Skapa eller använda ditt Apple-ID utan en betalningsmetod

Läs om hur du kan skapa och använda ditt Apple-ID i iTunes Store utan kreditkort eller annan betalningsmetod.

När du loggar in i iTunes Store, App Store eller iBooks Store med ditt Apple-ID för första gången ombeds du välja en betalningsmetod så att du kan handla i butiken. Om du inte vill koppla en betalningsmetod till kontot följer du dessa steg.

Apple rekommenderar att du använder ett Apple-ID för att få tillgång till iTunes, iCloud och andra Apple-tjänster. Om du inte vet om du har ett Apple-ID hjälper vi dig att hitta det.

Du måste ha en registrerad betalningsmetod om du är samordnare för en familjedelningsgrupp och vill dela inköp med din familj. Det krävs även en betalningsmetod för att ställa in konton för barn. Läs mer om Apple-ID:n för barn.

Om du redan har ett Apple-ID

Du kan välja att ta bort betalningsmetoden från ditt befintliga Apple-ID efter att du har loggat in på iTunes Store, App Store eller iBooks Store. Du blir sedan inte tillfrågad om betalningsmetod igen förrän du gör ett inköp.

Om du inte har ett Apple-ID

Följ stegen nedan för att skapa ett Apple-ID utan att lägga till en betalningsmetod.

På en iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna appen App Store och leta reda på en kostnadsfri app.
  2. Tryck på knappen Hämta bredvid artikeln.
    iPhone med App Store-sidan för Angry Birds
  3. Tryck på Skapa Apple-ID när du ombeds logga in med ett Apple-ID.
    iPhone med inloggningsalternativ och Skapa nytt Apple-ID markerat
  4. Följ instruktionerna på skärmen. Välj Ingen när du tillfrågas om betalningsinformation. Läs om vad du kan göra om Ingen inte visas, eller om du inte kan välja det.
    iPhone med flödet för Skapa Apple-ID
  5. När du har angett informationen uppmanas du att verifiera ett betrott telefonnummer om du är behörig att använda tvåfaktorsautentisering. I annat fall kan du uppmanas att verifiera ditt Apple-ID via e-post. Du måste verifiera ditt Apple-ID innan du kan börja använda det.

På Mac

1. Öppna App Store på din Mac.
  2. Klicka på Kostnadsfria program och spel under Snabblänkar till höger i fönstret.
    Huvudfönster till App Store på Mac
  3. Klicka på knappen Hämta under en app och klicka sedan på knappen Installera program.
    Avsnittet Gratis program och spel i App Store på Mac
  4. Klicka på Skapa Apple-ID när du ombeds logga in med ett Apple-ID.
    Inloggningsfönster i App Store på Mac med knappen Skapa Apple-ID markerad
  5. Följ instruktionerna på skärmen. Välj Ingen som betalningsmetod när du tillfrågas om betalningsinformation. Läs om vad du kan göra om Ingen inte visas, eller om du inte kan välja det.
    Skärm för Skapa Apple-ID i App Store på Mac
  6. När du har angett informationen uppmanas du att verifiera ett betrott telefonnummer om du är behörig att använda tvåfaktorsautentisering. I annat fall kan du uppmanas att verifiera ditt Apple-ID via e-post. Du måste verifiera ditt Apple-ID innan du kan börja använda det.

På en PC

Om du har en pc letar du reda på ett gratis objekt i iTunes Store, försöker att hämta det och följer sedan anvisningarna för att skapa ett nytt Apple-ID.

Om du inte kan hitta något gratis objekt kan du använda en iOS-enhet för att skapa ett nytt Apple-ID.