Ställa in Apple TV

Kom igång med din Apple TV genom att följa dessa steg.

Du behöver

Om du fastnar eller vill gå tillbaka till en tidigare skärm under inställningen trycker du på menyknappen på fjärrkontrollen. Om du vill börja om från början kopplar du bort enheten från strömmen och ansluter den sedan igen

Koppla in strömmen och anslut dina enheter för hemmabio

Anslut din Apple TV till ström och anslut den till din tv med en HDMI-kabel. På din Apple TV 4K kontrollerar du att du har en kabel som följer standarden HDMI 2.0 eller senare. Om du ansluter en Apple TV 4K till en mottagare ser du till att också den har stöd för HDMI 2.0 eller senare. Använd sedan en andra HDMI-kabel för att ansluta mottagaren till tv-apparaten.

Anslut till internet med hjälp av Ethernet genom att ansluta din Apple TV till routern med en Ethernet-kabel. Eller så kan du ansluta till wifi under installationen.

Slå på och parkoppla din fjärrkontroll

På din tv väljer du samma ingång som Apple TV är ansluten till. Slå på tv-apparaten (och mottagaren eller switchboxen) för att se inställningsskärmen för Apple TV. Ser du inte inställningsskärmen?

Parkoppla din fjärrkontroll till Apple TV genom att klicka på pekytan på fjärrkontrollen. Om fjärrkontrollen inte ansluts trycker du på och håller ned meny- och volymhöjningsknapparna i fem sekunder. Om ett meddelande anger att du inte befinner dig tillräckligt nära placerar du fjärrkontrollen ovanpå din Apple TV.

Om du har en Apple TV (2:a eller 3:e generationen) läser du om hur du parkopplar Apple Remote (aluminium).

Välja språk och aktivera Siri

Svep över pekytan på fjärrkontrollen för att hitta ditt språk och land eller din region. Välj ett alternativ genom att klicka på pekytan. Om fel språk har valts trycker du på menyknappen för att återgå till föregående skärm och göra ett nytt försök.

Om du blir tillfrågad väljer du om du vill använda Siri eller inte.

Ställa in genom att använda din iOS-enhet eller ställa in manuellt

Om du vill överföra inställningar från en iOS-enhet till din Apple TV, till exempel inloggningsuppgifter till iTunes, iCloud och wifi, väljer du Ställ in med enhet. Följ sedan anvisningarna som visas på skärmen på iOS-enheten och Apple TV.

Om du inte kan ställa in din Apple TV med din iOS-enhet trycker du på menyknappen på fjärrkontrollen så att du kommer tillbaka till föregående skärm och väljer Ställ in manuellt.

Om du har en Apple TV (2:a eller 3:e generationen) följer du stegen på skärmen för att slutföra installationen.

Komma åt innehåll från din tv-operatör

Logga in hos din tv-operatör för att titta på tv-serier och filmer från appar som medföljer ditt kabel-tv- eller tv-abonnemang på Apple TV.

Endast tillgängligt i USA.

Ställa in En hemskärm på alla Apple TV-enheter

Med funktionen En hemskärm kan du se till att dina appar och hemskärmar är desamma på alla Apple TV-enheter som du äger genom att helt enkelt logga in i iCloud. Om det visas ett meddelande där du blir tillfrågad om du vill använda En hemskärm väljer du Matcha hemskärmar.

Om du väljer Inte nu kan du slå på det senare i Inställningar > Konton > iCloud > En hemskärm.

Välja ett rum

Välj ett rum där din Apple TV befinner sig så kommer den automatiskt att läggas till i appen Hem på din iOS-enhet och Mac. Sedan kan du använda AirPlay 2 till att spela musik över varje Apple TV, HomePod och AirPlay 2-kompatibel högtalare som du har i ditt hem.

Få ut det mesta av din TV

När du ansluter en Apple TV 4K till en 4K-TV med stöd för HDR eller Dolby Vision kan du bli uppmanad att köra ett kort bildskärmstest för dessa format. Kör testet enligt anvisningarna på skärmen och bekräfta att bilden är skarp. Läs mer om 4K, HDR och Dolby Vision på Apple TV 4K.

Avsluta

Gå igenom de steg som visas på skärmen för att välja inställningar för platstjänster, skärmsläckare och delning av analysdata. Sedan kan du öppna App Store från hemskärmen för att hitta och hämta videoappar och spelappar som Hulu, DirecTV Now, Netflix, NBA, HBO och många fler.

Få hjälp

• Om du inte kommer vidare trycker du på menyknappen på din fjärrkontroll för att gå tillbaka till föregående skärm.
  • Om fjärrkontrollen inte svarar trycker du på och håller ned meny- och volymhöjningsknapparna i två sekunder.
  • Om din Apple TV inte svarar eller fastnar under inställningen kopplar du bort den från strömmen och ansluter den igen.
  • Om du har en Apple TV (2:a eller 3:e generationen) och behöver en verifieringskod för att logga in med ditt Apple-ID, läser du om vad du gör.
  • Om du har andra problem kan du kontakta Apple-supporten.