Om din iPhone, iPad eller iPod touch inte laddar

Lär dig vad du kan göra om batteriet inte laddar eller laddar långsamt, eller om du får ett varningsmeddelande.

Anslut till ström

Om du försöker ladda trådlöst med en iPhone 8 eller iPhone 8 Plus kontrollerar du först att du kan ladda med USB-adaptern och -kabeln som medföljde enheten. Om det fungerar kan du sedan få hjälp med trådlös laddning. Om du har ett tillbehör från tredje part ska du kontrollera att det är Apple-certifierat.

Ladda din enhet med USB-strömadaptern och USB-kabeln som medföljde den. Gör så här:

1. Anslut din iPhone, iPad eller iPod touch till dess Lightning-till-USB-kabel eller 30-stifts-till-USB-kabel från Apple.
  2. Anslut till en av dessa tre strömkällor:

Vägguttag

Anslut laddningskabeln till en USB-väggadapter och anslut sedan adaptern till vägguttaget.

Dator

Anslut laddningskabeln till en USB 2.0- eller 3.0-port på en dator som är påslagen och inte är i viloläge. Använd inte USB-portarna på ditt tangentbord.

Strömtillbehör

Anslut kabeln till en strömförsörjd USB-hubb, en dockningsstation eller något annat Apple-certifierat tillbehör.

Laddningssymbol i iOS

Allt eftersom enheten laddas visas en blixtsymbol bredvid batterisymbolen i statusfältet, eller en stor batterisymbol på låsskärmen.

Om din enhet laddas långsamt eller inte alls

Följ dessa steg och försök igen efter varje:

1. Kontrollera om laddningskabeln och USB-adaptern har tecken på skada, som brott eller böjda stift.* Använd inte skadade tillbehör.
    Lightning till USB och en USB-väggadapter
  2. Använd ett vägguttag och kontrollera att allt är ordentligt anslutet mellan laddningskabeln, USB-väggadaptern och vägguttaget eller prova med ett annat vägguttag.
  3. Ta bort skräp från laddningsporten på undersidan av enheten och anslut laddningskabeln ordentligt i enheten. Om laddningsporten är skadad behöver enheten troligen service.
  4. Låt enheten laddas i en halvtimme (om enheten inte svarar efteråt läser du vad du kan göra).
  5. Tvinga enheten att starta om:
    • På iPhone 8 och iPhone 8 Plus: Tryck och släpp snabbt volymhöjningsknappen. Tryck och släpp sedan snabbt volymsänkningsknappen. Till slut trycker och håller du ned sidoknappen tills du ser Apple-logotypen.
    • iPhone 7 eller iPhone 7 Plus: Tryck på och håll ned sidoknappen och volymsänkningsknappen under minst tio sekunder tills Apple-logotypen visas.
    • På iPhone 6s och tidigare, iPad och iPod touch: Håll ned hemknappen och den övre knappen (eller sidoknappen) samtidigt i minst tio sekunder, tills du ser Apples logotyp.
  6. Låt enheten ladda i en halvtimme till.
  7. Om enheten fortfarande inte vill starta eller ladda, tar du med enheten, laddningskabeln och laddningsadaptern till en Apple Store-butik eller auktoriserad Apple-servicepartner för utvärdering. Du kan även kontakta Apple-supporten.

Om enheten slutar ladda vid 80 %

Din iPhone kanske blir varmare vid laddning. Om batteriet blir för varmt kan mjukvaran begränsa laddning över 80 % för att öka batteriets livslängd. Din iPhone laddar igen när temperaturen sjunker. Pröva med att flytta iPhone och laddaren till en svalare plats.

Om du får ett meddelande om att tillbehöret inte stöds eller certifierat

Dessa varningar kan visas av några skäl: Din iOS-enhet kan ha en smutsig eller skadad laddningsport, laddningstillbehöret är defekt, skadat eller inte certifierat av Apple eller så är din USB-laddare inte utformad för att ladda enheter. Gör så här:

1. Ta bort skräp från laddningsporten på undersidan av enheten.
  2. Starta om din iOS-enhet.
  3. Prova med en annan USB-kabel eller USB-laddare.
  4. Kontrollera att du har den senaste versionen av iOS.
  5. Kontakta Apple-supporten för service.

Läs mer

*Om du är osäker om ditt tillbehör är skadat tar du med dig det till en Apple Store-butik eller auktoriserad Apple-servicepartner för bedömning, eller så kan du kontakta Apple-supporten.