Om du får ett felmeddelande när du försöker aktivera iMessage eller FaceTime

Innan du kan använda iMessage eller FaceTime måste du aktivera dem. Om du får ett felmeddelande när du försöker aktivera iMessage eller FaceTime på din iPhone, iPad eller iPod touch kan den här artikeln vara till hjälp.

Följande meddelanden kan visas:

• Avvaktar aktivering
  • Aktivering misslyckades
  • Ett fel inträffade vid aktivering
  • Kunde inte logga in, kontrollera din nätverksanslutning

Kontrollera dina enhetsinställningar

1. Kontrollera att du är ansluten till ett mobildatanät eller ett Wi-Fi-nätverk. Om du använder en iPhone krävs SMS för att du ska kunna aktivera ditt telefonnummer med iMessage och FaceTime. Eventuellt debiteras du för det här SMS-meddelandet, beroende på vilken operatör du har.
  2. Gå till Inställningar > Allmänt > Datum och tid och kontrollera att du har ställt in tidszonen korrekt.

Slå av iMessage och FaceTime och starta om enheten

1. Gå till Inställningar > Meddelanden och slå av iMessage.
  2. Gå till Inställningar > FaceTime och slå av FaceTime.
  3. Starta om enheten.
  4. Slå på iMessage och FaceTime igen.

Är de fortfarande inte aktiverade efter en dag?

Det kan ta upp till 24 timmar innan iMessage och FaceTime aktiveras. Om du har väntat längre än 24 timmar följer du dessa steg:

1. Kontrollera att enheten har den senaste versionen av iOS.
  2. Om du använder en iPhone kontaktar du din operatör och kontrollerar att du kan ta emot SMS.
  3. Kontakta Apple-supporten.

Mer hjälp

Du kan också använda din e-postadress med iMessage och FaceTime. Få hjälp om du har problem med att bekräfta din e-postadress:

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.

Senast ändrad: