Om Kartor inte fungerar på din Apple-enhet

Hittar du inte din plats i Kartor? Visas fel resultat i Kartor på din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac? Läs om vad du kan göra.

Om du är verksamhetsägare och vill korrigera information om någon av dina platser i Kartor kan du logga in på Platser på Kartor.

Om du inte hittar din aktuella position på iPhone, iPad eller iPod touch

• Aktivera Platstjänster och Åtkomst till platsinfo för Kartor. I appen Inställningar trycker du på Integritet och sedan på Platstjänster. Se till att Platstjänster är aktiverat och att Kartor är inställt på När appen eller widgetarna används.
  • Ställ in datum, tid och tidszon på din enhet. I appen Inställningar trycker du på Allmänt och sedan på Datum och tid. Om det är möjligt aktiverar du Ställ in automatiskt.
  • Aktivera mobildata eller wifi så att du har en aktiv anslutning. I appen Inställningar trycker du på Wi-FI eller Mobilnät och väljer sedan ett nätverk eller en mobiltjänst.

Platstjänster använder GPS, Bluetooth, crowdsource-insamlade wifi-åtkomstpunkter och mobilmaster för att fastställa din position. Om du fortfarande inte hittar din nuvarande plats i Kartor stänger du appen Kartor och öppnar den igen. Du kan också testa att starta om din iPhone, iPad eller iPod touch.

Läs mer om Platstjänster på din iPhone, iPad eller iPod touch.

Om du inte hittar din aktuella position på Mac-datorn

1. Gå till Apple-menyn , välj Systeminställningar, klicka på Säkerhet och integritet och sedan på Integritet.
  2. Kontrollera att Aktivera platstjänster är aktiverat. Om låset i det nedre vänstra hörnet är stängt klickar du på det och anger sedan ditt användarnamn och lösenord.
  3. Markera kryssrutan bredvid Kartor.
    Alternativet Platstjänster i inställningarna för Säkerhet och integritet i macOS med Aktivera platstjänster valt.
  4. Stäng fönstret Säkerhet och integritet.
  5. Kontrollera att Mac-datorn är ansluten till internet.

Rapportera ett problem eller lägg till en plats som saknas i Kartor på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. I appen Kartor rullar du längst ner på skärmen.
  2. Tryck på Rapportera ett problem. På den här skärmen kan du rapportera ett problem med en gata, plats eller rutt, lägga till en plats i Kartor eller rapportera en incident.
    En iPhone-skärm som visar hur du rapporterar ett problem i Kartor.
  3. Följ anvisningarna på skärmen när du har valt ett problem.

Du kan även redigera dina favoritplatser och uppdatera din hem- eller jobbadress.

Rapportera ett problem eller lägg till en plats som saknas i Kartor på din Mac

1. Från menyraden i Kartor, välj Kartor > Rapportera ett problem.
  2. Välj ett problem. På den här skärmen kan du lägga till en plats i Kartor eller rapportera ett problem med en gata eller plats.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Om du vill rapportera en saknad plats väljer du Kartor i menyraden i Kartor > Lägg till i Kartor.

Du kan även redigera din hem- eller arbetsadress.

Du måste ha en Mac med Apple-chip, Apples T2-säkerhetschip eller Touch Bar för att kunna rapportera ett problem eller en plats som saknas.

Om du har problem med upplästa färdbeskrivningar på din iOS- eller iPadOS-enhet

1. I appen Inställningar trycker du på Kartor.
  2. Tryck på Upplästa färdbeskrivningar.
  3. Välj dina alternativ, till exempel om du vill pausa podcaster för att höra färdbeskrivningar eller om du vill höra färdbeskrivningar på radio i ditt fordon.

Aktivera eller inaktivera Upplästa färdbeskrivningar genom att trycka på ljudknappen på kartan när du börjar steg-för-steg-navigeringen. Se vilka länder och regioner som har stöd för steg-för-steg-navigering.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.