Om du ser ett meddelande om SIM-kortet på din iPhone

Följ dessa steg om du får ett meddelande om ”Ogiltigt SIM” eller ”Inget SIM-kort installerat”.

1. Kontrollera att du har ett aktivt abonnemang hos din mobiloperatör.
  2. Uppdatera iPhone-enheten till den senaste versionen av iOS.
  3. Starta om iPhone-enheten.
  4. Leta efter en uppdatering av operatörsinställningarna. Gå till Inställningar > Allmänt > Om. Om en uppdatering är tillgänglig visas en uppmaning om att välja OK eller Uppdatera.
  5. Ta bort SIM-kortet från SIM-kortsfacket och sätt sedan tillbaka SIM-kortet igen. Se till så att SIM-facket stängs helt och inte glappar. Det är inte säkert att SIM-fack från en annan iPhone-modell eller från någon annan tillverkare passar i telefonen.
  6. Prova med ett annat SIM-kort. Om du inte har något annat SIM-kort kan du besöka en av operatörens återförsäljare och be dem prova med ett annat SIM-kort. Du kan behöva byta ut SIM-kortet.

Kontakta Apple-supporten om du fortfarande ser ett meddelande om SIM-kortet.

Läs om vad du kan göra om du ser ett meddelande om att SIM-kortet inte stöds.