Om meddelandet ”Ogiltigt SIM'” eller ”Inget SIM-kort” visas på din iPhone eller iPad

Följ dessa steg om du får ett meddelande om ”Ogiltigt SIM” eller ”Inget SIM-kort installerat”.

1. Kontrollera att du har ett aktivt abonnemang hos din mobiloperatör.
  2. Uppdatera din iPhone eller iPad till den senaste versionen av iOS.
  3. Starta om iPhone eller iPad.
  4. Leta efter en uppdatering av operatörsinställningarna. Gå till Inställningar > Allmänt > Om. Om en uppdatering är tillgänglig visas en uppmaning om att välja OK eller Uppdatera.
  5. Ta bort SIM-kortet från SIM-kortsfacket och sätt sedan tillbaka SIM-kortet igen. Se till så att SIM-facket stängs helt och inte glappar. Det är inte säkert att SIM-fack från en annan iPhone- eller iPad-modell eller från någon annan tillverkare passar i telefonen.
  6. Prova med ett annat SIM-kort. Om du inte har något annat SIM-kort kan du besöka en av operatörens återförsäljare och be dem prova med ett annat SIM-kort. Du kan behöva byta ut SIM-kortet.

Kontakta Apple-supporten om du fortfarande ser ett meddelande om SIM-kortet.

Läs om vad du kan göra om du ser ett meddelande om att SIM-kortet inte stöds.