Så här delar du appar och köp med din familj

En vuxen i familjen, familjesamordnaren, betalar för allas köp när delning av köp har ställts in. Du kan dela appar, musik, böcker med mera.

Vad är delade inköp?

Aktivera delning av köp med din iPhone eller iPad

Aktivera delning av köp med din Mac

Stänga av delning av köp och sluta dela en betalningsmetod

Vilken betalningsmetod debiteras för köp som familjemedlemmar gör?

Om du vill godkänna ett barns köp

Vad är delade inköp?

När du aktiverar delning av köp får alla i familjen tillgång till appar, musik, filmer, tv-program och böcker som familjemedlemmar köper. Familjesamordnaren debiteras för familjemedlemmarnas köp. Familjemedlemmar kan hitta delat innehåll på sidan Köpt i App Store, iTunes Store, Apple Books eller i Apple TV-appen. Läs om vilken typ av innehåll du kan och inte kan dela.

Aktivera delning av köp med din iPhone eller iPad

1. Om du inte har ställt in Familjedelning än ställer du in Familjedelning.

2. Öppna appen Inställningar.

3. Tryck på Familj. Om Familj inte visas trycker du på ditt namn och sedan på Familjedelning.

4. Tryck på Delning av köp.

5. Tryck på Fortsätt och följ anvisningarna på skärmen.

6. För att bekräfta vilken betalningsmetod som debiteras trycker du på Delning av köp igen och kontrollerar den delade betalningsmetoden. Den blir familjesamordnarens standardbetalningsmetod.

ios-17-iphone-14-pro-settings-family-purchase-sharing-payment

Aktivera delning av köp med din Mac

macOS Ventura eller senare:

1. Om du inte har ställt in Familjedelning än ställer du in Familjedelning.

2. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Familj.

3. Klicka på Delning av köp.

4. Klicka på ditt namn och slå på Dela mina köp.

5. För att bekräfta vilken betalningsmetod som debiteras tittar du under delade betalningsmetoder. Den blir familjesamordnarens standardbetalningsmetod.

macos-sonoma-system-settings-family-purchase-sharing-payment-2

I tidigare versioner av macOS:

1. Om du inte har ställt in Familjedelning än ställer du in Familjedelning.

2. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar på din Mac.

3. Klicka på Familjedelning.

4. Klicka på Delning av köp i sidofältet.

5. Klicka på Ställ in delning av köp och följ anvisningarna på skärmen.

6. För att bekräfta vilken betalningsmetod som debiteras tittar du under delade betalningsmetoder. Den blir familjesamordnarens standardbetalningsmetod.

Stänga av delning av köp och sluta dela en betalningsmetod

Om du är familjesamordnare och vill att familjemedlemmar ska betala för sina köp själva inaktiverar du delning av köp:

1. Gå till inställningarna för delning av köp i Inställningar på din iPhone eller iPad eller i systeminställningarna för din Mac.

2. Inaktivera delning av köp:

• Tryck på Sluta delning av köp på din iPhone eller iPad.

• Klicka på Inaktivera och sedan på Sluta delning av köp på din Mac.

När Delning av köp är inaktiverat slutar du dela dina köp och förlorar åtkomsten till köpen som har genomförts av dina andra familjemedlemmar. Du kan fortsätta att dela abonnemang som Apple TV+ och Apple Arcade, men alla måste använda sin egen betalningsmetod vid köp.

Läs om vad du ska göra om du vill lämna eller upplösa din familjedelningsgrupp

Vilken betalningsmetod debiteras för köp som familjemedlemmar gör?

När Delning av köp är aktiverat debiteras familjesamordnarens betalningsmetod för allas köp*. Familjesamordnaren kan:

När en familjemedlem för första gången gör ett köp på sin enhet kan familjesamordnaren behöva verifiera betalningsmetoden genom att ange CVV-koden.

* Om du ingår i en Familjedelningsgrupp debiteras dina köp ditt personliga Apple-kontosaldo. Om du inte har tillräckligt på ditt Apple-kontosaldo för att betala köpet debiteras återstoden till familjesamordnaren om delning av köp är aktiverat.

Om du vill godkänna ett barns köp

Ställ in Be om köp om du vill se och godkänna vad barnen hämtar. När ett barn ber att få köpa appar, filmer eller annat innehåll får familjesamordnaren en notis och kan godkänna eller avböja begäran direkt från sin enhet.

Läs om hur du aktiverar Be om köp

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.