Kontrollera ditt batteri och ladda din Apple Watch

Kontrollera enkelt batteriet på urtavlan, i Kontrollcenter eller i Sängbordsläge.

Apple Watch visar laddningsnivån

Kontrollera batteriladdningen

Du kan kontrollera batteriet till din Apple Watch på flera ställen:

Apple Watch visar uppgifter om laddningsnivån i inställningsappen

Se laddningsinformation i inställningarna

I watchOS 7 och senare, öppna appen Inställningar och tryck sedan på Batteri. Den aktuella laddningsnivån visas tillsammans med ett detaljerat laddningsdiagram.

Apple Watch ansluten till Apple Watch magnetisk laddningskabel

Ladda din Apple Watch

Är batterinivån låg visas symbolen för lågt batteri  på skärmen på Apple Watch. Ladda din Apple Watch:

1. Hantera Apple Watch och dess tillbehör säkert och ta alltid av dig klockan innan du laddar den.
  2. Anslut den magnetiska laddningskabeln för Apple Watch, usb-C-kabeln för Apple Watch magnetiska snabbladdning eller den magnetiska laddningsdockan för Apple Watch till en usb-strömadapter.
  3. Anslut adaptern till ett eluttag. Du kan även ansluta laddningskabeln till en USB-port.
  4. Placera baksidan av din Apple Watch på laddaren. Laddarens magneter riktas in med din Apple Watch och batteriladdningssymbolen  visas på urtavlan.
  5. Låt Apple Watch laddas. Medan enheten laddas försätts Apple Watch i Sängbordsläge

Om du har Apple Watch Series 7 kan du ladda din klocka snabbt med snabbladdning.

Optimerad batteriladdning

watchOS 7 och senare gör det möjligt för Apple Watch att anpassas efter dina laddningsvanor för att förbättra batteriets livslängd. Läs mer om optimerad batteriladdning på Apple Watch.

Apple Watch i strömspararläge

Använda Strömsparläge

Med strömsparläge kan du se tiden på Apple Watch samtidigt som du sparar på batteritiden. När Apple Watch är i strömsparläge kan du visa tiden med sidoknappen. När din Apple Watch är i strömsparläge kommunicerar den inte med din iPhone och du kan inte använda andra funktioner på klockan.

Starta strömsparläge

När batteriladdningen är under 10 % varnar Apple Watch och frågar om du vill använda strömsparläge. När batterinivån är för låg går aktivitetsklockan automatiskt över till strömsparläge och symbolen för låg batterinivå  visas bredvid tiden. Läs om hur du maximerar batteritiden och batteriets livslängd

Så här aktiverar du strömsparläge:

1. Svep uppåt på urtavlan för att öppna Kontrollcenter.
  2. Tryck på batteriprocenten.
  3. Dra reglaget för strömsparläge och tryck på Fortsätt.

Stäng av strömsparläge

1. Tryck och håll ned sidoknappen tills Apple-logotypen visas.
  2. Vänta på att Apple Watch startar om. Du kan behöva ladda Apple Watch först.

Om det inte går att ladda Apple Watch