Om Boot Camp-assistenten visar meddelandet ”Utrymme saknas”

Få hjälp med att åtgärda felmeddelandet ”Utrymme saknas” som kan visas när du installerar Windows på din Mac med hjälp av Boot Camp-assistenten.

Felmeddelandet kan visas när Windows-avbildningen är för stor för den tillfälliga partitionen som Boot Camp-assistenten använder för att installera Windows. Till exempel är en flashminnesbaserad Windows 10-installation som har konverterats till en ISO-fil för stor eftersom den innehåller installationer för både 32 och 64 bitar.

Problemet kan även uppkomma om du försöker göra en ny installation med Windows 10-utgåvan från oktober 2018 på en Mac som kör en äldre version av macOS.

Lös problemet genom att hämta Windows 10 April 2018 Update från Microsofts hämtningssida. Använd sedan Boot Camp-assistenten för att installera Windows och se till att du använder ISO-filen med utgåvan från april 2018. När installationen är klar kan du uppdatera till oktober 2018-utgåvan genom att använda Windows Update.

Läs mer

Läs Installera Windows på din Mac med Boot Camp för instruktioner om hur du installerar Windows 10 med en avbild som är hämtad från Microsofts webbsida.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.