Flytta från din nuvarande iPhone, iPad eller iPod touch till en enhet med lägre kapacitet

Läs om hur du optimerar ditt innehåll och minskar din användning så att du kan flytta till en enhet med mindre lagring.

Kontrollera din lagring

Innan du flyttar till en ny enhet kontrollerar du hur mycket lagring din nuvarande enhet använder. Om alla dina data får plats på den nya enheten kan du överföra dessa till den nya enheten utan att ta bort någonting.

Om du flyttar dina data till en enhet med lägre kapacitet kan du behöva optimera eller ta bort en del av ditt befintliga innehåll. Ta reda på vad som tar upp mest utrymme på din enhet under Inställningar > Allmänt > och tryck på [enhetens] lagring. Läs mer om användning på din iPhone, iPad eller iPod touch.

Hantera lagringsutrymmet

Det finns ett par sätt som du kan hantera eller minska lagringen på din enhet.

Ljudklipp, filmer, serier och böcker

Lär dig hur du raderar musik, filmer och tv-serier och böcker från din enhet.

Bilder och videor

Minska din användning med bilder och videor genom att importera bilder och videor från din kamerarulle till din dator. Radera bilder från din kamerarulle när du har importerat dem:

1. Tryck på Välj.
  2. Markera de bilder du vill ta bort.
  3. Tryck på knappen Papperskorg .

Om du vill visa bilderna på din enhet när du har tagit bort dem från kamerarullen synkroniserar du dem från ditt bildbibliotek. När du synkroniserar ditt bildbibliotek till datorn optimeras synkroniserade bilder, vilket sparar plats. Du kan även synkronisera en mindre del av bildbiblioteket för att spara plats.

Program

Minska din användning med appar:

Med hjälp av dessa steg kan du även minska mängden övriga data:

• Starta om enheten. Operativsystemet rensar cachedata och utför annan systemoptimering när du stänger av och slår på enheten.
  • Synkronisera din enhet med datorn. När enheten synkroniseras flyttas data, till exempel loggar, från din enhet till datorn. Det kan minska utrymmet som krävs för övriga data.