Justera storleken på ditt Bilder-bibliotek för lagring i iCloud-bilder

Om ditt Bilder-bibliotek är större än ditt tillgängliga lagringsutrymme i iCloud kan du öka ditt lagringsutrymme i iCloud eller göra ett antal justeringar på din mac.

När du registrerar dig för iCloud får du automatiskt 5 GB gratis lagringsutrymme för dina iOS-säkerhetskopior, bilder, videor, dokument och appar. När du aktiverar iCloud-bilder informeras du av appen Bilder om du behöver mer utrymme för att kunna överföra ditt bibliotek.

Du kan öka ditt lagringsutrymme i iCloud genom att välja en ny månadsplan eller genom att prova något av alternativen nedan. Planerna börjar på 50 GB för 9 kr/månad och går upp till 2 TB för 99 kr/månad.

Minska storleken på Bilder-biblioteket

Du kan göra Bilder-biblioteket mindre genom att exportera bilder och videor som du inte behöver eller vill ha.

1. Välj objekten i Bilder. Välj Arkiv > Exportera och följ anvisningarna.

2. Radera de exporterade bilderna. Klicka på Senast raderade i Bilder-sidofältet. Klicka sedan på Radera alla om du vill radera objekten från ditt bibliotek permanent och minska dess storlek.

Starta ett nytt bildbibliotek

Du kan skapa ett nytt Bilder-bibliotek som du kan använda med iCloud-bilder. Kom ihåg att tilldela biblioteket rollen som systembildbibliotek.

1. Håll alternativtangenten nedtryckt när du öppnar Bilder.

2. Välj Skapa ny.

3. Importera innehåll från ditt tidigare bibliotek för att skapa ett nytt, mindre bibliotek.

Dela ditt bibliotek med Aperture

Om du använder Aperture kan du dela upp ditt bibliotek för att skapa ett mindre bibliotek, som du kan öppna i appen Bilder och använda med iCloud-bildbibliotek.

1. Öppna ditt bildbibliotek i Aperture.

2. Välj innehållet som du vill exportera som ett nytt bibliotek.

3. Välj File (arkiv) > Export (exportera) > Items as New Library (objekt som nytt bibliotek).

När exporten är slutförd kan du flytta över det nya Aperture-biblioteket till Bilder och slå på iCloud-bilder.