Om du inte kan ansluta till iTunes Store, iBooks Store eller App Store

Försök lösa problemet genom att kontrollera dina inställningar och nätverksanslutningar på iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc eller Apple TV.

När du försöker öppna iTunes Store, iBooks Store eller App Store kan du se ett varningsmeddelande i stil med ”Det går inte att ansluta till iTunes Store”. iTunes Store, App Store eller iBooks Store kanske inte visar någonting alls, eller stannar oväntat mitt i hämtning av innehåll.

Om du har problem med att iTunes inte känner igen din iPhone, iPad eller iPod touch när du ansluter till din dator med en USB-kabel kan du få hjälp.

Tillgänglighet i butik och funktioner kan variera beroende på land eller region. Läs mer om vad som är tillgängligt i ditt land eller region.

Kontrollera anslutningen

Kontrollera att enheten är ansluten till internet. Försök använda en webbläsare för att ansluta till en webbsida och se om den laddas. Om den inte gör det använder du en annan enhet på samma nätverk för att se om den kan ansluta till någon webbplats. Om ingen annan enhet har åtkomst till internet stänger du av din wifi-router och startar den sedan igen för att nollställa. Om du fortfarande inte kan ansluta till wifi-nätverket kontaktar du din internetleverantör för mer hjälp. Om det bara är din första enhet som inte kan ansluta till internet söker du hjälp med wifi på din iPhone, iPad eller iPod touch.

Om du använder en mobiltjänst för att ansluta till internet på iPhone eller iPad ser du till att du har aktiverat mobildata för iTunes Store, iBooks Store och App Store: Gå till Inställningar > Mobilnät och slå på Cellular Data.

Kontrollera systemstatus

Besök Apples sida för systemstatus för att se om det är något avbrott i tjänst i ditt land eller region.

Uppdatera kontot

Om du inte kan ansluta till iTunes Store, App Store eller iBooks Store eftersom du inte kan logga in med ditt Apple-ID läser du om hur du nollställer lösenordet för ditt Apple-ID. Om du har ändrat ditt Apple-ID eller lösenord nyligen kanske du måste logga ut och in igen: Öppna Inställningar > [din bild] > iTunes och App Store. Tryck på ditt Apple-ID, logga ut och tryck på Logga in för att logga in igen.

Om du ombeds att verifiera dina betalningsuppgifter kontrollerar du att din betalningsmetod, ditt förnamn, ditt efternamn och din faktureringsadress stämmer och är exakt samma som dem hos din bank.

Uppdatera programvaran

Uppdatera till de senaste versionerna av iOS, macOStvOSiTunes eller pc-datorns operativsystem. Försök sedan att ansluta till iTunes Store, App Store eller iBooks Store igen.

Kontrollera datum och tid

Kontrollera att datum och tid på enheten är korrekt inställda för din tidszon.

Gå till Inställningar > Allmänt > Datum och tid på iPhone, iPad eller iPod touch. Få mer hjälp med datum och tid.
På Mac: Öppna Systeminställningar > Datum och tid.
På Apple TV: Gå till Inställningar > Allmänt > Datum och tid.
På pc: Sök efter timedate.cpl med hjälp av sökrutan eller snabbknappen Sök.

Om det inte är det ställer du in rätt datum och tid eller aktiverar alternativet att ställa in det automatiskt.

Avancerad felsökning

Om du fortfarande inte kan ansluta till iTunes Store, iBooks Store eller App Store kan du prova avancerad felsökning.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

• Om du använder mobildata för att ansluta till internet kanske inte större objekt hämtas. Du kan behöva ansluta via wifi för att hämta spel, program, videor och podcaster.
  • Beroende på storleken på innehållet du hämtar och hastigheten på din internetanslutning kanske vissa föremål tar längre tid än förväntat att hämta.

På Mac eller pc

Läs vad du ska göra om du får fel -45054 i iTunes Store. Följ stegen för din dator om du inte får fel -45054.

På Mac-datorn

Som standard tillåter den inbyggda programbrandväggen för macOS automatiskt program som signerats av Apple att ta emot inkommande anslutningar. Om du har ändrat inställningarna för programbrandväggen kanske du måste tillåta inkommande anslutningar. Om problemet kvarstår nollställer du cachen för godkända certifikat:

• Klicka på skrivbordet för att se till att du är i Finder.
  • Från menyn överst på datorskärmen väljer du Gå > Gå till mapp.
  • I rutan skriver du in /var/db/crls/.
  • Klicka på Gå.
  • Dra filerna crlcache.db och ocspcache.db till papperskorgen.
  • Ange ditt administratörslösenord om du uppmanas till det.
  • Starta om datorn och försök sedan att ansluta till iTunes Store, iBooks Store eller App Store.

På en pc

På en Apple TV

• Om du inte kan ansluta till iTunes Store, App Store eller någon strömmande videotjänst ser du till att du har en aktiv nätverksanslutning i Inställningar > Nätverk. Få hjälp med wifi-nätverk på din Apple TV.

Andra varningsmeddelanden om anslutning

Stegen i denna artikel kan också vara en hjälp för att lösa problem relaterade till följande felmeddelanden:

• ”Kan inte ansluta till iTunes Store. Ett okänt fel uppstod."
  • ”Vi kunde inte utföra din iTunes Store-begäran. iTunes Store är tillfälligt otillgängligt. Försök igen senare.”
  • ”iTunes kunde inte ansluta till iTunes Store. Kontrollera att du är ansluten till nätverket och försök igen.”
  • ”Vi kunde inte utföra din iTunes Store-begäran. Det gick inte att upprätta nätverksanslutningen. Ett fel uppstod i iTunes Store. Försök igen senare."

Mer hjälp

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.