Skapa eller använda ditt Apple-ID utan en betalningsmetod

Läs om hur du kan skapa och använda ditt Apple-ID i iTunes Store utan kreditkort eller annan betalningsmetod.

När du loggar in i iTunes Store, App Store eller iBooks Store med ditt Apple-ID för första gången ombeds du välja en betalningsmetod så att du kan handla i butiken. Om du inte vill koppla en betalningsmetod till kontot följer du dessa steg.

Apple rekommenderar att du använder ett Apple-ID för att få tillgång till iTunes, iCloud och andra Apple-tjänster. Om du inte vet om du har ett Apple-ID hjälper vi dig att hitta det.

Om du är samordnare för en familjedelningsgrupp krävs det att du har en betalningsmetod, antingen ett kreditkort eller ett betalkort. Det krävs även ett kreditkort för att ställa in konton för barn. Läs mer om Apple-ID:n för barn.

Om du redan har ett Apple-ID

Du kan välja att ta bort betalningsmetoden från ditt befintliga Apple-ID efter att du har loggat in på iTunes Store, App Store eller iBooks Store. Du blir sedan inte tillfrågad om betalningsmetod igen förrän du gör ett inköp.

Om du inte har ett Apple-ID

Följ stegen nedan för att skapa ett Apple-ID utan att lägga till en betalningsmetod.

På en iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna App Store-, iTunes Store- eller iBooks-appen.
  2. Välj en gratis app, låt, video eller bok.
  3. Tryck på knappen iOS-hämta bredvid objektet och hämta objektet genom att trycka igen.
  4. Tryck på Skapa Apple-ID när du ombeds logga in med ett Apple-ID.
  5. Följ anvisningarna på skärmen. Välj Ingen när du tillfrågas om betalningsinformation. Läs om vad du kan göra om Ingen inte visas, eller om du inte kan välja det.
  6. När du har fyllt i dina uppgifter ombes du verifiera ditt Apple-ID via e-post. Du måste verifiera ditt Apple-ID innan du kan börja använda det. Fick du inget e-postmeddelande?

På en Mac eller PC

1. Öppna iTunes och gå till iTunes Store.
  2. Bläddra nedåt tills du ser landets eller regionens flagga längst ner till höger. Om det inte är flaggan för landet eller regionen där du bor klickar du på den och väljer ditt land eller din region.
  3. Från menyn i det övre vänstra hörnet väljer du Musik,TV-program,Appar ellerBöcker.
  4. Hämta en gratis låt, TV-avsnitt, app eller bok. Om du vill hitta gratisobjekt tittar du under Snabblänkar på höger sida av iTunes Store-fönstret efter länkar som innehåller ordet gratis. När du hittar ett gratisobjekt klickar du på Hämta under symbolen.
  5. Klicka på Skapa Apple-ID när du ombeds logga in med ett Apple-ID.
  6. Följ anvisningarna på skärmen. Välj Ingen som betalningsmetod när du tillfrågas om betalningsinformation. Läs om vad du kan göra om Ingen inte visas, eller om du inte kan välja det.
  7. När du har fyllt i dina uppgifter ombes du verifiera ditt Apple-ID via e-post. Du måste verifiera ditt Apple-ID innan du kan börja använda det. Fick du inget e-postmeddelande?