Skapa eller använda ditt Apple-ID utan en betalningsmetod

Läs om hur du kan skapa och använda ditt Apple-ID i iTunes Store utan kreditkort eller annan betalningsmetod.

När du loggar in i iTunes Store, App Store eller iBooks Store med ditt Apple-ID för första gången ombeds du välja en betalningsmetod så att du kan handla i butiken. Om du inte vill koppla en betalningsmetod till kontot följer du dessa steg.

Apple rekommenderar att du använder ett Apple-ID för att få tillgång till iTunes, iCloud och andra Apple-tjänster. Om du inte vet om du har ett Apple-ID hjälper vi dig att hitta det.

Du måste ha en registrerad betalningsmetod om du är samordnare för en familjedelningsgrupp och vill dela inköp med din familj. Det krävs även en betalningsmetod för att ställa in konton för barn. Läs mer om Apple-ID:n för barn.

Om du redan har ett Apple-ID

Du kan välja att ta bort betalningsmetoden från ditt befintliga Apple-ID efter att du har loggat in på iTunes Store, App Store eller iBooks Store. Du blir sedan inte tillfrågad om betalningsmetod igen förrän du gör ett inköp.

Om du inte har ett Apple-ID

Följ stegen nedan för att skapa ett Apple-ID utan att lägga till en betalningsmetod.

På en iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna appen App Store och leta reda på en kostnadsfri app.
  2. Tryck på  bredvid objektet.
  3. Tryck på Skapa Apple-ID när du ombeds logga in med ett Apple-ID.
  4. Följ instruktionerna på skärmen. Välj Ingen när du tillfrågas om betalningsinformation. Läs om vad du kan göra om Ingen inte visas, eller om du inte kan välja det.
  5. När du har fyllt i dina uppgifter ombes du verifiera ditt Apple-ID via e-post. Du måste verifiera ditt Apple-ID innan du kan börja använda det. Läs om vad du kan göra om du inte fick e-postmeddelandet.

På Mac

1. Öppna App Store på din Mac.
  2. Klicka på Kostnadsfria program och spel under Snabblänkar till höger i fönstret.
  3. Klicka på  under ett program och klicka sedan på .
  4. Klicka på Skapa Apple-ID när du ombeds logga in med ett Apple-ID.
  5. Följ instruktionerna på skärmen. Välj Ingen som betalningsmetod när du tillfrågas om betalningsinformation. Läs om vad du kan göra om Ingen inte visas, eller om du inte kan välja det.
  6. När du har fyllt i dina uppgifter ombes du verifiera ditt Apple-ID via e-post. Du måste verifiera ditt Apple-ID innan du kan börja använda det. Läs om vad du kan göra om du inte fick e-postmeddelandet.

På en pc

Om du har en pc letar du reda på ett gratis objekt i iTunes Store, försöker att hämta det och följer sedan anvisningarna för att skapa ett nytt Apple-ID.

Om du inte kan hitta något gratis objekt kan du använda en iOS-enhet för att skapa ett nytt Apple-ID.

Publiceringsdatum:Fri Mar 30 23:15:39 GMT 2018