Betalningsmetoder som du kan använda i iTunes Store, App Store och iBooks Store

Läs om vilka betalningsmetoder som du kan använda till att köpa musik, filmer, appar, böcker och annat.

Innan du kan köpa något från iTunes Store, iBooks Store eller App Store1 behöver du ett Apple-ID. När du skapar ett Apple-ID för att göra inköp behöver du ange en betalningsmetod. Om du har obetalda köp eller om din betalningsmetod nekas kan du eventuellt inte handla förrän du har ställt in en godkänd betalningsmetod.

Du kan vanligtvis använda dessa betalningsmetoder:

Ytterligare metoder kan vara tillgängliga i landet eller regionen där du befinner dig.

Tillgänglighet i butik kan variera beroende på land eller region. Läs om vilka butiker som är tillgängliga i ditt land eller din region.

Ytterligare betalningsmetoder tillgängliga i utvalda länder eller regioner

I vissa länder går det att använda PayPal eller fakturering till mobiltelefon (via operatörer som stöds).

Om du handlar från App Store i Kina kan du använda:

• Alipay
  • China UnionPay
  • Nätbank2
  • WeChat Pay
  • Presentkort (inklusive App Store Top-Up-kort)

Om du befinner dig i Thailand kan du använda TrueMoney.

Nätbank (endast Kina) avser betalkort utfärdade av bank som endast kan användas i Kina. I andra länder och regioner kan betalkort utfärdade av lokala banker eventuellt accepteras och de kan användas som betalningsmetod där alternativet finns tillgängligt.

PayPal

Om du ändrar betalningsmetod till PayPal kan det hända att du blir uppmanad att verifiera ditt konto. I så fall får du antingen en verifieringskod i ett textmeddelande till det telefonnummer som finns registrerat hos PayPal eller instruktioner om hur du hämtar koden från en kodgenerator. Om du inte kan komma åt verifieringskoden kan du behöva logga in i PayPal och uppdatera ditt telefonnummer eller kontakta PayPal för att få hjälp.

PayPal är endast tillgängligt i Australien, Frankrike, Israel, Italien, Kanada, Mexiko, Nederländerna, Spanien, Storbritannien, Tyskland, USA och Österrike.

Fakturering till mobiltelefon

Fakturering till mobiltelefon är endast tillgänglig hos vissa operatörer i utvalda länder och regioner.

Lär dig att ställa in fakturering till mobiltelefon.

Alipay, WeChat Pay, China UnionPay, kinesiska bankkort och App Store Top-Up-kort

När du lägger till Alipay som betalningsmetod måste du antingen ange de fyra sista siffrorna i ditt kinesiska ID-nummer eller det mobiltelefonnummer som är knutet till ditt Alipay-ID. Läs om att lägga till butikskredit till ditt Apple-ID med Alipay eller ett bankkort

När du lägger till UnionPay som betalningsmetod måste du ange samma mobiltelefonnummer som finns registrerat hos banken som utfärdade kortet.

Vissa kort är inte knutna till ett mobiltelefonnummer. Om du har ett sådant kort bör du kontakta banken och be att få det uppdaterat eller utbytt.

När du länkar ditt WeChat-kontot som en betalningsmetod måste du verifiera ditt konto i WeChat-appen eller via SMS. Du kan även behöva ange hela ditt kinesiska ID-nummer.

Du kan även lösa in App Store Top-Up-kort för butikskredit i Kina.

Dessa betalningsmetoder är endast tillgängliga i Kina.

TrueMoney

Om du bor i Thailand kan du även använda TrueMoney för dina inköp. När du lägger till TrueMoney som betalningsmetod måste du ange det mobiltelefonnummer som är förknippat med ditt TrueMoney-konto.

Betalningsmetoder för Familjedelning

Du måste utse en familjesamordnare som har registrerat en betalningsmetod som fungerar med Familjedelning. Alla inköp som genomförs av familjemedlemmar debiteras samordnarens betalningsmetod.

Om en familjemedlem har en butikskredit för sitt Apple-ID används denna kredit i första hand medan resterande belopp debiteras samordnarens betalningsmetod. Vid inställning av Familjedelning uppmanas samordnaren att byta till en betalningsmetod som fungerar med Familjedelning (om de inte redan har en sådan). De kan också byta till en annan giltig metod när som helst.

Om du använder Familjedelning och är familjesamordnare kan du använda följande betalningsmetoder:

• Kredit- och betalkort
  • Ytterligare betalningsmetoder som är tillgängliga i vissa länder eller regioner (Alipay, China UnionPay, fakturering till mobiltelefon, TrueMoney)

Du kan också skapa ett konto för ett barn under 13 år3 med dessa betalningsmetoder, med undantag för fakturering till mobiltelefon.

3Åldersgränserna varierar beroende på land och region.

Ändra eller ta bort din betalningsmetod

Du kan se alla betalningsmetoder som är tillgängliga för dig i ditt land eller din region när du ändrar eller tar bort betalningsinformation för Apple-ID.

I vissa fall kan du välja Ingen som betalningsmetod. Läs mer om varför vissa Apple-ID:n inte kan välja Ingen.

Om du vill se en lista med dina inköp från iTunes Store, iBooks Store eller App Store kan du visa din köphistorik i iTunes Store på en Mac- eller Windows-dator.

Kontakta din bank om du behöver hjälp

Om det inte går att lägga till en viss betalningsmetod för köp i iTunes Store, iBooks Store och App Store kan du behöva kontakta din bank för mer hjälp.

Kontrollera att faktureringsadressen för betalningsmetoden stämmer med faktureringsadressen för ditt Apple-ID. I vissa fall kan du behöva ringa din bank för att auktorisera internationella köp eller onlineköp på ett betalkort (om du befinner dig utanför USA). Du kan också behöva bekräfta att mobilnumret som är knutet till betalningsmetoden är korrekt.

Om det uppstår problem när du loggar in till en betalningstjänst (som PayPal eller Alipay) kan du behöva logga in på den tjänstens webbplats för att kontrollera att dina faktureringsuppgifter är korrekta.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.