Skapa eller använda ditt Apple-ID utan en betalningsmetod

Läs om hur du kan skapa och använda ditt Apple-ID i iTunes Store utan kreditkort eller annan betalningsmetod.

När du loggar in i iTunes Store, App Store eller iBooks Store med ditt Apple-ID för första gången ombeds du välja en betalningsmetod så att du kan handla i butiken. Om du inte vill koppla en betalningsmetod till kontot följer du dessa steg.

Apple rekommenderar att du använder ett Apple-ID för att få tillgång till iTunes, iCloud och andra Apple-tjänster. Om du inte vet om du har ett Apple-ID hjälper vi dig att hitta det.

Du måste ha en registrerad betalningsmetod om du är samordnare för en Familjedelning-grupp och vill dela inköp med din familj. Det krävs även en betalningsmetod för att ställa in konton för barn. Läs mer om Apple-ID:n för barn.

Om du redan har ett Apple-ID

Du kan välja att ta bort betalningsmetoden från ditt befintliga Apple-ID efter att du har loggat in på iTunes Store, App Store eller iBooks Store. Du blir sedan inte tillfrågad om betalningsmetod igen förrän du gör ett inköp.

Om du inte har ett Apple-ID

Följ stegen nedan för att skapa ett Apple-ID utan att lägga till en betalningsmetod.

På en iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna App Store-appen.
  2. Välj valfri gratisapp.
  3. Tryck på  bredvid objektet. Hämta objektet genom att trycka igen.
  4. Tryck på Skapa Apple-ID när du ombeds logga in med ett Apple-ID.
  5. Följ instruktionerna på skärmen. Välj Ingen när du tillfrågas om betalningsinformation. Läs om vad du kan göra om Ingen inte visas, eller om du inte kan välja det.
  6. När du har fyllt i dina uppgifter ombes du verifiera ditt Apple-ID via e-post. Du måste verifiera ditt Apple-ID innan du kan börja använda det. Läs om vad du kan göra om du inte fick e-postmeddelandet.

På en Mac eller PC

1. Öppna iTunes och gå till iTunes Store.
  2. Rulla längst ned i fönstret. Om flaggan längst ned till höger inte är flaggan för landet eller regionen där du bor klickar du på den och väljer ditt land eller din region.
  3. Från menyn i det övre vänstra hörnet väljer du  TV-program.
  4. Klicka på Gratis TV-program under snabblänkar för TV-program på höger sida och klicka sedan på ett avsnitt.
  5. Klicka på Hämta till höger om avsnittets titel.
  6. Tryck på Skapa Apple-ID när du ombeds logga in med ett Apple-ID.
  7. Följ instruktionerna på skärmen. Välj Ingen som betalningsmetod när du tillfrågas om betalningsinformation. Läs om vad du kan göra om Ingen inte visas, eller om du inte kan välja det.
  8. När du har fyllt i dina uppgifter ombes du verifiera ditt Apple-ID via e-post. Du måste verifiera ditt Apple-ID innan du kan börja använda det. Läs om vad du kan göra om du inte fick e-postmeddelandet.