Om Kartor inte fungerar på din Apple-enhet

Läs om vad du ska göra om du inte hittar din position eller om du upptäcker felaktiga resultat när du använder Kartor på en iPhone, iPad, iPod touch eller Mac-dator.

Om du är verksamhetsägare och vill korrigera information om någon av dina platser i Kartor kan du logga in på Maps Connect.

Om du inte hittar din aktuella position på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > Integritet > Platstjänster och kontrollera att Platstjänster är aktiverat och att Kartor är inställt på När appen eller widgetarna används.
  2. Kontrollera att du har ställt in datum, tid och tidszon korrekt på enheten. Gå till Inställningar > Allmänt > Datum och tid. Använd om möjligt alternativet Ställ in automatiskt.
  3. Kontrollera att mobildata eller wifi är på och att du har en aktiv anslutning.
  4. Starta om appen Kartor. Svep upp på appen och pausa, och svep sedan upp igen på förhandsvisningen för att stänga appen. Öppna sedan Kartor igen.
  5. Starta om din iPhoneiPad eller iPod touch.
  6. Prova med en annan plats eller ändra till ett annat wifi-nätverk.

Platstjänster använder GPS, Bluetooth, crowdsource-baserade wifi-åtkomstpunkter och mobilmaster för att fastställa din position. Läs mer om Platstjänster på din iOS-enhet.

Om du inte hittar din aktuella position på Mac-datorn

1. Gå till Apple-menyn , välj Systeminställningar, klicka på Säkerhet och integritet och sedan på Integritet.
  2. Kontrollera att Aktivera platstjänster är aktiverat. Om låset i det nedre vänstra hörnet är stängt klickar du på det och anger sedan ditt användarnamn och lösenord.
  3. Markera kryssrutan bredvid Kartor.
    Alternativ för Säkerhet och integritet, Systeminställningar och Platstjänster i macOS där Aktivera platstjänster har markerats.
  4. Stäng fönstret Säkerhet och integritet.
  5. Kontrollera att Mac-datorn är ansluten till internet.

Om du behöver rapportera ett problem i Kartor eller lägga till en plats som saknas

Du kan rapportera ett problem med följande funktioner i Kartor:

• Kartetiketter
  • Söka
  • Navigering
  • Kollektivtrafik
  • Bildkvalitet

Du kan även lägga till en plats som saknas och redigera din hem- eller arbetsadress.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

Följ de här anvisningarna om du vill rapportera ett problem eller redigera din hem- eller arbetsadress:

1. Tryck på knappen Info  i hörnet högst upp till höger.
  2. Tryck på Rapportera ett problem.
    iPhone-skärm som visar hur du rapporterar ett problem
  3. Välj problemet och följ anvisningarna på skärmen.

Följ dessa steg för att lägga till en plats som saknas:

1. Tryck på knappen Info  i hörnet högst upp till höger.
  2. Tryck på Lägg till en plats som saknas.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Om du vill att Apple ska kunna kontakta dig angående ett rapporterat problem på en iPhone, iPad eller iPod touch, går du till Inställningar > Kartor, rullar längst ner på skärmen och slår på Följ upp via e-post. Kartor använder e-postadressen för ditt Apple-ID-konto.

På Mac-datorn

Följ de här anvisningarna om du vill rapportera ett problem på Mac:

1. Från menyraden i Kartor, välj Kartor > Rapportera ett problem.
  2. Välj problemet och följ anvisningarna på skärmen.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.