Hämta appar och spel från App Store

Använd App Store för att hitta, köpa och hämta appar på din Apple-enhet.

App Store-symbol

Du kan bläddra bland och köpa appar i App Store på din iPhone, iPad, iPod touchpå din Apple Watchpå din Mac eller på din Apple TV.

Bläddra och köpa

Du behöver ett Apple-ID för att hämta och köpa appar från App Store. Ditt Apple-ID är det konto du använder för att få tillgång till Apples tjänster. Om du använder andra Apple-tjänster, som iCloud, ska du logga in på App Store med samma Apple-ID. Om du inte har ett Apple-ID kan du skapa ett.

Om du är i App Store på någon av dina enheter och ser hämtningsknappen hämta nära en app innebär det att du redan har köpt eller hämtat den appen. Om du trycker eller klickar på hämtningsknappen hämta hämtas appen till din enhet igen, men du behöver inte betala igen. Du kan också visa en lista med appar som du har köpt och hämta dem igen.

Läs om vilka betalningssätt du kan använda för att köpa appar och annat innehåll. Du kan också skapa ett Apple-ID utan en betalningsmetod när du hämtar en gratisapp.

Så här köper du appar på din iPhone, iPad eller iPod touch

iPad och iPhone som visar appen Carrot Weather i App Store.

1. Tryck på appen App Store på startskärmen.
  2. Bläddra till eller sök efter den app som du vill hämta. Tryck sedan på appen.
  3. Tryck på priset eller tryck på Hämta. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.
    Om du hittar ett spel där det står Arcade måste du prenumerera på Apple Arcade för att kunna spela spelet.

När appen har hämtats kan du flytta den till en annan plats på din hemskärm. Appar uppdateras automatiskt, men du kan läsa mer om att uppdatera appar.

Du kan göra flera köp med vissa appar. Om du ställer in Familjedelning kan du använda Be om köp så att barn måste få din tillåtelse innan de kan köpa något i appar. Läs mer om köp inuti program.

Om appen säljs med iMessage-app eller ett märkespaket kan den öppnas i Meddelanden.

Så här köper du appar på din Apple Watch

Med watchOS 6 kan du hämta appar direkt från App Store till Apple Watch. Du kan också lägga till appar på Apple Watch från din iPhone.

Apple Watch som visar appen Carrot Weather i App Store.

1. Öppna App Store-appen.
  2. Bläddra till eller sök efter den app som du vill hämta. Tryck sedan på appen.
  3. Tryck på priset eller tryck på Hämta. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.

Appar uppdateras automatiskt, men du kan läsa mer om att uppdatera appar.

Om du ställer in Familjedelning kan du använda Be om köp så att barn måste få din tillåtelse innan de kan hämta appar.

Så här köper du appar på din Mac

Mac som visar appen Carrot Weather i App Store.

1. Öppna App Store.
  2. Bläddra eller sök efter appen som du vill hämta. Appar för iPhone, iPad och iPod touch har inte alltid en version för Mac.
  3. Klicka på programmet.
  4. Klicka på priset och sedan på Köp appen. Om det inte står något pris klickar du på Hämta och sedan på Installera appen. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID. Om du hittar ett spel där det står Arcade måste du prenumerera på Apple Arcade för att kunna spela spelet.

När appen har hämtats helt kan du hitta den och hantera den i Launchpad. Appar uppdateras automatiskt, men du kan läsa mer om att uppdatera appar.

Du kan göra flera köp med vissa appar. Om du ställer in Familjedelning kan du använda Be om köp så att barn måste få din tillåtelse innan de kan köpa något i appar. Läs mer om köp i appar

Så här köper du appar på din Apple TV

Apple TV som visar appen Carrot Weather i App Store.

1. Öppna App Store på din Apple TV.
  2. Bläddra till eller sök efter den app som du vill hämta. Välj sedan på appen.
  3. Välj priset eller välj Hämta. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.
    Om du hittar ett spel där det står Arcade måste du prenumerera på Apple Arcade för att kunna spela spelet.

När appen har hämtats kan du flytta runt den på startskärmen. Dina appar uppdateras automatiskt.

Du kan göra flera köp med vissa appar. Du kan använda begränsningar för att begränsa, blockera eller tillåta köp i appar. Läs mer om köp inuti program

App Store är inte tillgängligt på Apple TV (3:e generationen eller tidigare).

Få information om en app

iPad och iPhone som visar information om en app, inklusive filstorlek, kompabilitet, åldersklassning och annan information.

Om du vill ha specifik information om en app, som vilka språk den är tillgänglig på, appens filstorlek eller om den är kompatibel med andra Apple-enheter, bläddrar du till slutet av appens sida. Du kan eventuellt trycka på några alternativ för att läsa mer.

Du kan också kontakta apputvecklaren för att få hjälp med en apps funktionalitet.

Få hjälp med fakturering

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.