Aktivera mobildatatjänster på en iPad Wifi + Cellular-modell

Du kan registrera dig för ett mobildataabonnemang om du har en iPad Wifi + Cellular-modell. Då kan du vara ansluten även när du inte har tillgång till en wifi-åtkomstpunkt.

Använda ett fysiskt SIM-kort från din operatör

SIM-kortet är aktiverat om du har registrerat ett mobildataabonnemang med ett fysiskt SIM-kort hos din lokala operatör. Öppna SIM-kortfacket och sätt i SIM-kortet från din operatör. Om du har ett SIM-kort från din tidigare iPad som du vill överföra till din nya iPad tar du bort SIM-kortet från din tidigare iPad och sätter in det i SIM-kortfacket på din nya iPad.

Om du inte kan ansluta till mobildata går du till Inställningar > Mobildata och kontrollerar att mobildata är aktiverat.

Om du behöver hjälp med att överföra ett abonnemang eller om du använder ett företagskonto eller ett efterskottsbetalt konto, kan du behöva kontakta din operatör.*

Använda ett eSIM

Du kan registrera ett mobildataabonnemang på vissa iPad-modeller med hjälp av ett eSIM. Om du vill registrera ett mobildataabonnemang med ett eSIM på din iPad använder du eSIM-operatörsaktivering, överför ditt abonnemang från en annan iPad, går med i ett befintligt mobilabonnemang för iPhone, hittar ett nytt abonnemang, använder en QR-kod eller använder din operatörs app för iPad.

Läs mer om mobildata på iPad

Ta reda på vilken iPad-modell du har

Använd eSIM-operatörsaktivering

Vissa operatörer och globala servicepartner kan använda eSIM-operatörsaktivering för att tilldela ett nytt eSIM till din iPad. Om ett eSIM tilldelades din iPad när du köpte den slår du på din iPad och följer instruktionerna för att aktivera ditt eSIM.

Om du kontaktade din operatör för ett eSIM efter att du har konfigurerat din iPad och de har konfigurerat eSIM-operatörsaktivering:

1. När ett meddelande om mobilabonnemang som är redo att installeras visas trycker du på det.

2. I appen Inställningar trycker du på Operatörens mobilabonnemang klart att installeras.

3. Tryck på Fortsätt.

4. Om planen du aktiverade ersätter planen på ditt fysiska SIM-kort tar du bort ditt SIM-kort och startar sedan om din iPad.

Överför din plan från en annan iPad

Vissa operatörer har stöd för eSIM-snabböverföring, som överför ditt SIM-kort från din tidigare iPad till din nya iPad utan att du behöver kontakta din operatör. Om du blir ombedd att överföra ditt eSIM under installationen följer du anvisningarna på skärmen.

Du kan också överföra ditt eSIM från en annan iPad efter installationen:

1. Se till att din iPad använder den senaste versionen av iOS.

2. Gå till Inställningar > Mobildata > Överför abonnemang för iPad.

3. Om det finns en Överför-knapp vid rätt rad trycker du på den.

4. Följ anvisningarna på skärmen för att överföra tjänst. Du kanske behöver vänta ett par minuter innan aktiveringen slutförs.

Kontakta din operatör om Överför-knappen inte finns eller om du inte kan överföra abonnemanget.*

Gå med i ett befintligt abonnemang på iPhone

Om din operatör har stöd för det kan du registrera ett mobildataabonnemang genom att lägga till din iPad i ett befintligt mobilabonnemang för iPhone.

1. Se till att din iPad använder den senaste versionen av iOS.

2. Gå till Inställningar > Mobildata > Gå med i abonnemang för iPhone. Följ sedan anvisningarna på skärmen.

Om du inte kan välja Gå med i abonnemang för iPhone ska du se till att du har aktiverat Wi-Fi på iPad-enheten och att du är inloggad med samma Apple-ID på både iPhone och iPad.

Hitta och registrera ett nytt abonnemang

Vissa operatörer har stöd för att köpa och ställa in ett mobildataabonnemang direkt på din iPad. Se till att platstjänster är på för att se en lista över tillgängliga lokala operatörer. Gå till Inställningar > Integritet och säkerhet > Platstjänster och slå på Platstjänster.

