Ta bort en betalningsmetod från ditt Apple-ID

Läs om hur du tar bort en betalningsmetod. Om du inte kan ta bort den kan du behöva avbryta abonnemang, stänga av delade inköp eller betala ett obetalt saldo.

Ta bort en betalningsmetod

Ta bort en betalningsmetod

Om du inte kan ta bort en betalningsmetod

Om du har abonnemang som iCloud+, har ett obetalt saldo eller om du använder delade inköp, måste du registrera minst en betalningsmetod.

Ta bort en betalningsmetod på din iPhone, iPad eller Apple Vision Pro

1. Öppna appen Inställningar.

2. Tryck på ditt namn.

3. Tryck på Betalning och leverans.

4. Tryck på Redigera, tryck på den röda knappen Radera och tryck sedan på Ta bort.

No alt supplied for Image

Ta bort en betalningsmetod på din Mac

1. Öppna App Store.

2. Klicka på ditt namn eller Logga in-knappen.

3. Klicka på Kontoinställningar.

4. Intill Betalningsinformation klickar du på Hantera betalningsmetoder.

5. Klicka på Redigera och sedan på Ta bort betalningsmetod.

No alt supplied for Image

Ta bort en betalningsmetod på din Windows-dator

1. På din Windows-dator öppnar du appen Apple Music eller Apple TV. Läs om hur du hämtar Apples appar för Windows.

2. Klicka på ditt namn längst ned i sidofältet och välj sedan Visa mitt konto. Du kanske behöver logga in med ditt Apple-id först.

No alt supplied for Image
  3. Intill Betalningsinformation klickar du på Hantera betalningsmetoder.

4. Klicka på Redigera och sedan på Ta bort betalningsmetod.

No alt supplied for Image

Ta bort din betalningsmetod i en äldre version av iTunes för Windows

1. Om din Windows-dator inte är kompatibel med appen Apple Music eller Apple TV öppnar du iTunes.

2. Välj Konto i menyraden högst upp i iTunes-fönstret och välj sedan Visa mitt konto.

3. Välj Hantera betalningar.

4. Välj Redigera.

5. Klicka på Ta bort betalningsmetod.

Ta bort en betalningsmetod online

Du kan också ta bort en betalningsmetod efter att du har loggat in på appleid.apple.com.

I vissa fall kan du behöva lägga till en ny betalningsmetod med hjälp av appleid.apple.com för att ta bort den befintliga betalningsmetoden.