Om dina iCloud-bilder inte kan läsas in på din pc

Läs om hur du använder iCloud-bilder på din Windows-dator, överför och hämtar bilder och videor så att du kan visa dem på dina Apple-enheter och radera de som du inte vill ha längre.

Vad behöver jag för att använda iCloud-bilder på min pc?

Hur ser jag bilder och videor som jag har överfört till iCloud-bilder från min pc?

När du har överfört bilderna från pc:n till iCloud-bilder kan du visa och hantera dina bilder och videor i appen Bilder på iCloud.com och på dina Apple-enheter.

Hur hämtar jag alla mina bilder och videor till min pc?

I iCloud för Windows 11.1 och senare hämtas optimerade versioner av alla bilder och videor automatiskt till din dator när du aktiverar iCloud-bilder. Öppna bilden eller videon för att hämta den fullständiga versionen.

I iCloud för Windows 10 eller tidigare hämtas alla nya bilder och videor som du lägger till i biblioteket automatiskt till din pc när du aktiverar iCloud-bilder.* Du kan även hämta dina bilder och videor per år. Du hittar hämtningsknappen genom att klicka på iCloud i Windows meddelandefält.

*Nya bilder och videor hämtas automatiskt till pc:n till C:\Users\ditt namn\My Pictures\iCloud Photos\Downloads.

Hur ser jag statusen på mina överföringar och hämtningar?

Du kan lägga till iCloud för Windows i statusfältet för att se framstegen för dina iCloud-överföringar och -hämtningar. Klicka på symbolen för iCloud i Windows meddelandefält på din pc. Du kanske måste klicka på Visa dolda symboler i meddelandefältet för att se iCloud.

Hur visar jag redigerade versioner av bilder på min pc?

I den senaste versionen av iCloud för Windows hämtas redigeringar och raderingar automatiskt.

I iCloud för Windows 10 eller tidigare hämtar iCloud-bilder på din pc dina bilder en gång. Om du gör ändringar efter att bilderna har hämtats till pc:n hämtas inte den redigerade versionen igen. Om du vill spara den redigerade versionen till din pc kan du hämta enskilda bilder och videor från iCloud.com eller hämta dem per år.

1. Klicka på symbolen för iCloud i Windows meddelandefält på din pc.

2. Klicka på Hämta bilder.

3. Välj de bilder och videor som du vill hämta och klicka på Hämta.

Om du redigerar en bild på din pc som du redan har överfört till iCloud-bilder kan du ändra bildfilens namn och överföra den till iCloud-bilder igen.

Hur kopierar jag bilder till en iCloud-mapp?

1. Öppna Utforskaren.

2. Klicka på iCloud-bilder i fönstret Navigering (sidofältet). Om du använder en tidigare version av iCloud för Windows går du till Favoriter > iCloud-bilder.

3. Öppna ett annat fönster och öppna mappen där du lagrar de bilder som du vill lägga till i iCloud-bilder.

4. Markera de bilder som du vill lägga till.

5. Dra dem till mappen iCloud-bilder. I tidigare versioner av iCloud för Windows ska du dra dem till Favoriter > iCloud-bilder > Överföringar.

Varför ser jag dubbletter av bilder?

I iCloud för Windows 7.x visas både en video och en stillbild för varje Live Photo som hämtats från iCloud-bilder. Uppgradera till den senaste versionen av iCloud för Windows för att se en JPEG- eller MOV-fil för varje Live Photo som för närvarande lagras i iCloud-bilder istället för både en video och en stillbild.

Du kan också se extra kopior av bilder när de har redigerats i appen Bilder i iOS eller macOS innan de hämtas till din pc. Läs mer om redigerade bilder i iCloud-bilder.

Hur raderar jag bilder och videoklipp som finns i iCloud-bilder?

I iCloud för Windows 11.1 och senare raderas bilder och videor som du raderar från din Apple-enhet eller iCloud.com från din pc om du inte har valt att fästa dem. Och när du raderar en bild eller en video på din pc händer något av följande:

• iCloud för Windows 14 eller senare: Filerna tas bort från din pc och från iCloud-bilder. Om en fil tas bort från Microsoft Foton kommer den också att tas bort från iCloud-bilder.

• Tidigare versioner av iCloud för Windows: Filerna och miniatyrerna tas bort från din dator men sparas fortfarande i iCloud-bilder. Om du redigerar en bild eller video på en annan enhet visas miniatyren på din pc igen.

Läs mer om hur du raderar eller återställer bilder och videor i iCloud för Windows

Hur hanterar iCloud-bilder RAW-bilder?

iCloud-bilder sparar alla RAW-bilder med inbäddade JPEG-filer i originalformatet. Du kan visa miniatyrer på din Mac eller hämta och redigera dem på din Mac eller pc.

Vad ska jag göra om jag ser meddelandet Vi har upptäckt att du använder en äldre version av Windows?

Om du använder en äldre version av Windows 10 kan det hända att du ser ett meddelande om att vi har upptäckt att du använder en äldre Windows-version. Funktioner i iCloud-bilder är till en viss del begränsade i denna Windows-version. Om du vill använda alla funktioner i iCloud-bilder uppgraderar du till Windows 10 med byggnummer 18363 eller senare och hämtar och installerar HEVC-avkodaren och insticksprogrammet HEIF från Microsoft Store.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.