Så här ställer du in ett låsmeddelande på inloggningsfönstret på Mac

Du kan ställa in ett anpassat meddelande som visas längst ner i inloggningsfönstret.

Inloggningsfönstret visas när du är utloggad från ditt användarkonto. Beroende på dina inställningar för Säkerhet och integritet kan det även visas när du väcker din Mac efter viloläge eller efter att skärmsläckaren har aktiverats. I exemplet nedan är ”Välkommen till min Mac” ett anpassat låsmeddelande.

Så här ställer du in ett låsmeddelande

1. Välj Systeminställningar på Apple-menyn () och klicka sedan på Säkerhet och integritet.
  2. Klicka på låset och ange ditt administratörsnamn och lösenord.
  3. Välj ”Visa ett meddelande när skärmen är låst” under fliken Allmänt, och klicka sedan på ”Ställ in låsmeddelande”.
  4. Skriv in ditt meddelande i textfältet och klicka sedan på OK.

Läs mer

• Ditt inloggningsmeddelande kan skilja sig från det som du använder om din IT-avdelning har ställt in funktionen från kommandoraden eller om en konfigurationsprofil använts.
  • Du kan också ange en policybanderoll som visas vid inloggning och ett skärmsläckarmeddelande som visas när din Mac lämnas inaktiv.