Skapa ett konto i iTunes Store, App Store eller iBooks Store utan betalkort eller annan betalningsmetod.

Läs om vad du kan göra om du inte vill koppla en betalningsmetod till dina iTunes Store-, App Store- eller iBooks Store-konton.

När du loggar in i iTunes Store, App Store eller iBooks Store med ditt Apple-ID för första gången ombeds du välja en betalningsmetod så att du kan handla i butiken. Om du inte vill koppla en betalningsmetod till kontot följer du dessa steg.

Apple rekommenderar att du använder endast ett Apple-ID för alla Apple-funktioner och tjänster som använder Apple-ID. Om du inte vet om du har ett Apple-ID hjälper vi dig att hitta det.

Ett betalkort krävs för att ställa in konton för barn. Läs mer om Apple-ID:n för barn.

Om du redan har ett Apple-ID

Om du redan har skapat ett Apple-ID behöver du lägga till en betalningsmetod när du använder det för att logga in på iTunes Store, App Store eller iBooks Store för första gången. Om du vill kan du ta bort betalningsmetoden när du har loggat in i butiken. Du blir sedan inte tillfrågad om betalningsmetod igen förrän du gör ditt första inköp.

Om du inte har ett Apple-ID

Om du inte har skapat ett Apple-ID gör du det genom att följa dessa steg. Du behöver då inte lägga till något betalningssätt.

På en iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna App Store, iTunes Store eller iBooks Store.
  2. Välj en gratis app, låt, video eller bok.
  3. Tryck på Hämta bredvid objektet och hämta objektet genom att trycka igen.
  4. Tryck på Skapa Apple-ID när du ombeds logga in med ett Apple-ID.
  5. Följ anvisningarna på skärmen. Välj Ingen när du tillfrågas om betalningsinformation. Läs om vad du kan göra om Ingen inte visas, eller om du inte kan välja det.
  6. När du har angett all nödvändig information blir du ombedd att bekräfta ditt Apple-ID via e-post. Du måste bekräfta ditt Apple-ID innan du kan börja använda det. Fick du inget e-postmeddelande?

Om du använder Familjedelning och du är familjeadministratör kan du inte ange betalningsinformationen till Ingen. Du måste använda ett betalkort.

På en Mac eller PC

1. Öppna iTunes och gå till iTunes Store genom att klicka på iTunes Store-knappen högst upp i fönstret.
  2. Bläddra nedåt tills du ser landets flagga längst ner till höger. Om det inte är flaggan för landet där du bor klickar du på den och väljer ditt land eller din region.
  3. Gå till avdelningen App Store, Musik, TV-program eller Böcker genom att klicka på symbolerna i det övre vänstra hörnet.
  4. Hämta en gratis app, låt, video eller bok. Du hittar gratisobjekt i den högra kolumnen i fönstret. Klicka på valfri länk som innehåller ordet ”gratis”, till exempel ”Gratis på iTunes” eller ”Bästa gratisobjekten”. När du hittar ett gratisobjekt klickar du på Hämta under symbolen.
  5. Klicka på Skapa Apple-ID när du ombeds logga in med ett Apple-ID.
  6. Följ anvisningarna på skärmen. Välj Ingen som betalningsmetod när du tillfrågas om betalningsinformation. Läs om vad du kan göra om Ingen inte visas, eller om du inte kan välja det.
  7. När du har angett all nödvändig information blir du ombedd att bekräfta ditt Apple-ID via e-post. Du måste bekräfta ditt Apple-ID innan du kan börja använda det. Fick du inget e-postmeddelande?
Senast ändrad: