Betalningsmetoder som du kan använda i iTunes Store, App Store och iBooks Store

Läs om vilka betalningsmetoder som du kan använda till att köpa musik, filmer, appar, böcker och annat.

Innan du kan köpa något från iTunes Store, App Store och iBooks Store, eller gå med i Apple Music, behöver du ett Apple-ID1. När du skapar ett Apple-ID för att göra inköp eller påbörja ett medlemskap behöver du ange en betalningsmetod. Om du har obetalda köp eller om din betalningsmetod nekas kan du eventuellt inte handla förrän du har ställt in en godkänd betalningsmetod.

Tillgängliga betalningsmetoder varierar mellan olika länder och regioner. Du kan vanligtvis använda dessa betalningsmetoder:

1Tillgängligheten för Store kan variera mellan olika länder och regioner. Läs om vilka butiker som är tillgängliga i ditt land eller din region.
2Bankkort (endast Kina) avser kontokort utfärdade av kinesiska banker som endast kan användas i Kina. I andra länder och regioner kan betalkort utfärdade av lokala banker eventuellt accepteras, och de kan användas som betalningsmetod där alternativet finns tillgängligt.

Betalningsmetoder för Familjedelning

Om du använder Familjedelning och är familjesamordnare kan du använda följande betalningsmetoder:

Du kan också skapa ett konto för ett barn under 13 år3 med dessa betalningsmetoder, med undantag för fakturering till mobiltelefon. (Du kan enbart skapa ett barnkonto med fakturering till mobiltelefon om du har ett abonnemang med betalning i efterskott.) När du har skapat barnets Apple-ID kan du ändra betalningsmetod till en annan, till exempel China UnionPay-kontokort eller fakturering till mobiltelefon med förskottsbetalning.

Visa betalningsalternativ

Eventuellt kan du använda andra betalningsmetoder i ditt land eller region. Du kan visa alla accepterade betalningsmetoder på sidan Kontoinformation i iTunes.

Om du vill öppna iTunes automatiskt och logga in på sidan Kontoinformation från din dator klickar du på länken Visa mitt konto. Eller följ dessa steg:

1. Öppna iTunes.
  2. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  3. Välj Konto > Visa mitt konto i menyraden högst upp på datorskärmen, eller högst upp i iTunes-fönstret.
  4. Ange lösenordet och tryck sedan på returtangenten på tangentbordet eller klicka på Visa konto.

På sidan Kontoinformation:

1. Klicka på Redigera till höger om Betalningsmetod.
  2. På sidan Redigera betalningsinformation visas de godkända betalningssätten.

Om du inte har ett Apple-ID som du använder till att göra iTunes Store-inköp visas dessa accepterade betalningsalternativ när du ställer in ett nytt konto. Du behöver lägga till en betalningsmetod första gången du använder ditt Apple-ID till att logga in på iTunes Store, App Store eller iBooks Store. Om du vill kan du ta bort betalningsmetoden när du har loggat in i affären. Du blir sedan inte tillfrågad om betalningsmetod igen förrän du gör ditt första inköp.

I länder och regioner där endast appar säljs i iTunes Store är Visa, MasterCard och American Express accepterade betalningsmetoder. Andra betalningstyper, till exempel presentkort, butikskredit och PayPal, accepteras inte. Beroende på landet eller regionen för App Store kan priserna i listan anges i lokal valuta, USD eller EUR.

3Åldersgränserna varierar beroende på land och region.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.