Gå med i Apple Music på iPhone, iPad, iPod touch, mac eller Windows-dator

Gå med i Apple Music, välj artister som du gillar och njut av den bästa musiksamlingen i världen på iPhone, iPad, iPod touch, mac eller Windows-dator.

Med Apple Music kan du komma åt över miljoner låtar, radio med utvald musik och spellistor och musikrekommendationer, allt i Apples app Musik. Du kan även komma åt din musik på andra enheter så länge du är inloggad på Apple Music med samma Apple-ID och har hämtat musiken för att lyssna offline.

Läs mer om Apple Music och Apple Music-prissättning.

Funktionerna i Apple Music och prissättning kan variera beroende på land eller region. Läs mer om vad som är tillgängligt i ditt land eller region.

Innan du går med

Apple Music är ingen säkerhetskopieringstjänst så se till att du alltid har en säkerhetskopia av din musiksamling innan du gör några ändringar.

Gå med i Apple Music

Det här måste du göra för att gå med:

1. Ange det Apple-ID och lösenord som du använder för att göra inköp i iTunes Store. Om du inte är säker på om du har ett Apple-ID kan vi hjälpa dig.
  2. Bestäm vilken typ av prenumeration du vill ha. Läs mer om att gå med som studentmedlem, gå med i ett familjemedlemskap och prissättning. Du kan även senare byta till en årsprenumeration.
  3. Lägg till en giltig betalningsmetod.

Tryck på den här länken för att starta din provperiod: Starta en provperiod. Följ sedan stegen på skärmen för att gå med. Eller öppna appen Musik på iPhone, iPad eller iPod touch, eller iTunes på din mac eller pc. Om du inte ser ett erbjudande om att gå med i Apple Music första gången du öppnar appen Musik på din iOS-enhet trycker du på För dig längst ned på skärmen. I iTunes klickar du på fliken För dig överst i iTunes-fönstret.

Du kan också gå med i Apple Music på en Android-telefon.

Om meddelandet Gå med i Apple Music inte visas i För dig

Om du inte prenumererar på Apple Music visas ett meddelande i För dig-avsnittet om att gå med. Om meddelandet inte visas aktiverar du Visa Apple Music:

• iPhone, iPad eller iPod touch: Gå till Inställningar > Musik, och aktivera Visa Apple Music.
  • Mac: Öppna iTunes. Välj iTunes > Inställningar från menyraden överst på datorskärmen. Klicka på fliken Allmänt och välj sedan Visa Apple Music-funktioner.
  • Windows-dator: Öppna iTunes. Välj Redigera > Inställningar i menyfältet längst upp i iTunes-fönstret. Klicka på fliken Allmänt och välj sedan Visa Apple Music-funktioner.

Om giltiga betalningsmetoder

När du först registrerar dig för Apple Music kan du endast välja en av följande betalningsmetoder:

• Kreditkort
  • Kontokort
  • Fakturering till mobiltelefon (via operatörer som stöds)
  • Paket från mobiloperatörer (via operatörer som stöds)
    Se till att du går med i Apple Music antingen genom Apple eller din mobiloperatör så att du inte behöver betala båda.
  • iTunes- och Apple Music-presentkort
    Om du vill använda butikskredit för att betala för Apple Music måste du ha tillräckligt med butikskredit för att täcka betalningen för en faktureringsperiod till ordinarie pris för den Apple Music-prenumeration du väljer. Läs mer om hur du löser in presentkort.

När du har registrerat dig kan du ändra betalningsmetod till en annan, som PayPal. Läs mer om betalningsmetoder.

Följ artister och vänner

Med hjälp av de genrer och artister du väljer kan vi ge dig musikförslag från våra musikexperter. Det är de här förslagen som visas på fliken För dig. Du kan också välja andra genrer och artister när som helst efter att du har gått med.

Under registreringen:

• Tryck eller klicka en gång på de genrer och artister du gillar.
  • Tryck eller klicka två gånger på de genrer och artister du tycker mest om.
  • Håll ned eller klicka på borttagningssymbolen i iTunes längst upp till vänster för de genrer eller artister du inte gillar för att ta bort dem.

Om du inte hittar några artister som du tycker om trycker du på Läs in mer artister. Välj minst tre artister och tryck sedan på Klar.

Du kan även se vad dina vänner lyssnar på och och få meddelanden när artister släpper ny musik.

Så här skaffar du en årlig Apple Music-prenumeration

När du har gått med kan du byta till en årsprenumeration. Med en årsprenumeration får du 12 månader Apple Music till priset av 10.

Om du vill ändra din prenumeration:

1. Öppna appen Musik och tryck på För dig.
  2. Tryck på profilsymbolen  eller din bild i det övre högra hörnet.
  3. Tryck på Visa Apple-ID. Du kan bli ombedd att logga in eller använda Touch ID.
  4. Tryck på Prenumerationer och sedan på Apple Music-medlemskap för att se dina alternativ.
  5. Under Alternativ väljer du Enskilt(1 år). Bekräfta ditt val och tryck sedan på Tillbaka.

Läs mer

• Läs om hur du använder Apple Music i appen Musik.
  • Läs om hur du ställer in och hanterar din musiksamling på en iPhone, iPad, iPod touch, mac eller Windows-dator.
  • Du kan ändra typen av prenumeration när du vill. Läs om hur du ändrar eller avbryter Apple Music.
  • Du behöver inte köpa låtar eller album från iTunes Store med Apple Music. Men du kan fortfarande köpa musik om du till exempel vill ha en egen DRM-fri version av ett spår.
  • Du kan också gå med som Enskild på Apple TV (4:e generationen) eller senare. Om du vill gå med som Student, Familj eller Årlig enskild väljer du en annan enhet.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.