Kontrollera ditt batteri och ladda din Apple Watch

Kontrollera enkelt batteriet på urtavlan, i Kontrollcenter eller i Sängbordsläge.

Kontrollera batteriladdningen

Magnetisk laddningskabel till Apple Watch

Ladda din Apple Watch

Om batterinivån är låg visas en röd blixt på skärmen på Apple Watch. Ladda din Apple Watch:

1. Hantera Apple Watch och dess tillbehör säkert och ta alltid av dig klockan innan du laddar den.
  2. Anslut den magnetiska laddningskabeln eller magnetiska laddningsdockan för Apple Watch till USB-strömadaptern.
  3. Anslut adaptern till ett eluttag. Du kan även ansluta laddningskabeln till en USB-port.
  4. Positionera baksidan av Apple Watch på laddaren. Laddarens magneter justerar Apple Watch och en grön blixt visas på urtavlan.
  5. Låt Apple Watch laddas. Medan enheten laddas försätts Apple Watch i Sängbordsläge

Få hjälp om din Apple Watch inte laddas

Använda Strömsparläge

Med strömsparläge kan du se tiden på Apple Watch samtidigt som du sparar på batteritiden. När Apple Watch är i strömsparläge kan du visa tiden med sidoknappen. När din Apple Watch är i strömsparläge kommunicerar den inte med din iPhone och du kan inte använda andra funktioner på klockan.

Starta strömsparläge

När batteriladdningen är under 10 % varnar Apple Watch och frågar om du vill använda strömsparläge. När batteriladdningen är för låg går klockan automatiskt över i strömsparläge och en röd blixt visas bredvid tiden. Läs om hur du maximerar batteritiden och batteriets livslängd

Så här aktiverar du strömsparläge:

1. Svep uppåt på urtavlan när du vill öppna Kontrollcenter.
  2. Tryck på batteriprocenten.
  3. Dra reglaget för strömsparläge och tryck på Fortsätt.

Stäng av strömsparläge

Stänga av strömsparläge:

1. Håll ned sidoknappen tills du ser Apple-logotypen.
  2. Vänta på att Apple Watch startar om. Du kan behöva ladda Apple Watch först.

Om det inte går att ladda Apple Watch