Få aktivitetsutmärkelser med din Apple Watch

Du kan få utmärkelser när du slår personliga rekord, gör speciella prestationer eller når viktiga mål med hjälp av din Apple Watch. Du kan titta på vad du redan har fått och vad du kan börja arbeta mot i appen Aktivitet på din klocka eller din iPhone.

Utmärkelsen Perfekt vecka (stå) i appen Aktivitet på iPhone X.

Få utmärkelser

Om du vill få aktivitetsutmärkelser kan du få hjälp att nå dina mål med träningsapparna på din Apple Watch. Du kan använda appen Aktivitet eller Träning.

När du har fått en utmärkelse visas en notis på din Apple Watch. En del utmärkelser kan du få flera gånger. Du kan till exempel få utmärkelsen Perfekt vecka (stå) mer än en gång.

Visa dina utmärkelser

Läs mer om utmärkelserna genom att öppna appen Aktivitet på din Apple Watch, svep vänster till skärmen Utmärkelser och tryck på en utmärkelse. Du kan även göra detta i appen Aktivitet i din iPhone: tryck på fliken Utmärkelser och tryck sedan på en utmärkelse.

Tryck på en utmärkelse om du vill se när du fick den och varför. Svep åt vänster eller höger när du vill se baksidan på utmärkelsen.

Ring in nyårsutmaningen på Apple Watch.

Få specialutmärkelser för aktivitetsutmaningar

Ibland kan du också genomföra en speciell aktivitetsutmaning och få en särskild utmärkelse, som ringen i nyårsutmaningen. Innan utmaningen börjar får du ett meddelande från appen Aktivitet på din Apple Watch om hur du gör för att få denna specialutmärkelse. Varje månad kan du också utföra en anpassad månadsutmaning som har valts ut särskilt för dig.

När sådana specialutmaningar är tillgängliga kan du se dem i appen Aktivitet på din Apple Watch eller din iPhone. De här utmaningarna gäller bara under en begränsad tid, och om du inte får utmärkelsen under den angivna perioden är den inte längre tillgänglig.

Få specialutmärkelser för aktivitetstävlingar

Du kan också få utmärkelser genom att delta i tävlingar med dina vänner. Under tävlingen får du poäng baserat på procentandelen aktivitetsringar du stänger. När tävlingen är klar kan du antingen få utmärkelse för att du deltagit eller, om du vunnit, en utmärkelse som är unik för just den här tävlingen med din vän.

Läs om hur du utmanar dina vänner på en tävling

Få hjälp

Leta reda på problemet nedan. Om ditt problem inte finns med kan du kontakta Apple-supporten

Om du når ett mål men inte får utmärkelsen

Du får din utmärkelse inom 9 dagar efter att du slutfört aktivitetsutmaningen.

Om du inte ser aktivitetsutmaningarna på din iPhone eller Apple Watch

Om en aktivitetsutmaning redan har ägt rum visas den inte på fliken Utmärkelser.

Se efter om utmaningen visas efter varje steg:

1. Se till att mjukvaran i din iPhone och Apple Watch är uppdaterad.
  2. Se till att din Apple Watch kan ansluta till wifi, så att utmaningen kan hämtas.

En del utmaningar erbjuds bara i vissa regioner. Om du vill kontrollera din region på din iPhone öppnar du Apple Watch-appen och trycker sedan på Allmänt > Språk och region.