1. Se till att din iPad använder den senaste versionen av iOS.

2. Gå till Inställningar > Mobildata > Hitta en nytt abonnemang.

3. Välj en operatör i listan över lokala operatörer.

4. Följ anvisningarna på skärmen för att registrera och aktivera ditt nya mobildataabonnemang på din iPad.

Använda en QR-kod

Så här aktiverar du ditt eSIM med hjälp av en QR-kod när du konfigurerar din iPad för första gången:

1. När du kommer till skärmen Konfigurera mobiltelefon trycker du på Använd QR-kod.

2. Följ anvisningarna på skärmen.

Så här aktiverar du ditt eSIM med hjälp av en QR-kod efter att du har konfigurerat din iPad:

1. Kontakta din operatör för att få en QR-kod.

2. Öppna Kamera-appen och skanna din QR-kod. När du ser aviseringen Mobilabonnemanget har upptäckts, trycker du på den.

3. Tryck och håll ned QR-koden och peka sedan på Lägg till eSIM om du använder en iPad med iOS 17.4 eller senare. Sedan får du en QR-kod från din operatör i ett e-postmeddelande eller från operatörens webbsida.

4. Tryck på Fortsätt.

5. Tryck på Lägg till mobilabonnemang.

Om du uppmanas att ange en bekräftelsekod för att aktivera eSIM-kortet anger du numret som din operatör gav dig.

Andra metoder för aktivering av eSIM

Vissa operatörer kan ha stöd för andra metoder för eSIM-aktivering som hjälper dig att konfigurera ett mobildataabonnemang på din iPad.

Använda en länk

Om din operatör skickar en länk till dig för att hämta och aktivera ditt eSIM:

1. Tryck på länken på din iPad med iOS 17.4 eller senare.

2. Tryck på Tillåt när meddelandet Aktivera nytt eSIM.

3. Tryck på Fortsätt.

Använda en operatörs app

Om din operatör stöder aktivering av eSIM med en app hämtar du operatörens app från App Store och följer instruktionerna.

Använda eSIM med din iPad i Fastlandskina

Aktivering av ett mobildataabonnemang med eSIM i Fastlandskina är endast tillgängligt på iPad (10:e generationen) Wi-Fi + Cellular, modellnummer A3162. Alla andra modeller av typen iPad Pro, iPad Air, iPad och iPad mini i Kina, fastlandet, samt alla modeller som köpts utanför Kina, fastlandet, kan inte installera ett eSIM från operatörer i Kina, fastlandet. Kontakta China Unicom för mer information.

Läs mer om hur du använder eSIM med din iPad i Kina, fastlandet

Ändra abonnemanget

Om du vill ändra eller se statusen för ditt abonnemang går du till Inställningar > Mobildata. Om du har registrerat ett mobildataabonnemang hos en operatör kan du behöva kontakta operatören direkt för att ändra abonnemanget.

Du kan ha flera abonnemang på din iPad genom att logga in på din iPad med flera operatörer, lägga till flera eSIM-abonnemang och sätta in ett SIM-kort i nano-SIM-facket. När du vill växla mellan dina aktiva abonnemang går du till Inställningar > Mobildata och trycker på abonnemanget som du vill använda under Mobildata.

Inaktivera ditt abonnemang

Vissa operatörer tillåter dig att inaktivera ditt mobildataabonnemang, som antingen är förbetalt eller efterbetalt, på din enhet. Du ska inte förnya abonnemanget i slutet av månaden om du vill inaktivera ett förbetalt abonnemang.

Efterskottsbetalda abonnemang förnyas månadsvis. Inaktivera ett efterskottsbetalt abonnemang:

1. Gå till Inställningar > Mobildata.

2. Välj din operatörs namn och välj att inte förnya abonnemanget.

Om du får ett meddelande som talar om att kontotypen inte stöds eller om du fick ett SIM-kort från din operatör och inte ser knappen Hantera operatörskonto ska du kontakta operatören och be denna att inaktivera kontot.

Om du har en iPad med ett SIM-kort från Apple eller ett inbyggt SIM-kort från Apple

Från och med 1 oktober 2022 är teknik med SIM-kort från Apple inte tillgänglig för aktivering av nya mobildataabonnemang på iPad. Kontakta din operatör för information om hur du aktiverar ett mobildataabonnemang på iPad.

Om du inte är säker på om din iPad använder ett SIM-kort från Apple letar du reda på din iPad-modell och klickar på länken för teknisk information.

* Din iPad omfattas av operatörens policyer som kan innehålla begränsningar i rätten att överföra ett abonnemang. Kontakta operatören om du vill ha mer information. Är du inte säker på vilken operatör du ska kontakta kan du gå till Inställningar > Operatör på din iPad eller ta ut SIM-kortet och leta efter operatörens namn eller logotyp.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.