Skapa eller använda ett Apple-ID utan en betalningsmetod

Du kan ta bort betalningsmetoder från ditt befintliga Apple-ID. Om du inte har något Apple-ID kan du skapa ett Apple-ID utan en betalningsmetod.

Apple rekommenderar att du använder ett Apple-ID för att få tillgång till Apple-tjänster som App Store, Apple Music och iCloud. Gör följande om du har glömt bort ditt Apple-ID eller inte minns om du har något.

Om du redan har ett Apple-ID

Du kan ta bort betalningsmetoder från ditt befintliga Apple-ID efter att du har loggat in på App Store, iTunes Store eller Apple Books. Du blir sedan inte tillfrågad om betalningsmetod igen förrän du gör ett inköp. Läs om vad du kan göra om du inte kan ta bort din senaste betalningsmetod från ditt Apple-ID.

Du måste ha minst en registrerad betalningsmetod om du är familjesamordnare för en familjedelningsgrupp och vill dela inköp med din familj. Det krävs även en betalningsmetod för att ställa in konton för barn. Läs mer om Familjedelning och Apple-ID:n för barn.

Om du inte har ett Apple-ID

Du kan skapa ett Apple-ID utan att lägga till en betalningsmetod i App Store på din iPhone, iPad, eller iPod touch, eller på en Mac eller pc.

På en iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna appen App Store och leta reda på en kostnadsfri app.
  2. Tryck på knappen Hämta.
  3. Tryck på Skapa Apple-ID när du ombeds logga in med ett Apple-ID. Om det inte visas ett alternativ om att skapa ett nytt Apple-ID är du inloggad på App Store, iTunes Store, Apple Books eller iCloud med ett befintligt Apple-ID.
    iPhone med alternativen Använd befintligt Apple-ID och Skapa nytt Apple-ID.
  4. Följ anvisningarna på skärmen. Välj Ingen när du tillfrågas om betalningsinformation. Läs om vad du kan göra om Ingen inte visas, eller om du inte kan välja det.
    iPhone med alternativen för betalningsmetod, där Ingen är vald.
  5. När du har angett informationen uppmanas du att verifiera ett betrott telefonnummer om du är berättigad att använda tvåfaktorsautentisering. I annat fall kan du uppmanas att verifiera ditt Apple-ID via e-post. Du måste verifiera ditt Apple-ID innan du kan börja använda det.

På Mac

1. Öppna App Store och leta reda på en kostnadsfri app.
  2. Klicka på knappen Hämta och klicka sedan på Installera.
  3. Klicka på Skapa Apple-ID när du ombeds logga in med ett Apple-ID. Om det inte visas ett alternativ om att skapa ett nytt Apple-ID är du inloggad på App Store, iTunes Store, Apple Books eller iCloud med ett befintligt Apple-ID.
    App Store på en Mac med ett popup-fönster som uppmanar dig att logga in för att kunna hämta appen.
  4. Följ anvisningarna på skärmen. Välj Ingen som betalningsmetod när du tillfrågas om betalningsinformation. Läs om vad du kan göra om Ingen inte visas, eller om du inte kan välja det.
    App Store på en Mac med sidan Skapa ett Apple-ID, inklusive faktureringsadress och betalningsmetod.
  5. När du har angett informationen uppmanas du att verifiera ett betrott telefonnummer om du är berättigad att använda tvåfaktorsautentisering. I annat fall kan du uppmanas att verifiera ditt Apple-ID via e-post. Du måste verifiera ditt Apple-ID innan du kan börja använda det.

På en PC

Om du har en pc letar du reda på ett gratis objekt i iTunes Store, försöker hämta det och följer sedan anvisningarna för att skapa ett nytt Apple-ID.

Om du inte kan hitta något gratis objekt kan du använda en iPhone, iPad eller iPod touch för att skapa ett nytt Apple-ID.