Skapa eller använda ett Apple-ID utan en betalningsmetod

Du kan skapa ett Apple-ID utan att ange en betalningsmetod. Du kan även ta bort betalningsmetoder från ditt befintliga Apple-ID.

Apple rekommenderar att du använder ett Apple-ID för att få tillgång till iTunes, iCloud och andra Apple-tjänster. Om du inte vet om du har ett Apple-ID hjälper vi dig att hitta det.

Om du inte har något Apple-ID kan du skapa ett Apple-ID utan en betalningsmetod.

Du kan också ta bort betalningsmetoder som du tidigare lagt till för ditt Apple-ID.

Om du redan har ett Apple-ID

Du kan ta bort betalningsmetoder från ditt befintliga Apple-ID efter att du har loggat in på App Store, iTunes Store eller Apple Books. Du blir sedan inte tillfrågad om betalningsmetod igen förrän du gör ett inköp. Läs om vad du kan göra om du inte kan ta bort din senaste betalningsmetod från ditt Apple-ID.

Du måste ha minst en registrerad betalningsmetod om du är familjesamordnare för en familjedelningsgrupp och vill dela inköp med din familj. Det krävs även en betalningsmetod för att ställa in konton för barn. Läs mer om Familjedelning och Apple-ID:n för barn.

Om du inte har ett Apple-ID

Du kan skapa ett Apple-ID utan att lägga till en betalningsmetod i App Store på din iPhone, iPad, eller iPod touch, eller på en Mac eller pc.

På en iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna appen App Store och leta reda på en kostnadsfri app.
  2. Tryck på knappen Hämta.
    En iPhone X som visar informationssidan för appen Genvägar i appen App Store.
  3. Tryck på Skapa Apple-ID när du ombeds logga in med ett Apple-ID.
    En iPhone X som visar informationssidan för appen Genvägar i appen App Store i bakgrunden och en inloggningsmiljö i förgrunden. Knappen Skapa nytt Apple-ID är markerad.
  4. Följ instruktionerna på skärmen. Välj Ingen när du tillfrågas om betalningsinformation. Läs om vad du kan göra om Ingen inte visas, eller om du inte kan välja det.
    En iPhone X visar sidan Skapa Apple-ID. Ingen är vald som betalningsmetod.
  5. När du har angett informationen uppmanas du att verifiera ett betrott telefonnummer om du är berättigad att använda tvåfaktorsautentisering. I annat fall kan du uppmanas att verifiera ditt Apple-ID via e-post. Du måste verifiera ditt Apple-ID innan du kan börja använda det.

På Mac

1. Öppna App Store och leta reda på en kostnadsfri app.
  2. Klicka på knappen Hämta och klicka sedan på Installera.
    Ett fönster i App Store på Mac som visar informationssidan för Keynote-appen.
  3. Klicka på Skapa Apple-ID när du ombeds logga in med ett Apple-ID. Om det inte visas ett alternativ om att skapa ett nytt Apple-ID är du inloggad på App Store, iTunes Store, Apple Books eller iCloud med ett befintligt Apple-ID.
    Ett fönster i App Store på Mac som visar informationssidan för Keynote-appen i bakgrunden och ett popupfönster med ”Logga in för att hämta från App Store” i förgrunden.
  4. Följ instruktionerna på skärmen. Välj Ingen som betalningsmetod när du tillfrågas om betalningsinformation. Läs om vad du kan göra om Ingen inte visas, eller om du inte kan välja det.
    Ett fönster i App Store på Mac som visar informationssidan för Keynote-appen i bakgrunden och ett popupfönster i förgrunden med Skapa Apple-ID. Ingen är vald som betalningsmetod.
  5. När du har angett informationen uppmanas du att verifiera ett betrott telefonnummer om du är berättigad att använda tvåfaktorsautentisering. I annat fall kan du uppmanas att verifiera ditt Apple-ID via e-post. Du måste verifiera ditt Apple-ID innan du kan börja använda det.

På en PC

Om du har en pc letar du reda på ett gratis objekt i iTunes Store, försöker att hämta det och följer sedan anvisningarna för att skapa ett nytt Apple-ID.

Om du inte kan hitta något gratis objekt kan du använda en iOS-enhet för att skapa ett nytt Apple-ID.