Få hjälp med Kartor

Lär dig vad du ska göra om du inte hittar din position eller om du upptäcker felaktiga resultat när du använder Kartor på en iPhone, iPad, iPod touch eller Mac-dator.

Om du är verksamhetsägare och vill korrigera information om någon av dina platser i Kartor kan du logga in på Maps Connect. Läs mer om hur du använder Kartor på din iPhone, iPad och iPod touch.

Om du inte hittar din aktuella position på iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > Integritetsskydd > Platstjänster och kontrollera att Platstjänster har angetts till Vid användning för Kartor.
  2. Kontrollera att du har ställt in datum, tid och tidszon korrekt på enheten. Gå till Inställningar > Allmänt > Datum och tid. Använd om möjligt alternativet Ställ in automatiskt.
  3. Kontrollera att mobildata eller wifi är på och att du har en aktiv anslutning.
  4. Starta om appen Kartor. Svep upp på appen och pausa, och svep sedan upp igen på förhandsvisningen för att stänga appen. Öppna sedan Kartor igen.
  5. Starta om enheten.
  6. Prova med en annan plats eller ändra till ett annat wifi-nätverk.

Platstjänster använder GPS, Bluetooth, crowdsource-baserade wifi-åtkomstpunkter och mobilmaster för att fastställa din position. Läs mer om Platstjänster på din iOS-enhet.

Om du inte hittar din aktuella position på Mac-datorn

1. Gå till Apple-menyn () och välj Systeminställningar > Säkerhet och integritet > Integritetsskydd.
  2. Kontrollera att Aktivera platstjänster är aktiverat. Om låset i det nedre vänstra hörnet är stängt klickar du på det och loggar sedan in med ditt användarnamn och lösenord.
  3. Kontrollera att Kartor kan bestämma din position.
    Säkerhet och integritet
  4. Stäng fönstret Säkerhet och integritet.
  5. Kontrollera att Mac-datorn är ansluten till internet.

Om du behöver rapportera ett problem i Kartor

Du kan rapportera ett problem med följande funktioner i Kartor:

• Karta
  • Söka
  • Navigering
  • Kollektivtrafik
  • Bildkvalitet

Du kan även lägga till en plats och redigera din hem- eller arbetsadress.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

Följ de här anvisningarna om du vill rapportera ett problem, lägga till en plats eller redigera din hem- eller arbetsadress:

1. Tryck på infosymbol i det övre högra hörnet.
  2. Tryck på Rapportera ett problem.
    Rapportera ett problem
  3. Välj problemet och följ anvisningarna på skärmen.

Om du vill att Apple ska kunna kontakta dig angående ett rapporterat problem på en iPhone, iPad eller iPod touch, går du till Inställningar > Kartor > Följ upp via e-post. Din standardkontakt används i Kartor.

På Mac-datorn

Följ de här anvisningarna om du vill rapportera ett problem på Mac:

1. Klicka på Kartor > Rapportera ett problem i verktygsfältet.
  2. Välj problemet och följ anvisningarna på skärmen.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.