Ändra urtavlan på din Apple Watch

På din Apple Watch kan du välja olika utseenden, justera färger och lägga till komplikationer på din urtavla. Du kan till och med ställa fram klockan.

växla mellan urtavlor

Ändra till en annan urtavla

Använd dessa steg för att ändra urtavlan på Apple Watch:

1. Svep till höger eller vänster från kant till kant på din urtavla.
  2. Stanna när du kommer till urtavlan du vill använda.

Anpassa urtavlan

1. Tryck på Digital Crown för att gå till urtavlan.
  2. Tryck hårt på bildskärmen.
  3. Svep till höger eller vänster för att välja en urtavla och tryck sedan på Anpassa.
  4. Välj en egenskap genom att svepa till vänster eller höger och vrid sedan på Digital Crown för att ändra den. Till exempel kan du ändra färgen på den andra visaren eller markeringarna på urtavlan.
    Lugnt alternativ för urtavlan Andas.
  5. Svep hela vägen till vänster för att ändra komplikationer. Du kan välja en komplikation genom att trycka på den och sedan vrida på Digital Crown för att ändra den. Du kan även lägga till komplikationer från andra appar
    Datumkomplikation för urtavlan Andas.
  6. När du är klar trycker du på Digital Crown för att spara dina ändringar.
  7. Tryck på urtavlan om du vill använda den.

Du kan även ändra din urtavla från din iPhone. Öppna Apple Watch-appen och tryck sedan på fliken Urtavlor.

Lägga till mer information på urtavlan

Du kan lägga till komplikationer eller information från appar på vissa urtavlor. Din Apple Watch har komplikationer som visar batteritid, datum med mera. Du kan även lägga till komplikationer från vissa tredjepartsappar. Så här visar du vilka appar som har komplikationer:

1. Öppna appen Apple Watch på iPhone-enheten.
  2. Tryck på fliken Min klocka och tryck sedan på Komplikationer.

Tryck på Ändra och följ dessa steg för att välja önskade komplikationer:

• Du kan lägga till en komplikation genom att trycka på symbolen Lägg till. När du har lagt till komplikationen i appen Apple Watch på din iPhone kan du lägga till den på din klocka. Gå tillbaka till urtavlan, tryck hårt på skärmen och tryck på Anpassa. Tryck sedan på en komplikation och vrid Digital Crown för att välja informationen som du vill ska visas.
  • Du kan ta bort en komplikation genom att trycka på symbolen Radera. Tryck sedan på Ta bort.

Ny urtavla på Apple Watch.

Lägga till en ny urtavla

Du kan lägga till flera versioner av samma urtavla. Du skapar en så här:

1. Tryck på Digital Crown för att gå till urtavlan.
  2. Håll skärmen hårt intryck, svep hela vägen till höger och tryck sedan på plustecknet.
  3. Du kan välja en urtavla genom att vrida Digital Crown och sedan trycka på den du vill ha. Det ställer in din nuvarande urtavla till den du skapade nyss.
  4. Du kan anpassa urtavlan genom att hålla skärmen hårt intryckt igen och sedan trycka på Anpassa.

Även om du kan få nya komplikationer från tredjepartsappar kan du inte installera nya urtavlor.

Ta bort Siri-urtavlan.

Radera en urtavla

1. Gå till den nuvarande urtavlan och tryck sedan hårt på skärmen.
  2. Svep åt vänster eller höger till urtavlan som du vill ta bort.
  3. Svep uppåt och tryck på Ta bort.

Om du vill kan du skapa urtavlan igen senare.

Ställ in tiden 5 minuter framåt.

Ändra tiden som visas

1. Öppna appen Inställningar och tryck på Tid.
  2. Tryck på +0 min.
  3. Vrid Digital Crown och välj hur långt du vill ställa fram klockan.
  4. Tryck på Avbryt eller Ställ in.

Du kan endast ställa fram tiden som visas på urtavlan. Dina alarm, notiser, Världsklocka och alla andra tider kommer fortsatt att motsvara den verkliga tiden.

Dölja Spelas nu

När du spelar upp musik öppnas automatiskt Spelas nu. Så här ändrar du inställningen:

1. Öppna appen Apple Watch och tryck på fliken Min klocka.
  2. Tryck på Allmänt > Väck skärm.
  3. Stäng av Starta ljudappar automatiskt.