Använda ett tangentbord från Apple i Windows med Boot Camp

Du kan använda ett tangentbord från Apple eller ett tangentbord utformat för Microsoft Windows med din Mac. En del tangenter kan fungera olika mellan OS X och Windows.

Mappa Windows-tangenter på Apple-tangentbord

Många av tangenterna till en pc har motsvarigheter på ett Apple-tangentbord:

Windows-logotyp: tryck på kommandotangenten (⌘)

Backsteg eller radera: tryck på backstegstangenten

Returtangenten eller ⏎: tryck på returtangenten

Alt (vänster): tryck på alternativtangenten

Alt GR (höger): tryck på alternativ + kontrolltangenten

Program: Denna tangent finns inte på tangentbord från Apple

Du kan använda Windows skärmtangentbord för andra funktioner

Om du inte har dessa tangenter på ditt tangentbord kan du återskapa dem med skärmtangentbordet enligt beskrivningen i den här Microsoft-supportartikeln.

• Pause/Break
  • Insert
  • Forward Delete
  • Hem
  • End
  • Page Up
  • Page Down
  • Num Lock
  • Scroll Lock

Print Screen

Du kan återskapa funktionerna Print Screen och Skriv ut aktuellt fönster i Windows genom att använda Skärmklippverktyget, som beskrivs i den här Microsoft-supportartikeln.

Mappningar för det numeriska tangentbordet

Du kan använda de vanliga numeriska tangenterna under funktionstangenterna för numerisk inmatning på Apple Wireless Keyboard. Externa tangentbord med inbyggda numeriska knappsatser från Apple tillhandahåller samma funktion som Microsoft-kompatibla numeriska knappsatser.

Om tangentbordet inte fungerar

Boot Camp installerar Windows-stödmjukvara (drivrutiner) som gör att du kan använda funktioner från Apple-tangentbord i Windows. Om tangentbordet fungerar när Mac-datorn startar i OS X men inte i Windows provar du att installera om Windows-stödmjukvaran från Boot Camp-assistenten.

Läs mer

Använd Microsoft Keyboard Layout Creator till att hitta tangentkombinationer för unika tecken på det språk och för den region som ditt Apple-tangentbord är skapat för att stödja:

1. Hämta, installera och öppna Microsoft Keyboard Layout Creator.
  2. Välj File (arkiv) > Load Existing Keyboard (hämta befintligt tangentbord).
  3. Välj det tangentbord du vill se.
  4. Leta reda på landets eller regionens namn i tangentbordslistan som följs av ”(Apple)”.
  5. Följ instruktionerna som följer med programmet. Du kan skriva ut bilder på tangentbordet, till exempel hur tangenterna ser ut vid användning av specialtangenter som Skift, Alternativ och Fn.

Microsoft tillhandahåller en artikel för tangentbordsmappning som beskriver hur du använder Windows-tangentbord med OS X.

Apple har inte teknisk telefonsupport för installation, användning eller återställning av Microsoft Windows. Support erbjuds för användning av Boot Camp-inställningsassistenten samt för installation eller återskapande av Boot Camp-mjukvaran när Mac-datorn startas i Windows. Supportartiklar och diskussioner kan också finnas tillgängliga på Apple-supportwebbplatsen.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.