Kontrollera ditt batteri och ladda din Apple Watch

Kontrollera batteriet enkelt på urtavlan, i Kontrollcenter eller i Sängbordsläge.

Kontrollera batteriladdningen

Magnetisk laddningskabel till Apple Watch

Ladda din Apple Watch

Om batterinivån är låg visas en röd blixt på skärmen på Apple Watch. Ladda din Apple Watch:

1. Hantera Apple Watch och dess tillbehör säkert och ta alltid av dig klockan innan du laddar den.
  2. Anslut den magnetiska laddningskabeln eller magnetiska laddningsdockan för Apple Watch till USB-strömadaptern.
  3. Anslut adaptern till ett eluttag. Du kan även ansluta laddningskabeln till en USB-port.
  4. Positionera baksidan av Apple Watch på laddaren. Laddarens magneter justerar Apple Watch och en grön blixtsymbol visas på urtavlan.
  5. Låt Apple Watch laddas. Så länge enheten laddas försätts Apple Watch i Sängbordsläge

Få hjälp om din Apple Watch inte laddas

Använda Strömsparläge

Med strömsparläge kan du se tiden på Apple Watch samtidigt som du sparar på batteritiden. När Apple Watch är i strömsparläge kan du visa tiden med sidoknappen. När din Apple Watch är i strömsparläge kommunicerar den inte med din iPhone och du kan inte använda andra funktioner i klockan.

Starta strömsparläge

När batteriladdningen är under 10 % varnar Apple Watch och frågar om du vill använda strömsparläge. När batteriladdningen är för låg går klockan automatiskt över i strömsparläge och en röd blixt visas bredvid tiden. Läs om hur du maximerar batteritiden och batteriets livslängd

Så här aktiverar du strömsparläge:

1. Svep uppåt på urtavlan när du vill öppna Kontrollcenter.
  2. Tryck på batteriets procentvärde.
  3. Svep till höger på reglaget för strömsparläge och tryck på Fortsätt.

Stäng av strömsparläge

Stänga av strömsparläge:

1. Håll ned sidoknappen tills du ser Apple-logotypen.
  2. Vänta på att Apple Watch startar om. Du kan behöva ladda Apple Watch först.

Om det inte går att ladda Apple Watch