Om du inte kan aktivera eller logga in på iMessage eller FaceTime på din iPhone

Om du vill använda iMessage eller FaceTime måste du aktivera dem på din iPhone. Om du ser ett felmeddelande när du försöker aktivera följer du dessa steg.

När du aktiverar iMessage eller FaceTime kan ett av dessa meddelanden visas:

• Väntar på aktivering
  • Aktivering misslyckades
  • Ett fel inträffade vid aktivering
  • Kunde inte logga in. Kontrollera din nätverksanslutning
  • Kan inte nå iMessage-servern. Försök igen.

Vad du behöver innan du loggar in

Om du använder en iPhone krävs SMS för att du ska kunna aktivera ditt telefonnummer med iMessage och FaceTime. Det kan hända att du debiteras för det här SMS-meddelandet, beroende på vilken operatör du har.

Om uppmaningen ”Din nätverksleverantör tar eventuellt ut en avgift för de SMS som används till att aktivera FaceTime och iMessage” visas trycker du på Slå på för att tillåta eventuella SMS-avgifter.

Stäng av och starta om iMessage och FaceTime

1. Gå till Inställningar > Meddelanden och slå av iMessage.
  2. Gå till Inställningar > FaceTime och slå av FaceTime.
  3. Starta om din iPhone.
  4. Aktivera iMessage och FaceTime igen.

Om ditt telefonnummer fortfarande inte har en bockmarkering i Inställningar efter 24 timmar

Det kan ta upp till 24 timmar för din operatör att verifiera ditt telefonnummer med Apple. Kontakta din operatör för att se till att du kan skicka och ta emot sms och vänta i upp till 24 timmar efter att du har provat felsökningsstegen ovan.

Om iMessage är på och ett snurrande kugghjul visas bredvid ditt telefonnummer försöker enheten automatiskt verifiera ditt telefonnummer. Du behöver inte stänga av och slå på iMessage upprepade gånger.

Använda en e-postadress för att logga in på Meddelanden eller FaceTime istället

Du kan också använda din e-postadress med iMessage och FaceTime. Logga in på kontosidan för Apple-ID och gå igenom alla e-postadresser som du har registrerat, däribland den du försöker bekräfta. Om e-postadressen är felaktig kan du uppdatera den. Klicka sedan på Skicka om bredvid e-postadressen som du vill verifiera.

Så här väljer du e-postadressen som du vill använda med Meddelanden:

1. Tryck på Meddelanden i appen Inställningar.
  2. Tryck på Skicka och ta emot och välj sedan din e-postadress.

Så här väljer du e-postadressen som du vill använda med FaceTime:

1. I appen Inställningar trycker du på FaceTime.
  2. Rulla till Du kan nås för FaceTime-samtal på och välj din e-postadress.

När du använder både ditt telefonnummer och din e-postadress med Meddelanden kan du börja eller ta emot separata konversationstrådar med samma kontakter. Ange ditt telefonnummer eller din e-postadress som det primära sättet att börja och ta emot meddelanden.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.