Använda SIM-kort från Apple med Wi-Fi + Cellular-modeller av iPad

Med ett SIM-kort från Apple är det lätt att registrera sig för kortfristiga, långfristiga och delade mobildataabonnemang direkt på iPad Pro-modeller med Wi-Fi + Cellular, iPad Air 2 och iPad mini 3 och senare.

Ta reda på om du har ett SIM-kort från Apple som är inbäddat eller inte inbäddat

Ta reda på vilken iPad-modell du har och kontrollera att den fungerar med ett SIM-kort från Apple.

Inbyggt SIM-kort från Apple

Följande iPad-modeller* har ett inbyggt SIM-kort från Apple:

• iPad Pro 12,9 tum (2:a generationen) Wi-Fi + Cellular-modell
  • iPad Pro 10,5 tum Wi-Fi + Cellular-modell
  • iPad Pro 9,7 tum Wi-Fi + Cellular-modell

Dessa modeller har även ett nano-SIM-kortfack som du kan använda med ett nano-SIM-kort från vilken operatör som helst alternativt ett befintligt SIM-kort från Apple där ett eller flera abonnemang redan är installerat.

Om du sätter in ett oanvänt SIM-kort från Apple i någon av dessa modeller kommer det inte att användas. Alla nya abonnemang läggs till på det inbyggda SIM-kortet från Apple. Om du sätter i ett oanvänt SIM-kort i någon av dessa modeller visas ett meddelande som anger att SIM-kortet inte är kompatibelt och du rekommenderas att använda det inbyggda SIM-kortet från Apple.

*Förutom i Kina.

SIM-kort från Apple

För Wi-Fi + Cellular-modeller av iPad (5:e generationen och senare), iPad Pro (12,9 tum), iPad Air 2 och iPad mini 3 och senare kan antingen ett SIM-kort från Apple eller ett SIM-kort från en operatör medfölja i SIM-kortfacket.

Om iPad-enheten inte levererades med ett SIM-kort från Apple kan du köpa ett paket med SIM-kort från Apple i en Apple Store-butik i USA, Storbritannien, Australien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Nederländerna, Spanien, Sverige, Schweiz eller Turkiet.

Läs om vilka leverantörer som har stöd för SIM-kort från Apple

Med SIM-kort från Apple kan du välja mobildataabonnemang från utvalda operatörer i USA och mer än 180 länder och regioner över hela världen.

Ställa in ett mobildataabonnemang

När du befinner dig i ett land eller en region med operatörer som har stöd för SIM-kort från Apple kan du ställa in och hantera ett mobildataabonnemang direkt på iPad-enheten. Gå till Inställningar > Mobildata > Ställ in mobildata. Då visas en lista över tillgängliga operatörer.

Läs mer om det inbyggda SIM-kortet från Apple

Vissa iPad Pro-modeller har både ett inbyggt SIM-kort från Apple och ett nano-SIM-kortfack. Det gör att du kan vara ansluten med ett mobildataabonnemang när du inte har tillgång till en wifi-åtkomstpunkt.

Om du köper iPad Pro-enheten från en operatörsbutik kan du vara begränsad till operatörens mobildatanätverk. Här finns mer information beroende på var du köpte iPad Pro-enheten:

• USA:
    • Verizon (Verizon-försäljningsställen): Det inbyggda SIM-kortet från Apple är inte aktiverat. Du kan använda ett nano-SIM-kort från en annan operatör i nano-SIM-kortfacket.
    • AT&T (AT&T-försäljningsställen): Det inbyggda SIM-kortet från Apple är låst till AT&T. Du kan använda ett nano-SIM-kort från en annan operatör i nano-SIM-kortfacket. Kontakta AT&T för information om deras Carrier Reveal-program för att aktivera SIM-kort från Apple för andra operatörer.
  • Kina: SIM-kort från Apple är inte tillgängliga i Kina. Du kan använda ett nano-SIM-kort från alla operatörer i SIM-kortfacket. Du kan köpa ett paket med SIM-kort från Apple för att använda i länder och regioner som stöder SIM-kort från Apple. Dessa paket finns tillgängliga i Apple Store-butiker i USA, Storbritannien, Australien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Nederländerna, Spanien, Sverige, Schweiz och Turkiet.
  • Japan:
    • AU, DoCoMo, Softbank (köpt i hos en operatörsåterförsäljare): Det inbyggda SIM-kortet från Apple och nano-SIM-kortfacket är låsta till operatören som sålde iPad-enheten till dig. Utanför Japan kan du använda det inbyggda SIM-kortet från Apple eller nano-SIM-kortet i SIM-kortfacket för att ställa in ett mobildataabonnemang med en annan operatör.
    • KDDI (KDDI-försäljningsställen): Det inbyggda SIM-kortet från Apple är låst till KDDI i Japan. Nano-SIM-kortfacket är låst till operatören som sålde iPad-enheten till dig. Utanför Japan kan du använda det inbyggda SIM-kortet från Apple eller nano-SIM-kortet i SIM-kortfacket för att ställa in ett mobildataabonnemang med en annan operatör.
  • Storbritannien: EE (EE-försäljningsställen): Det inbyggda SIM-kortet från Apple är låst till EE i Storbritannien. Utanför Storbritannien kan du använda det inbyggda SIM-kortet från Apple för att ställa in ett mobildataabonnemang med en annan operatör. Nano-SIM-kortfacket är olåst.
  • Tyskland: DT (DT-försäljningsställen): Det inbyggda SIM-kortet från Apple är låst till DT i Tyskland. Utanför Tyskland kan du använda det inbyggda SIM-kortet från Apple för att ställa in ett mobildataabonnemang med en annan operatör. Nano-SIM-kortfacket är olåst.