Systemkrav för iCloud

Följande rekommenderade systemkrav och lägsta systemkrav gäller för iCloud.

Rekommenderade systemkrav

För iCloud1 behöver du ett Apple-ID, en aktiv internetanslutning och uppdaterad mjukvara. Om du uppfyller de rekommenderade systemkraven nedan kan du använda de senaste iCloud-funktionerna och få bästa möjliga upplevelse. Om du vill visa minimikraven för varje funktion läser du minimikraven som finns längst ned på sidan.

iPhone, iPad och iPod touch

Mac

• macOS Monterey 12
  • Safari 9.1 eller senare, Firefox 45 eller senare, Google Chrome 54 eller senare eller Opera
  • iWork för Mac-systemkrav2

Watch

• watchOS 8

Pc

• Microsoft Windows 10*
  • iCloud för Windows 11 eller senare
  • iTunes 12.7
  • Outlook 2016 eller senare
  • Firefox 45 eller senare, Google Chrome 54 eller senare (endast skrivbordsläge), Microsoft Edge eller Opera

*Windows 10-versionen från maj 2019 eller senare rekommenderas för iCloud för Windows 10 eller senare.

Apple TV

• tvOS 13 eller senare

Minimisystemkrav per funktion

Om du vill använda iCloud måste du ha minst iOS 5 på iPhone 3GS, iPod touch (3:e generationen), iPad eller iPad mini, eller minst OS X Lion 10.7.5 på en Mac.

Kontakter för kontoåterställning

Kontakter för kontoåterställning finns på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac.

• iOS 15 eller iPadOS 15
  • macOS Monterey

Alla dina enheter måste vara uppdaterade till senaste iOS, iPadOS, watchOS, macOS och tvOS för att du ska kunna ställa in en kontakt för kontoåterställning. Om du har en äldre enhet som inte kan uppdatera till iOS 15, iPadOS 15 eller macOS Monterey behöver du logga ut från iCloud på den enheten.

Du måste ha minst en enhet med iOS 15, iPadOS 15 eller macOS Monterey eller senare för att bli en kontakt för kontoåterställning.

Säkerhetskopiering och återställning

Säkerhetskopiering och återställning finns på iPhone, iPad eller iPod touch.

• iOS 5

Bokmärken

Bokmärken finns på iPhone, iPad eller iPod touch, Mac och pc.

• iOS 11
  • macOS Sierra 10.12 och Safari 11
  • Windows 7 med iCloud för Windows 7 och Firefox 22, Google Chrome 28 (endast i skrivbordsläge) eller Opera

Kalender, Kontakter, Mail

Kalender, Kontakter och Mail finns på iPhone, iPad eller iPod touch, Mac och pc.

• iOS 5
  • OS X Lion 10.7.5
  • Windows 10-versionen från 29 maj 2019 eller senare rekommenderas för iCloud för Windows 10 eller senare och Outlook 2016 3

FaceTime

FaceTime finns på iPhone, iPad eller iPod touch och Mac.

• iOS 6
  • OS X Mavericks 10.9

Familjeinställning för Apple Watch

Familjeinställning finns på iPhone och Apple Watch med tvåfaktorsautentisering.

• iOS 14
  • watchOS 7

Familjedelning

Familjedelning finns på iPhone, iPad eller iPod touch, Mac, pc och Apple TV.

Appen Filer

Appen Filer finns på iPhone, iPad eller iPod touch.

• iOS 11
  • iPadOS 14 (uppgraderade funktioner)

Hitta enheter och objekt

Hitta enheter och Hitta föremål finns på Apple Watch.

• watchOS 8

Hitta vänner

Hitta vänner finns på Apple Watch.

• watchOS 3–watchOS 5

Hitta

Hitta finns på iPhone, iPad eller iPod touch och Mac.

• iOS 13 eller iPadOS 13
  • macOS Catalina

Hitta min [enhet]

Hitta min [enhet] finns på iPhone, iPad, iPod touch och Mac.

• iOS 5
  • iOS 6 (för läget Förlorad)
  • iOS 7 (för aktiveringslås)
  • OS X Lion 10.7.5

Appen Hitta mina vänner

Hitta mina vänner finns på iPhone, iPad eller iPod touch.

• iOS 9–iOS 12

Appen Hitta min iPhone

Hitta min iPhone finns på iPhone, iPad eller iPod touch och i webbläsare.

• iOS 9–iOS 12
  • På macOS: Safari 7, Firefox 27, Google Chrome 35, Opera
  • På Windows: Firefox 27, Google Chrome 35, Edge 79, Opera

Hitta personer

Hitta personer finns på Apple Watch.

• watchOS 8

iCloud+

iCloud+4 finns på iPhone, iPad eller iPod touch, Mac, pc och webbläsare.

• iOS 15 eller iPadOS 15
  • macOS Monterey

iCloud Drive

iCloud Drive finns på iPhone, iPad eller iPod touch, Mac och pc.

• iOS 8
  • OS X Yosemite
  • Windows 10 med iCloud för Windows 10 eller senare

Mappdelning i iCloud Drive

Mappdelning på iCloud Drive finns på iPhone, iPad eller iPod touch, Mac och pc.

iCloud-lösenord

iCloud-lösenord finns på pc.

• Windows 10 med iCloud för Windows 12.x

iCloud-bilder

iCloud-bilder finns på iPhone, iPad eller iPod touch, Mac och pc.

