iTunes för Windows: iTunes kan inte kontakta programuppdateringsservern för iPhone, iPad eller iPod

Något av följande meddelanden visas när du försöker uppdatera eller återskapa en iPhone, iPad eller iPod i iTunes

• iPhone: ”iTunes kunde inte kontakta iPhone-programuppdateringsservern eftersom du inte är ansluten till internet. Kontrollera internetanslutningen och försök igen.”
  • iPad: ”iTunes kunde inte kontakta iPad-programuppdateringsservern eftersom du inte är ansluten till internet. Kontrollera internetanslutningen och försök igen.”
  • iPod: ”iTunes kunde inte kontakta iPod-programuppdateringsservern eftersom du inte är ansluten till internet. Kontrollera internetanslutningen och försök igen.”

Om du kan öppna enhetens inställningsmeny och ansluta till Wi-Fi ska du installera den senaste versionen av iOS via Wi-Fi genom att välja Inställningar > Allmänt > Programuppdatering. Om din enhet är låst med en lösenkod som du har glömt eller om enheten är i återhämtningsläge, måste du använda iTunes för att återskapa enheten.

Om något av meddelandena ovan visas när du försöker uppdatera eller återskapa iOS-enheten ansluter du till internet och iTunes Store i en valfri webbläsare.

Om det inte går att ansluta till internet i webbläsaren

Kontakta datorns administratör eller din internetleverantör. Om internetanslutningen inte fungerar provar du att använda en annan dator i ett annat nätverk för att uppdatera eller återskapa.

Om det går att ansluta till internet men ett felmeddelande visas vid anslutning till iTunes Store

Se informationen i Möjliga iTunes Store-fel.

Om en tom sida visas i iTunes Store

Se informationen om prestandaproblem och om iTunes Store visas tom.

Om iTunes Store öppnas utan problem

Windows XP

1. Gå till Start-menyn och klicka på Kontrollpanelen.
  2. Öppna kontrollpanelen Internetalternativ.
  3. Klicka på fliken Anslutningar.
  4. Klicka på LAN-inställningar.
  5. Markera kryssrutan Automatisk identifiering av inställningar.
    Windows XP LAN-inställningar
  6. Klicka på OK i båda fönstren.
  7. Öppna iTunes på nytt och anslut din enhet.
  8. Uppdatera eller återskapa enheten.

Windows Vista och Windows 7

1. Gå till Start-menyn och klicka på Kontrollpanelen.
  2. Välj Nätverk och Internet och sedan Internetalternativ. I klassiskt läge öppnar du Internetalternativ i kontrollpanelen.
  3. Klicka på fliken Anslutningar.
  4. Klicka på LAN-inställningar.
  5. Markera kryssrutan Automatisk identifiering av inställningar.
    Windows 7 LAN-inställningar
  6. Klicka på OK i båda fönstren.
  7. Öppna iTunes på nytt och anslut din enhet.
  8. Uppdatera eller återskapa enheten.

Windows 8

1. Flytta pekaren till övre högra hörnet.
  2. Klicka på förstoringsglaset.
  3. Skriv Kontrollpanelen. Klicka på kontrollpanelikonen.
  4. Välj Nätverk och Internet och sedan Internetalternativ. I klassiskt läge öppnar du Internetalternativ i kontrollpanelen.
  5. Klicka på fliken Anslutningar.
  6. Klicka på LAN-inställningar.
  7. Markera kryssrutan Automatisk identifiering av inställningar.
    windows_8_proxy
  8. Klicka på OK i båda fönstren.
  9. Öppna iTunes på nytt och anslut din enhet.
  10. Uppdatera eller återskapa enheten.

Läs mer

Hosts-filen (värdfilen) kanske blockerar gs.apple.com.

1. Markera värdfilen (vanligtvis ligger filen hosts i C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\ETC).
  2. Klicka på menyn Redigera och välj Kopiera.
  3. Klicka i menyn Redigera igen och välj alternativet Klistra in. En kopia av värdfilen, med namnet ”Kopia av hosts” (Windows XP) eller ”hosts - kopia” (Windows Vista, 7 och 8) visas.
  4. Dra den ursprungliga värdfilen till skrivbordet. Klicka på Fortsätt om Windows ber dig om tillstånd att fortsätta.
  5. Dra ”Kopia av hosts” (Windows XP) eller ”hosts - kopia” (Windows Vista, 7 och 8) till skrivbordet.
  6. Högerklicka på ”Kopia av hosts” (Windows XP) eller ”hosts - kopia” (Windows Vista, 7 och 8) och välj Öppna. Du kanske blir ombedd att välja vilket program som ska användas för att öppna filen. Dubbelklicka på Anteckningar.
  7. När Anteckningar öppnas klickar du på menyn Redigera och väljer Markera allt. Klicka på menyn Redigera och välj Ta bort.
  8. Välj menyn Arkiv och sedan Spara. Stäng Anteckningar.
  9. Dra ”Kopia av hosts” (Windows XP) eller ”hosts - kopia” (Windows Vista, 7 och 8) från skrivbordet till den ursprungliga platsen. Klicka på Fortsätt om Windows ber dig om tillstånd att fortsätta.
  10. Högerklicka på ”Kopia av hosts” (Windows XP) eller ”hosts - kopia” (Windows Vista, 7 och 8) och välj Byt namn.
  11. Skriv hosts och tryck på returtangenten.
  12. Starta om datorn och prova att ansluta till programuppdateringsservern.

Om stegen ovan inte löser problemet beror problemet förmodligen på inaktuell eller felaktigt konfigurerad säkerhetsprogramvara. Följ stegen i iTunes för Windows: Felsökning av säkerhetsprogramvara för att lösa problemet.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.

Senast ändrad: