Hitta din borttappade Apple-enhet eller AirTag med Hitta

Om du tappar bort din Apple-enhet, personliga föremål som är anslutna till en AirTag eller annat Hitta-nätverkstillbehör, kan du använda Hitta för att hitta eller markera som förlorad och på så sätt skydda enheten och personuppgifter.

Hitta en AirTag, en iPhone eller andra Apple-enheter i Hitta min eller på webben.

Hitta dina grejer med Hitta

Om du har tappat bort eller förlagt en Apple-enhet eller ett personligt föremål som har en AirTag använder du Hitta för att hitta din enhet eller ditt föremål på en karta. Du kan få färdbeskrivningar till dess plats och, när du är i närheten, spela upp ett ljud eller till och med få hjälp med att hitta den exakta platsen.

Hitta din Apple-enhet eller AirTag

1. Öppna Hitta.

2. Välj Enheter eller Föremål.

3. Välj din borttappade enhet eller ditt föremål för att hitta den/det på en karta. Om du tillhör en familjedelningsgrupp kan du också hitta dina familjemedlemmars enheter eller delade föremål.

• Välj Vägbeskrivning för att öppna dess plats i Kartor.

• Om du är nära trycker du på Spela ljud.

• Om din iPhone har ultrabredband kan du kanske trycka på Hitta i närheten för att visa avståndet och riktningen till din AirTag eller dina AirPods Pro (2:a generationen).

Hitta en AirTag i närheten

Om du inte har en Apple-enhet för att använda Hitta, kan du hitta dina enheter på iCloud.com/find.

Markera din enhet eller föremål som förlorat

Medan du letar använder du Markera som förlorad för att skydda din enhet och information. När du markerar din enhet eller föremål som förlorat, låser den din enhet med en lösenkod eller ditt Apple ID-lösenord.

Du kan också visa ett meddelande som hjälper någon att returnera din enhet eller objekt.

1. Välj den saknade enheten eller det saknade föremålet i Hitta.

2. Rulla ned till Markera som förlorad (eller Förlorat läge) och välj Aktivera.

3. Följ stegen på skärmen om du vill visa din kontaktinformation på din saknade enhet eller när någon skannar din AirTag med sin iPhone eller smartphone.

4. Välj Aktivera.

Om du inte har en iPhone eller annan Apple-enhet för att använda Hitta

Om du inte har en iPhone eller annan Apple-enhet för att använda Hitta provar du någon av följande metoder.

Använda Hitta enheter på iCloud.com

Du kan hitta din enhet, markera den som förlorad eller fjärradera den på iCloud.com/find.

• När du loggar in kan du bli ombedd att ange en verifieringskod som skickas till en betrodd enhet. Om du tappade bort din enda betrodda enhet eller på annat sätt inte kan få tag på koden, väljer du knappen Hitta enheter istället för att ange en kod.

• När du använder iCloud.com/find kan du inte hitta din enhets plats om den är avstängd, batteriet är tomt eller mer än 24 timmar har gått sedan dess senaste plats skickades till Apple.

• Om du har aktiverat Skydd för stulen enhet för din iPhone och du använder det för att ändra ditt Apple-ID-lösenord på en okänd plats är det möjligt att enhetens plats inte visas på iCloud.com/find.

Läs mer om Hitta enheter på iCloud.com

Det går bara att hitta nätverkstillbehör för AirTag och Hitta med appen Hitta på en iPhone, iPad eller Mac, eller appen Hitta föremål på Apple Watch.

Använda en familjemedlems enhet

Om du är med i en familjedelningsgrupp kan du använda Hitta på en familjemedlems enhet. När du delar din plats med dina familjemedlemmar visas dina enheter i deras Hitta-app under Enheter.

Läs om hur du hittar en familjemedlems enhet

Om Hitta visar Ingen plats hittades eller Offline

• Om Hitta inte kan visa den aktuella platsen (eftersom telefonen är avstängd eller på annat sätt inte skickar sin plats), visar Hitta den senast skickade platsen från enheten eller den senast kända platsen i Hitta-nätverket.

