Tjäna in aktivitetsutmärkelser med Apple Watch

Du kan tjäna in utmärkelser när du slår egna rekord, gör speciella prestationer eller når viktiga mål med hjälp av din Apple Watch. Du kan titta på vad du redan har tjänat in och vad du kan börja arbeta mot i appen Aktivitet på iPhone.

Utmärkelse för Perfekt vecka

Tjäna in utmärkelser

Om du vill lära dig hur du tjänar in utmärkelser öppnar du appen Aktivitet på din iPhone. Tryck sedan på fliken Prestationer och tryck på en utmärkelse. Använd träningsapparna på Apple Watch när du vill börja tjäna in utmärkelser. Du kan använda appen Aktivitet, appen Träning eller någon annan app som lägger till träningar till Hälsa.

När du gjort en prestation visas ett meddelande på din Apple Watch tillsammans med utmärkelsen. En del utmärkelser kan du få flera gånger. Du kan till exempel få utmärkelsen Perfekt vecka (stå) mer än en gång.

Visa prestationer

Öppna appen Aktivitet på iPhone och tryck sedan på fliken Prestationer.

Tryck på en utmärkelse om du vill se när du tjänade in den och varför. Svep åt vänster eller höger när du vill se baksidan på utmärkelsen.

Meddelande om aktivitetsutmaning på Apple Watch

Få specialutmärkelser för aktivitetsutmaningar

Ibland kan du också genomföra en speciell aktivitetsutmaning och få en särskild utmärkelse, som ringen i nyårsutmaningen. Innan utmaningen börjar får du ett meddelande från appen Aktivitet på din Apple Watch om hur du gör för att få denna specialutmärkelse.

När sådana specialutmaningar är tillgängliga kan du se dem i appen Aktivitet på din iPhone. De här utmaningarna gäller bara under en begränsad tid, och om du inte tjänar in utmärkelsen under den angivna perioden är den inte längre tillgänglig.

Få hjälp

Leta reda på problemet nedan. Kontakta Apple-supporten om du inte hittar ditt problem.

Om du genomför en prestation men inte får utmärkelsen

Du får din utmärkelse inom nio dagar efter att du slutfört aktivitetsutmaningen.

Om du inte ser aktivitetsutmaningarna på din iPhone eller Apple Watch

Efter att en aktivitetsutmaning redan har ägt rum visas den inte längre på fliken Prestationer.

Se efter om utmaningen visas efter varje steg:

1. Se till att din iPhone och Apple Watch är uppdaterade. Du måste ha watchOS 3.1 eller senare och iOS 10.1 eller senare för att se aktivitetsutmaningarna.
  2. Se till att din Apple Watch kan ansluta till wifi, så att enheten kan hämta utmaningen.

En del utmaningar erbjuds bara i vissa regioner. Om du vill kontrollera din region på din iPhone öppnar du Apple Watch-appen och trycker sedan på Allmänt > Språk och region.