Om du inte kan ta bort din betalningsmetod eller inte använda någon betalningsmetod med ditt Apple-ID

Läs om varför du inte kan använda ditt Apple-ID utan en betalningsmetod i App Store, iTunes Store med mera.

Det finns några orsaker till att du kanske inte kan skapa ett Apple-ID utan att ange betalningsinformation eller ta bort dina betalningsmetoder från ett befintligt Apple-ID.

I vissa fall, som när du använder ett befintligt Apple-ID med App Store för första gången, måste du ange betalningsinformation.

Om du fortfarande inte kan använda ditt Apple-ID eller skapa ett nytt Apple-ID utan en betalningsmetod kan du försöka med följande steg. Du kan befinna dig i en eller flera av situationerna nedan. Tänk på att kontrollera om du kan använda ditt Apple-ID eller skapa ett nytt Apple-ID utan en betalningsmetod efter att du har provat varje steg.

Om du försöker ta bort din betalningsmetod eftersom du har en debitering du inte känner igen på ditt kontoutdrag, kan du få hjälp med att undersöka debiteringar du inte känner igen först.

Visa dina prenumerationer

Om du har några aktiva prenumerationer måste du ha registrerat minst en betalningsmetod förutom Apple-ID-kredit. Om du vill fortsätta med dina prenumerationer kan du byta betalningsmetod. Om du däremot vill ta bort alla dina betalningsmetoder kan du säga upp dina prenumerationer och/eller nedgradera din iCloud-lagringsplan. Innan du gör det kan du behöva göra en säkerhetskopia av dina enheter utan iCloud.

När din prenumerationsperiod är över kan du prova att ta bort din betalningsmetod igen.

Stänga av delning av köp

När du ställer in Familjedelning måste familjesamordnaren ha en giltig betalningsmetod för familjemedlemmarnas eventuella köp och prenumerationer.

Om du vill ta bort betalningsmetoden från ditt Apple-ID och är familjesamordnare stänger du först av delning av köp: Gå till Inställningar > [ditt namn] > Familjedelning > Delning av köp. Tryck på Dela mina köp för att stänga av delningen.

Ändra land eller region

Om du försöker skapa ett Apple-ID för ett land eller en region som du inte befinner dig i eller försöker ändra ett befintligt Apple-ID till ett nytt land eller en ny region (om du har flyttat), måste du registrera en betalningsmetod som gäller i det nya landet eller den nya regionen.

Du kan inte använda presentkort eller Apple-ID-saldo som betalningsmetod när du ändrar land eller region.

Läs mer om att ändra land eller region för Apple-ID. Du kan även ta bort dina betalningsmetoder efter att du har ändrat land eller region.

Betala obetalda köp

Du kan inte ta bort en betalningsmetod om du har ett negativt saldo. Läs om att betala obetalda köp eller lösa problem med betalningsmetoden.

När det obetalda saldot har betalats kan du ta bort betalningsmetoden.

Mer hjälp

Om du har provat med dessa steg och fortfarande inte kan ta bort din senaste betalningsmetod eller om du inte kan ta bort en betalningsmetod kontaktar du Apple-supporten.