Om du inte kan välja Ingen när du redigerar din betalningsinformation för ditt Apple-ID

Ta reda på varför du inte kan ändra din betalnings- eller kreditkortsinformation till Ingen i iTunes Store, App Store, iBooks Store eller Mac App Store.

Om du inte känner igen en debitering på ditt bank-, kreditkorts- eller betalkortsutdrag kan det bero på köp i Familjedelning, prenumerationer eller att din betalningsmetod är kopplat till ett annat Apple-ID. Lär dig hur du identifierar och får hjälp med obekanta debiteringar.

Om du ställer in ett Apple-ID för första gången och inte vill ställa in ett betalningsalternativ ser du till att följa dessa steg för att skapa det. Du kan inte välja Ingen om du använder kontosidan för Apple-ID för att ställa in din betalningsmetod.

Om du inte vill använda ett kreditkort kan du använda en annan betalningsmetod, exempelvis ett presentkort. Om du redan har ett Apple-ID och inte vill ha en betalningsmetod för det lär du dig hur du tar bort betalningsinformationen för ditt Apple-ID

Om du fortfarande inte kan välja Ingen kontrollerar du för att se om det beror på en av dessa anledningar.

Om det finns obetalda köp eller utestående betalningar

Det går inte att välja Ingen som betalningsmetod förrän du har betalat det utestående beloppet. Om du vill se vilken beställning som du måste betala kan du visa historik för dina inköp på en Mac eller PC. När du loggar in i butiken kan du få ett meddelande om att det var problem med faktureringen för din senaste beställning. Klicka på knappen Faktureringsinformation så visas beställningen.

Efter att ha betalat beställningen kan du ändra betalningsinformationen till Ingen.

Om du har en prenumeration som förnyas automatiskt

Du kanske inte kan välja Ingen förrän du avslutar prenumerationen.

Om prenumerationen har en kostnadsfri provperiod använder vi din sparade betalningsmetod för att se till att tjänsten inte avbryts när provperioden tar slut. Om du inte vill fortsätta prenumerationen efter den kostnadsfria provperioden kan du avsluta prenumerationen för att förhindra avgifter efter att provperioden är slut.

Din prenumeration eller ditt medlemskap kan komma att förnyas om du inte avslutar prenumerationen eller medlemskapet senast 24 timmar innan förnyelsedatumet.

Om du använder iTunes Store eller App Store för första gången

När du använder butiken för första gången med ett befintligt Apple-ID måste du ange en betalningsmetod. När du har skapat kontot kan du ändra betalningsinformationen till Ingen.

Om du skapar ett nytt Apple-ID kan du eventuellt skapa ett konto utan att ange kreditkortsinformation.

Om du inte befinner dig i landet eller regionen du skapar ett Apple-ID för

Om du skapar ett Apple-ID för första gången och inte befinner dig i landet eller regionen när du skapar Apple-ID:t måste du ange en betalningsmetod. I sådana fall kan du inte välja presentkort eller butikskredit som betalningsmetod.

Om du exempelvis är i USA men skapar ett Apple-ID med en faktureringsadress i Kina kan du inte välja Ingen som betalningsmetod.

Om du har ändrat land eller region

Du måste ange en betalningsmetod och uppdatera dina faktureringsalternativ när du ändrar land eller region för ett befintligt Apple-ID. I sådana fall kan du inte välja presentkort eller butikskredit som betalningsmetod. Om du vill ta bort betalningsmetoden efter att ha ändrat land eller region kan du ändra betalningsinformationen till Ingen.

Om du ingår i Familjedelning

När du ställer in Familjedelning måste familjesamordnaren ange en giltig betalningsmetod. Den här betalningsmetoden används för alla inköp som görs av familjemedlemmar och kan endast ändras av familjesamordnaren.

Om du vill godkänna köp som görs av familjemedlemmar under 18 år, ska du slå på Be om köp.

Om du vill sluta använda Familjedelning kan du upplösa familjegruppen.