Ställa in Apple TV

Kom igång med din Apple TV genom att följa dessa steg.

Du behöver

• Privat internet*
  • En tv eller en annan bildskärm med HDMI-port
  • En HDMI-kabel (på Apple TV 4K behöver du en kompatibel HDMI 2.0-kabel eller senare)

Gör följande på din iOS-enhet om du vill ställa in din Apple TV med din iOS-enhet:

*Apple TV har inte stöd för offentliga nätverk eller betalnätverk med inloggningskrav.

Välj din Apple TV

Ställa in din Apple TV 4K eller Apple TV HD

Om du vill gå tillbaka till en tidigare skärm under inställningen, trycker du på menyknappen på fjärrkontrollen. Om du vill börja om från början kopplar du från din Apple TV från strömmen och ansluter den sedan igen.

Koppla in den och slå på din tv

Anslut din Apple TV till en strömkälla och anslut den till din tv med en HDMI-kabel. Om du vill titta på filmer i 4K HDR på Apple TV 4K ska du se till att du använder en HDMI 2.0-kabel eller senare och har en tv som har stöd för 4K, HDR eller båda. Du kan också ställa in din Apple TV 4K att spela upp ljud i Dolby Atmos.

Slå på din tv och välj den HDMI-ingång som din Apple TV är ansluten till. Ser du inte inställningsskärmen?

Om du inte vill ansluta till wifi under installationen kan du ansluta din Apple TV till din router med en Ethernet-kabel.

Portar och kablar på Apple TV

Välja språk och aktivera Siri

Svep över pekytan på Apple TV Remote för att hitta ditt språk och land eller din region. Välj ett alternativ genom att klicka på pekytan. Om fel språk har valts trycker du på menyknappen för att återgå till föregående skärm.

Om du blir tillfrågad väljer du om du vill använda Siri eller inte.

Läs mer om hur du använder din Apple TV Remote för att styra din Apple TV.

Pekytan på Apple TV-fjärrkontrollen.

Fortsätta ställa in med din iOS-enhet eller ställa in manuellt

Välj Ställ in med enhet om du vill lägga till ditt Apple-ID och dina wifi-inställningar till din Apple TV automatiskt. Lås sedan upp din iOS-enhet, håll den bredvid din Apple TV och följ stegen på skärmen på din iOS-enhet och Apple TV.

Välj Ställ in manuellt om du inte vill ställa in din Apple TV med din iOS-enhet. Följ sedan stegen på skärmen på din Apple TV för att ansluta ditt wifi-nätverk och logga in med ditt Apple-ID.

Om du inte har ett Apple-ID kan du skapa ett. Om du har glömt ditt Apple-ID kan du läsa om vad du kan göra.

Logga in på din tv-leverantör

I vissa länder och regioner kanske du kan logga in på din tv- eller kabelleverantör på din Apple TV för att titta på tv-program och filmer i ditt kabel- eller tv-abonnemang

Om du har fått en Apple TV från kabeloperatören är den förmodligen redan behörig för abonnemanget.

Välja inställningar

Aktivera Samma hemskärm för att ha samma hemskärm och appar på alla Apple TV. Välj ett rum där din Apple TV är så kommer den automatiskt att läggas till i appen Hem på din iOS-enhet och Mac. Och hämta skärmsläckare med flygfoton.

När du ansluter en Apple TV 4K till en 4K-TV med stöd för HDR eller Dolby Vision kan du bli uppmanad att köra ett kort bildskärmstest. Kör testet enligt anvisningarna på skärmen och bekräfta att bilden är skarp. Läs mer om 4K, HDR och Dolby Vision på Apple TV 4K.

Hämta appar och börja streama

När installationen är klar visas hemskärmen. Där kan du titta på dina favoritprogram, filmer och upptäcka mer som du gillar att titta på i Apple TV-appen. Du kan också hämta spel och appar från App Store.

Du kanske också vill söka efter uppdateringar på din Apple TV.

Läs användarhandboken för Apple TV för mer information om din Apple TV.