Få aktivitetsutmärkelser med din Apple Watch

Du kan få utmärkelser när du slår egna rekord, gör speciella prestationer eller når viktiga mål med hjälp av din Apple Watch. Du kan titta på vad du redan har fått och vad du kan börja arbeta mot i appen Aktivitet på iPhone.

Utmärkelsen Perfekt vecka (stå) i appen Aktivitet på iPhone X.

Få utmärkelser

Om du vill få aktivitetsutmärkelser kan du få hjälp att nå dina mål med träningsapparna på din Apple Watch. Du kan använda appen Aktivitet, appen Träning eller någon annan app som lägger till träningspass i Hälsa. Om du vill lära dig hur du tjänar in utmärkelser öppnar du appen Aktivitet på din iPhone. Tryck sedan på fliken Utmärkelser och tryck på en utmärkelse.

När du har fått en utmärkelse visas en notis på din Apple Watch. En del utmärkelser kan du få flera gånger. Du kan till exempel få utmärkelsen Perfekt vecka (stå) mer än en gång.

Visa dina utmärkelser

Öppna appen Aktivitet på din iPhone och tryck sedan på fliken Utmärkelser.

Tryck på en utmärkelse om du vill se när du fick den och varför. Svep åt vänster eller höger när du vill se baksidan på utmärkelsen.

Ring i nyårsutmaningen på Apple Watch.

Få specialutmärkelser för aktivitetsutmaningar

Ibland kan du också genomföra en speciell aktivitetsutmaning och få en särskild utmärkelse, som ringen i nyårsutmaningen. Innan utmaningen börjar får du ett meddelande från appen Aktivitet på din Apple Watch om hur du gör för att få denna specialutmärkelse. Varje månad kan du också utföra en anpassad månadsutmaning som har valts ut särskilt för dig.

När sådana specialutmaningar är tillgängliga kan du se dem i appen Aktivitet på din iPhone. De här utmaningarna gäller bara under en begränsad tid, och om du inte får utmärkelsen under den angivna perioden är den inte längre tillgänglig.

Få specialutmärkelser för aktivitetstävlingar

Med watchOS 5 kan du också få utmärkelser genom att delta i tävlingar med dina vänner. Under tävlingen får du poäng baserat på procentandelen aktivitetsringar du stänger. När tävlingen är klar kan du antingen få utmärkelse för att du deltagit eller, om du vunnit, en utmärkelse som är unik för just den här tävlingen med din vän.

Lär dig att utmana vänner på en tävling

Få hjälp

Leta reda på problemet nedan. Kontakta Apple-supporten om du inte hittar ditt problem.

Om du når ett mål men inte får utmärkelsen

Du får din utmärkelse inom 9 dagar efter att du slutfört aktivitetsutmaningen.

Om du saknar utmärkelser efter att ha uppdaterat till iOS 12

Vissa utmärkelser för aktivitetsutmaningar saknas i appen Aktivitet i iOS 12. Du kan se alla dina belöningar genom att uppdatera till iOS 12.1 eller senare.

Om du inte ser aktivitetsutmaningarna på din iPhone eller Apple Watch

Om en aktivitetsutmaning redan har ägt rum visas den inte på fliken Utmärkelser.

Se efter om utmaningen visas efter varje steg:

1. Se till att mjukvaran i din iPhone och Apple Watch är uppdaterad. Om du ska kunna se nya utmaningar behöver du watchOS 5.1 eller senare.
  2. Se till att din Apple Watch kan ansluta till wifi, så att utmaningen kan hämtas.

En del utmaningar erbjuds bara i vissa regioner. Om du vill kontrollera din region på din iPhone öppnar du Apple Watch-appen och trycker sedan på Allmänt > Språk och region.