Om din Mac försvinner eller blir stulen

Om du ställde in Hitta min Mac innan din Mac försvann, kan du använda Hitta för att hitta och skydda den. Även om du inte har gjort det, kan du ändå vidta åtgärder för att skydda din information.

Om du har ställt in Hitta för din saknade Mac

1. Öppna Hitta.

• Välj fliken Enheter i appen Hitta på en annan Apple-enhet.

• Logga in på webben iCloud.com/find och klicka sedan på Alla enheter.

2. Välj din Mac för att visa var den är på en karta. Läs om hur du ändå kan skydda ditt konto om din Mac inte visas.

3. Om din Mac finns i närheten kan du låta den spela upp ett ljud så att du eller någon annan kan hitta den.

No alt supplied for Image
  4. Fjärrlås din Mac med en lösenkod för att förhindra obehörig åtkomst. Tryck på Aktivera under Markera som förlorad i appen Hitta eller välj Lås på iCloud.com. Du kan välja att visa ett anpassat meddelande med ditt telefonnummer på din saknade enhets låsskärm om någon hittar din Mac.

• Du kan fortfarande spåra enhetens plats medan den är låst, så länge den är ansluten till internet. Om den är offline kommer åtgärderna att börja gälla nästa gång din Mac är online.

5. Kontakta polisen och anmäl att din Mac är försvunnen eller har blivit stulen. Vid stöldanmälan måste du troligen ha Mac-datorns serienummer. Hitta enhetens serienummer.

6. Om du inte tror att du kan återfå din saknade Mac kan du radera den på distans. Det raderar alla dina data från din Mac och hindrar någon annan från att komma åt den informationen. När du raderar din Mac raderas all information från enheten och du kan inte hitta den med hjälp av Hitta.

No alt supplied for Image
  7. Ta bort din förlorade eller stulna Mac från din lista över betrodda enheter.

Läs mer om hur du använder appen Hitta för att hitta en förlorad eller stulen enhet.

Om du inte hittar din Mac eller inte har ställt in Hitta

Hitta min Mac är den enda Apple-tjänst som kan hjälpa dig att spåra och hitta en försvunnen Mac. Om du inte ställde in Hitta min Mac innan Mac-datorn försvann eller om du inte kan hitta den, följer du de här stegen för att försöka skydda dina data:

1. Ändra lösenordet för ditt Apple-ID för att förhindra att någon obehörig kommer åt dina iCloud-data eller använder andra tjänster (till exempel iMessage eller iTunes) från din Mac.

2. Ändra dina lösenord för andra konton som du har använt med Mac-datorn, till exempel e-post, internetbank eller sociala medier som Facebook och Twitter.

3. Kontakta polisen och anmäl att din Mac är försvunnen eller har blivit stulen. De kan fråga efter serienumret för din dator. Du hittar den här informationen på originalförpackningen eller kvittot som du fick när du köpte Mac-datorn.

Om du inte kan låsa upp din Mac

När du har hittat din Mac kan du låsa upp den genom att ange lösenkoden som du skapade när du låste den med Hitta.

Om du inte kommer ihåg lösenkoden har du tre alternativ:

• Logga in på iCloud.com/find och välj sedan din Mac från enhetsmenyn. Välj Lås upp och följ stegen för att verifiera din identitet.

• Lås upp din Mac från din iPhone, iPad, iPod touch eller Apple Watch med enhetens lösenkod.

• Ta din Mac till en Auktoriserad Apple-servicepartner tillsammans med ditt inköpsbevis.

Du kan kolla upp din lösenkod under en begränsad tid.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.