Mac-datorer:

• MacBook Pro (Retina-skärm, sent 2013) och senare
  • Mac Pro (sent 2013)
  • iMac (27 tum, sent 2013) och senare
  • Mac mini (sent 2014)
  • MacBook Air (tidigt 2015) och senare
  • MacBook (Retina-skärm, 12 tum, tidigt 2015) och senare

HDMI -bildskärmar

Du kan använda 4K-bildskärmar och Ultra HDTV-apparater vid följande upplösningar och uppdateringsfrekvenser med den inbyggda HDMI-porten på din Mac:

• 3 840 x 2 160 vid 30 Hz
  • 4 096 x 2 160 vid 24 Hz (skärmdubblering stöds inte vid den här upplösningen)

MacBook (2015 och senare), MacBook Pro (2016 och senare), iMac (2017 och senare) och iMac Pro (2017) stöder dessa upplösningar och uppdateringsfrekvenser över HDMI 1.4b när du använder USB-C Digital AV Multiport-adaptern med macOS Sierra 10.12 eller senare:

• Upp till 1080p vid 60Hz
  • 3840 x 2160 vid 30Hz
    Dessa datorer stöder också en uppdateringsfrekvens på 60Hz över HDMI när de används med en HDMI 2.0-bildskärm som stöds, HDMI Premium Certified-kabel och en kompatibel USB-C till HDMI 2.0-adapter från tredje part.

Bildskärmar med SST (single-stream transport)

De flesta SST 4K-bildskärmar stöds vid 30 Hz.

Med OS X Yosemite v10.0.3 och senare stöds de flesta SST 4K-bildskärmar (3 840 x 2160) vid 60 Hz på dessa Mac-datorer:

• MacBook Pro (Retina-skärm, 13 tum, tidigt 2015) och senare
  • MacBook Pro (Retina-skärm, 15 tum, mitten 2014) och senare
  • Mac Pro (sent 2013)
  • iMac (27 tum, sent 2013) och senare
  • MacBook Air (tidigt 2015)
  • iMac Pro (2017)*

Med OS X Yosemite v10.10.3 och senare stöds de flesta SST 4K-bildskärmar (4 096 × 2 160) vid 60 Hz på dessa Mac-datorer:

• MacBook Pro (2016 eller senare)
  • Mac Pro (sent 2013)
  • iMac (Retina 5K, 27 tum, sent 2014) och senare
  • iMac Pro (2017)*

Med macOS Sierra, MacBook (2015 eller senare) stöds 4K-bildskärmar (3 840 × 2 160) vid 60 Hz över DisplayPort.

*Läs om hur du ansluter flera bildskärmar till din iMac Pro.

MST-bildskärmar (Multi-Stream Transport)

Dessa Mac-datorer har stöd för MST-bildskärmar vid 60 Hz:

• MacBook Pro (Retina-skärm, 15 tum, sent 2013) och senare
  • MacBook Pro (Retina-skärm, 13 tum, tidigt 2015) och senare
  • Mac Pro (sent 2013)
  • iMac (Retina 5K, 27 tum, sent 2014) och senare
  • iMac Pro (2017)*

Om du använder en MST-bildskärm på 60 Hz med MacBook Pro (Retina-skärm, 15 tum, mitten av 2015) med grafikkortet AMD Radeon R9 M370X eller iMac (Retina 5K, 27 tum, sent 2014), kan bara en ytterligare Thunderbolt-skärm användas. Läs mer om Thunderbolt-portar och -bildskärmar.

Din Mac upptäcker automatiskt MST-aktiverade bildskärmar. Det kan dock hända att bildskärmen behöver en uppdatering av den fasta mjukvaran för att hantera 60 Hz. Kontakta bildskärmens tillverkare för mer information.

Du måste konfigurera 4K-bildskärmar manuellt om du ska använda MST. Följ dessa steg om du vill använda skärmens inbyggda kontroller när du aktiverar den här funktionen:

• Sharp PN-K321: Välj Menu (meny) > Setup (konfiguration) > DisplayPort STREAM > MST > SET
  • ASUS PQ321Q: Choose OSD menu (OSD-meny)> Setup (konfiguration) > DisplayPort Stream
  • Dell UP2414Q och UP3214Q: Choose Menu (meny) > Display Setting (skärminställning) > DisplayPort 1.2 > Enable (aktivera)
  • Panasonic TC-L65WT600: Välj Menu (meny) > DisplayPort Settings (DisplayPort-inställningar) > Stream Setting (streaminställning) > Auto
  • Andra DisplayPort bildskärmar: fråga bildskärmens tillverkare om kompatibiliteten.

*Läs om hur du ansluter flera bildskärmar till din iMac Pro.

Bildskärmar med dubbla kablar

En del bildskärmar med upplösningar över 4K kräver två DisplayPort-kablar för att bildskärmen ska kunna anslutas med högsta upplösningen:

• 5K-bildskärmen Dell UP2715K på 27 tum stöds av iMac (Retina 5K, 27 tum, sent 2014) och senare och Mac Pro (sent 2013) med OS X Yosemite v10.10.3 och senare.
  • 5K-bildskärmen HP Z27q stöds av iMac (Retina 5K, 27 tum, sent 2014) och senare och Mac Pro (sent 2013) med macOS Sierra.

LG UltraFine-bildskärmar

4K-bildskärmen LG UltraFine stöds på dessa Mac-datorer med DisplayPort Alt-Mode över USB-C:

• MacBook Pro (2016 eller senare)
  • MacBook (2015 och senare)
  • iMac (21,5 tum, 2017)
  • iMac (Retina-skärm 4K, 21,5 tum, 2017)
  • iMac (Retina 5K, 27 tum, 2017)
  • iMac Pro (2017)*

The LG UltraFine 5K Display stöds på dessa Mac-datorer med Thunderbolt 3 (USB-C):

• MacBook Pro (2016 eller senare)
  • iMac (21,5 tum, 2017)
  • iMac (Retina-skärm 4K, 21,5 tum, 2017)
  • iMac (Retina 5K, 27 tum, 2017)
  • iMac Pro (2017)*

*Läs om hur du ansluter flera bildskärmar till din iMac Pro.

Justera bildskärmen

Välj Apple-menyn () > Systeminställningar och klicka på Bildskärmar om du vill ändra inställningen för skärmupplösningen. Det kan göra så att text och objekt visas större eller ge dig mer utrymme på bildskärmen. Om Mac-datorn inte känner igen en bildskärm som du nyss anslutit håller du ned Alternativ-tangenten för att visa knappen Sök bildskärmar och klickar sedan på knappen.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.