Flytta från din nuvarande iPhone, iPad eller iPod touch till en enhet med lägre kapacitet

Med dessa tips kan du optimera ditt innehåll och minska användningen så att du kan flytta till en enhet med mindre lagringsutrymme.

Innan du flyttar data till en annan enhet kontrollerar du hur mycket av din nuvarande enhets kapacitet du använder. Om alla dina data får plats på den nya enheten kan du överföra dessa till den nya enheten utan att ta bort någonting.

Om du flyttar dina data till en enhet med lägre kapacitet kan du behöva optimera eller ta bort en del av ditt befintliga innehåll. Ta reda på vad som tar upp mest utrymme på din enhet under Inställningar > Allmänt > Lagring och iCloud-användning > Hantera lagring. Läs mer om användning på iOS-enheter.

Använd ett eller flera av dessa alternativ om du vill minska användningen:

Ljudklipp, filmer, serier och böcker

Bilder och videor

Program

Annat

Med hjälp av dessa metoder kan du minska mängden övriga data:

• Starta om enheten: iOS rensar cachedata och utför annan systemoptimering när du stänger av och slår på enheten.
  • Synkronisera din enhet med iTunes: När enheten synkroniseras flyttas data, till exempel loggar, från din enhet till datorn. Det kan minska utrymmet som krävs för övriga data.