Lägga till eller ändra din hemadress i Kontakter och Kartor på din iphone, iPad eller Mac

I iOS 18 kan du ställa in olika hem- eller arbetsadresser i Kontakter och Kartor för att anpassa din upplevelse – som hur Väder använder adresserna som du anger i Kontakter för att dela det väder som är mest relevant för dig.

Ange och redigera din hem- eller arbetsadress i Kontakter på iOS och iPadOS

1. I appen Kontakter trycker du på Mitt kort. Om du inte har ställt in Mitt kort tidigare trycker du på +-knappen och anger din information. Gå tillbaka till din kontaktlista, tryck och håll på ditt namn och tryck sedan på Gör det här till mitt kort.

2. Tryck på Ändra.

3. Tryck på Lägg till adress och skriv sedan in dina uppgifter.

4. Tryck på etiketten bredvid din adress och välj ett alternativ som hem, arbete, skola eller annat.

5. Tryck på Klar.

I iOS 18 använder Väder de adresser som du anger som hem och arbete i Kontakter för att göra det enklare för dig att hitta och se det mest relevanta vädret för dig. Din hem- och arbetsadress i Kontakter används också för autofyll, Siri och andra funktioner.

Radera din hem- eller arbetsadress i Kontakter på iOS eller iPadOS

1. I appen Kontakter trycker du på Mitt kort.

2. Tryck på Ändra.

3. Tryck på knappen Radera bredvid adressen du vill radera.

4. Tryck på Radera.

Radera en adress som du har angett som Hem i appen Kontakter

Ställa in, redigera eller ta bort din hem- eller arbetsadress i Kartor på iOS och iPadOS

1. I appen Kartor rullar du till Bibliotek och trycker på Lägg till.

2. Börja skriva adressen som du vill ställa in som Hem eller Arbete och tryck sedan på adressen när den är tillgänglig.

3. Rulla ned till Typ och tryck på Mitt hem eller Mitt arbete.

4. Tryck på Add to Contact Card (Lägg till på kontaktkort) om du också vill uppdatera din adress i Kontakter och tryck sedan på Klar.

Lägga till platser bland dina favoriter i Kartor på din iPhone.

Om du vill ta bort en adress i Kartor trycker du länge på adressen som du vill ta bort från ditt bibliotek. Tryck sedan på Lossa.

I iOS 18 kan du ange en hem- eller arbetsadress i Kartor som skiljer sig från hem- eller arbetsadressen på ditt kontaktkort.

Lägga till, spara och redigera andra fastnålade platser i Kartor på iOS

Förfina din hem- eller arbetsadress i Kartor på iOS och iPadOS

1. Rulla till Bibliotek i appen Kartor.

2. Tryck och håll kvar ikonen för den plats du vill ändra.

3. Tryck på Redigera detaljer.

4. Tryck på Precisera plats på kartan och flytta symbolen efter behov.

5. Tryck på Klar.

Redigera adressen du anger som hem för Kartor i appen på din iPhone.

Redigera din hem- eller arbetsadress på iOS 14 eller tidigare

1. I appen Kartor trycker du på Info-knappen.

2. Tryck på Rapportera ett problem.

3. Tryck på Hem och flytta sedan symbolen efter behov.

4. Tryck på Klar.

Ställa in, redigera eller ta bort din hem- eller arbetsadress på macOS

1. I appen Kontakter väljer du Kort > Gå till mitt kort. Om Gå till mitt kort inte visas klickar du på +-knappen för att skapa ett kort med din information. Välj sedan Kort > Gör det här till mitt kort.

2. Välj Redigera.

3. Lägg till din hemadress. Om du vill lägga till en arbetsadress istället klickar du på hem i menyn och väljer arbete istället. När du lägger till en adress visas ett annat adressfält.

4. Klicka på Klar.

För att ta bort en adress på ditt kontaktkort väljer du Redigera och klickar sedan på raderingsikonen.

Du kan också ställa in, redigera eller ta bort en adress i Kartor på macOS. Öppna Kartor och klicka sedan på infoknappen bredvid din hem- eller arbetsadress i sidofältet för att visa dina alternativ.