Flytta från din nuvarande iPhone, iPad eller iPod touch till en enhet med lägre kapacitet

Läs om hur du optimerar ditt innehåll och minskar din användning genom att flytta till en enhet med mindre lagring.

Kontrollera din lagring

Innan du flyttar till en ny enhet kontrollerar du hur mycket lagring din nuvarande enhet använder. Om alla dina data får plats på den nya enheten kan du överföra dessa till den nya enheten utan att ta bort någonting.

Om du flyttar dina data till en enhet med lägre kapacitet kan du behöva optimera eller ta bort en del av ditt befintliga innehåll. Ta reda på vad som tar upp mest utrymme på din enhet under Inställningar > Allmänt > och tryck på [enhetens] lagring. Läs mer om användning på iOS-enheter.

Hantera lagringsutrymmet

Det finns ett par sätt som du kan hantera eller minska lagringen på din enhet.

Ljudklipp, filmer, serier och böcker

Minska din användning med ljud, filmer, serier och böcker:

Bilder och videor

Minska din användning med bilder och videor genom att importera bilder och videor från din kamerarulle till din dator. Radera bilder från din kamerarulle när du har importerat dem:

1. Tryck på Välj.
  2. Markera de bilder du vill ta bort.
  3. Tryck på papperskorgen.

Om du vill visa bilderna på din enhet när du har tagit bort dem från kamerarullen synkroniserar du dem från ditt iTunes-bibliotek. iTunes optimerar dina synkroniserade bilder för enheten, vilket sparar utrymme. Du kan även synkronisera en mindre del av ditt bildbibliotek.

Program

Minska din användning med appar:

Med hjälp av dessa steg kan du även minska mängden övriga data:

• Starta om enheten: iOS rensar cachedata och utför annan systemoptimering när du stänger av och slår på enheten.
  • Synkronisera din enhet med iTunes: När enheten synkroniseras flyttas data, till exempel loggar, från din enhet till datorn. Det kan minska utrymmet som krävs för övriga data.