• Om det har gått mer än sju dagar sedan din enhet senast skickade sin plats till Apple via Hitta-nätverket, kan Hitta inte visa en plats utan visar istället Ingen plats hittades.

• Om din enhet är online men inte kan skicka sin plats (till exempel om det finns ett problem med Platstjänster), kan Hitta inte visa en plats och visar istället Delar inte platsinfo • Online.

Nätverket Hitta är ett krypterat, anonymt nätverk med hundratals miljoner Apple-enheter som kan hjälpa dig hitta dina saker, även om de är offline. Enheter i närheten skickar platsen för din borttappade enhet på ett säkert sätt till iCloud, så att du kan hitta den i Hitta. Det hela är anonymt och krypterat för att skydda allas integritet.

Läs om hur du aktiverar Hitta-nätverket för din iPhone

Läs om hur du aktiverar Hitta-nätverket för dina AirPods

Om din enhet försvinner eller blir stulen permanent

Om du inte kan hitta din Apple-enhet, eller om du tror att den kan ha blivit stulen, kan du fjärradera enheten. Det raderar all din information (däribland kredit- och betalkort i din Apple Plånbok).

Innan du raderar enheten ser du till att du har provat allt annat. Radering av enheten kan inte ångras.

Om du inte har tvåfaktorsautentisering aktiverad för ditt Apple-ID kan du inte fjärradera en enhet med hjälp av appen Hitta. Istället måste du använda iCloud.com för att radera din enhet, eller så kan du först aktivera tvåfaktorsautentisering. Äldre iOS-versioner av appen kan också kräva att du använder webben för att radera.

Radera en enhet i Hitta

1. I Hitta väljer du Enheter.

2. Välj din förlorade enhet.

3. Rulla nedåt och välj Radera den här enheten.

4. Välj Radera den här [enheten].

Om du raderar en enhet som kör iOS 15 eller senare, eller iPadOS 15 eller senare, kan du fortfarande använda Hitta för att hitta enheten. Annars kommer du inte att kunna hitta din enhet efter att du har raderat den.

Det kan fortfarande gå att hitta din Mac eller Apple Watch om den befinner sig nära ett wifi-nätverk du använt tidigare.

Radera en enhet på iCloud.com

1. Logga in på iCloud.com/find.

2. Välj din förlorade enhet.

3. Välj Radera [Enhet] och tryck sedan på Radera för att bekräfta.

AppleCare+ med stöld och förlust

Om din saknade iPhone täcks av AppleCare+ med stöld och förlust:

De funktioner som är tillgängliga för din försvunna enhet eller ditt föremål

Funktioner och tillgänglighet för Hitta kan variera beroende på land och region.

iPhone, iPad

• Visa plats

• Spela ett ljud

• Markera som förlorad (läget Förlorad)

• Fjärradering

• Meddela när den hittas

• Meddela om den lämnas kvar

Mac

• Visa plats

• Spela ett ljud

• Markera som förlorad (lås din Mac)

• Fjärradering

• Meddela när den hittas

• Meddela om den lämnas kvar*

* Funktionen är endast tillgänglig på MacBook-datorer med Apple-chip.

Apple Watch

• Visa plats

• Spela ett ljud

• Markera som förlorad (läget Förlorad)

• Fjärradering

• Meddela när den hittas

Apple Vision Pro

AirPods (3:e generationen), AirPods Pro, AirPods Max

• Visa plats

• Hitta i närheten

• Spela ett ljud

• Förlorat läge (Markera som förlorad)

• Meddela när den hittas

• Meddela om den lämnas kvar

AirPods (1:a generationen), AirPods (2:a generationen), Beats-produkter

• Visa plats

• Spela ett ljud

AirTag

• Visa plats

• Hitta i närheten

• Spela ett ljud

• Förlorat läge (Markera som förlorad)

• Meddela när den hittas

• Meddela om den lämnas kvar

iPhone-plånbok med MagSafe

• Visa plats

• Visa telefonnummer

• Meddela vid frånkoppling

Produkter från tredje part

• Visa plats

• Läget Förlorad

• Andra funktioner kan variera efter produkt