Vad menas med Annat och Rensbart i Om den här datorn?

Fliken Lagring i Om den här datorn visar hur mycket lagringsutrymme vissa filer använder på alla dina anslutna enheter.

Välj Om den här datorn från Apple-menyn () och klicka sedan på fliken Lagring för att se en sammanfattning över hur lagringsutrymmet på Mac-datorn används. Varje del av fältet är en uppskattning över hur lagringsutrymmet används av en kategori filer. Flytta pekaren över varje del för mer information.

• I OS X El Capitan eller tidigare är filer i Annat sådana som Mac-datorn inte kan identifiera som någon annan kategori. Det omfattar filer i skivavbilder eller arkiv, data som lagras av program som Kontakter eller Kalender samt insticksprogram eller tillägg. När Mac-datorn befinner sig i Säkert läge kategoriseras alla filer som Annat.

• I macOS Sierra visas Rensbart-innehåll om du har aktiverat Optimera Mac-lagring. Det är lagringsutrymme som Mac-datorn direkt kan göra tillgängligt när utrymme behövs. Filer som är markerade som rensbara kan alltid hämtas igen när du vill.