• iOS 8.3
  • OS X Yosemite 10.10.3
  • Windows 7 med iCloud för Windows 7.x eller Windows 10 med iCloud för Windows 10 eller senare

iCloud-flikar

iCloud-flikar finns på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac.

• iOS 11
  • macOS Sierra 10.12 och Safari 11

iMessage

iMessage finns på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac.

• iOS 6
  • OS X Mavericks 10.9

iTunes-matchning

iTunes-matchning finns på iPhone, iPad eller iPod touch, Mac, pc och Apple TV.

• iOS 5.0.1
  • På macOS: iTunes 10.5.1
  • På Windows: iTunes 10.5.1
  • tvOS 4.4

iWork för iCloud

Nyckelring

Nyckelring5 finns på iPhone, iPad eller iPod touch och Mac med tvåfaktorsautentisering.

• iOS 8.4.1
  • OS X Yosemite 10.10.5

Kontakt för digitalt arv

Kontakt för digitalt arv finns på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac med tvåfaktorsautentisering.

• iOS 15.2 eller iPadOS 15.2
  • macOS Monterey 12.1

Mail Drop (skicka bilagor)

Mail Drop finns på iPhone, iPad eller iPod touch, Mac eller pc.

• iOS 9.2
  • OS X Yosemite (för appen Mail)
  • iCloud.com/mail från en uppdaterad webbläsare (Safari 7.2 för överföring av paket, till exempel iWork-filer)
  • Ett e-postkonto som har stöd för IMAP
  • Windows 7

Meddelanden på iCloud

Meddelanden i iCloud finns på iPhone, iPad eller iPod touch och Mac med tvåfaktorsautentisering och Nyckelring aktiverade.

• iOS 11.4
  • macOS High Sierra 10.13.5

Min bildström

Min bildström6 finns på iPhone, iPad eller iPod touch, Mac, pc och Apple TV.

• iOS 5.1
  • OS X Lion 10.7.5 med Bilder 1.0 eller iPhoto ’11 9.2.2 eller Aperture 3.2.3
  • Windows 7 med iCloud för Windows
  • tvOS 5.0

Anteckningar (uppgraderade funktioner)

Anteckningar finns på iPhone, iPad eller iPod touch och Mac.

• iOS 9
  • OS X El Capitan 10.11

Läslista

Läslista finns på iPhone, iPad eller iPod touch och Mac.

• iOS 11
  • macOS Sierra 10.12
  • Safari 11

Påminnelser (uppgraderade funktioner)

Påminnelser finns på iPhone, iPad eller iPod touch och Mac.

• iOS 13 eller iPadOS
  • macOS Catalina

Skärmtid

Skärmtid finns på iPhone, iPad eller iPod touch och Mac.

• iOS 12
  • macOS Catalina med iPhoto ’11 9.5 eller Aperture 3.5 eller Bilder 1.0
  • tvOS 5.3

Delade album

Delade album finns på iPhone, iPad eller iPod touch, Mac, pc och Apple TV.

• iOS 7
  • OS X Mavericks 10.9
  • Windows 7 med iCloud för Windows 7.x eller Windows 10 med iCloud för Windows 10 eller senare

Delade anteckningar

Delade anteckningar finns på iPhone, iPad eller iPod touch och Mac.

• iOS 9
  • OS X El Capitan

Mappar för delade anteckningar

Mappar för delade anteckningar finns på iPhone, iPad eller iPod touch och Mac.

• iOS 13 eller iPadOS
  • macOS Catalina

Delningsförslag

Delningsförslag finns på iPhone, iPad eller iPod touch.

• iOS 12

Siri-genvägar

Siri-genvägar finns på iPhone, iPad eller iPod touch.

• iOS 12

Tvåfaktorsautentisering

Tvåfaktorsautentisering finns på iPhone, iPad eller iPod touch, Mac och pc.

• iOS 9
  • OS X El Capitan
  • iCloud för Windows 5

Tvåstegsverifiering

Tvåstegsverifiering7 finns på iPhone, iPad eller iPod touch och Mac.

• iOS 7
  • OS X Mavericks 10.9

Röstmemon

Röstmemon finns på iPhone, iPad eller iPod touch och Mac.

• iOS 12
  • macOS Mojave

Om du använder ett hanterat Apple-ID finns det inte stöd för iCloud för Windows.

Vissa Android-enheter kan använda iCloud.com, men webbplatsen fungerar bäst med webbläsare som stöds av macOS, iOS, iPadOS och Windows.

Vissa funktioner är inte tillgängliga i alla länder och regioner. Åtkomst till vissa tjänster är begränsad till 10 enheter.

1. Läs mer om iCloud i Fastlandskina.
  2. Du kan hämta iWork för iOS och iWork för Mac från App Store om de inte medföljde din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac.
  3. Outlook 2010 Personal Edition stöds inte.
  4. Om du vill dela iCloud+ med din familj krävs iOS 11 eller senare eller macOS High Sierra eller senare. Du kan delta i ett delat abonnemang för iCloud+ med iOS 8 eller senare, eller OS X Yosemite eller senare.
  5. Om du har tvåfaktorsautentisering och använder iCloud-nyckelring behöver du iOS 9 och OS X El Capitan eller senare.
  6. I vissa fall är Min bildström inte tillgänglig för nya konton. Läs om att använda iCloud-bilder för att lagra bilder och videor i iCloud.
  7. Om din enhet inte uppfyller minimisystemkraven skyddas dina data ändå av tvåstegsverifiering.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.