Ändra urtavla på Apple Watch

Du kan välja olika utseenden, justera färger och lägga till komplikationer på din urtavla. Du kan till och med ställa fram klockan.

Växla urtavla på din Apple Watch

1. Svep till höger eller vänster från kant till kant på din urtavla.
  2. Stanna när du kommer till urtavlan som du vill använda.

Läs mer om Apple Watch-urtavlor och deras funktioner.

Alla urtavlor finns inte tillgängliga i alla länder eller regioner. Hermès- och Nike-urtavlor finns endast på de modellerna.

Anpassa urtavlan på din Apple Watch

1. Tryck på Digital Crown för att gå till urtavlan.
  2. Tryck på och håll ned bildskärmen.
  3. Svep till vänster eller höger för att välja en urtavla och tryck sedan på Redigera.
  4. Välj en egenskap genom att svepa till vänster eller höger och vrid sedan på Digital Crown för att ändra den. Du kan till exempel ändra färgen på den andra visaren eller markeringarna på urtavlan.
  5. Svep hela vägen till vänster för att redigera komplikationer som du kan använda för att kontrollera sådant som vädret, din aktivitet eller information från andra appar som du installerade. Du kan välja en komplikation genom att trycka på den och sedan vrida på Digital Crown för att ändra den.
  6. När du är klar trycker du på Digital Crown för att spara dina ändringar.
  7. Tryck på urtavlan om du vill använda den.

Du kan även ändra din urtavla från din iPhone. Öppna Watch-appen och tryck sedan på fliken Urtavelsgalleri.

Så här skapar du en ny version av en urtavla

1. Tryck på Digital Crown för att gå till urtavlan.
  2. Tryck på och håll ned bildskärmen, svep hela vägen till höger och tryck sedan på knappen Lägg till plussymbolen.
  3. Du kan välja en urtavla genom att vrida på Digital Crown och sedan trycka på den du vill ha. Det ställer in din nuvarande urtavla till den du skapade nyss.
  4. Du kan anpassa urtavlan genom att trycka på och hålla ned bildskärmen igen och sedan trycka på Redigera.

Radera en urtavla från din Apple Watch

1. Gå till din nuvarande urtavla, tryck sedan på och håll ned bildskärmen.
  2. Svep åt vänster eller höger till urtavlan som du vill ta bort.
  3. Svep uppåt och tryck på Ta bort.

Om du vill kan du skapa urtavlan igen senare.

Ändra tiden som visas på din Apple Watch

1. Öppna appen Inställningar på din klocka och tryck sedan på Klocka.
  2. Tryck på +0 min.
  3. Vrid Digital Crown och välj hur långt du vill ställa fram klockan.
  4. Tryck på Avbryt eller Ställ in.

Du kan endast ställa fram tiden som visas på urtavlan. Dina alarm, notiser, Världsklocka och alla andra tider kommer fortsatt att motsvara den verkliga tiden.

Gömma Spelas nu på din Apple Watch

När du spelar upp musik öppnas automatiskt Spelas nu. Så här ändrar du inställningen:

1. Öppna appen Inställningar på din klocka.
  2. Tryck på Allmänt > Väck skärm.
  3. Stäng av Starta ljudappar automatiskt.

Läs mer

Med watchOS 7 kan du dela urtavlor med andra.