Om du inte kan ansluta till App Store, iTunes Store eller andra Apple-tjänster

Så här gör du om du får meddelandet Kan inte ansluta. Dessa steg fungerar även om appen inte kan läsas in eller stoppas när innehåll hämtas.

Prova dessa steg om du inte kan ansluta till någon av dessa appar eller tjänster:

• App Store
  • iTunes Store
  • Game Center
  • Apple Books-app
  • Appen Apple Music
  • Apple Fitness+
  • Apple TV-appen
  • Apple News-appen

Kontrollera sidan för systemstatus

Kontrollera Apples sida för systemstatus för att se om det finns ett pågående avbrott för en tjänst i ditt land eller din region.

Kontrollera att enheten är ansluten till internet

Använd valfri webbläsare för att ansluta till valfri webbplats. Om ingenting kan läsas in använder du en annan enhet på samma nätverk för att se om den kan ansluta till någon webbplats. Om ingen annan enhet har åtkomst till internet stänger du av din wifi-router och startar den igen för att nollställa den. Om du fortfarande inte kan ansluta till wifi-nätverket kontaktar du din internetleverantör för mer hjälp. Om det endast är din första enhet som inte kan ansluta till internet kan du få mer hjälp med wifi på din iPhone, iPad eller iPod touchApple WatchApple TV eller Mac.

Om du ansluter till internet via mobilnätet på din iPhone eller iPad kontrollerar du att du har aktiverat mobildata för appen som du använder. Det gör du genom att öppna appen Inställningar, trycka på Mobilnät och sedan aktivera Mobildata.

Uppdatera programvaran

Uppdatera till den senaste versionen av iOS eller iPadOS, macOStvOSwatchOS eller mjukvaran på enheter från andra leverantörer än Apple. Försök sedan ansluta igen.

Kontrollera datum och tid

Kontrollera att datum och tid på enheten är korrekt inställda för din tidszon.

På iPhone, iPad, iPod touch: Öppna appen Inställningar. Tryck på Allmänt och sedan på Datum och tid. Få mer hjälp med datum och tid.
På Mac: Öppna Systeminställningar och välj sedan Datum och tid.
På Apple TV: Gå till Inställningar > Allmänt > Datum och tid.

Om datum och tid är felaktiga uppdaterar du dem eller aktiverar alternativet för att ställa in datum och tid automatiskt.

Om du fortfarande inte kan ansluta

Om du har provat alla stegen ovan och fortfarande inte kan ansluta kontaktar du Apple-supporten.

Om du får ett annat varningsmeddelande om anslutningen

Följ stegen ovan om du får något av följande felmeddelanden:

• ”Kan inte ansluta till iTunes Store. Ett okänt fel uppstod."
  • ”Vi kunde inte utföra din iTunes Store-begäran. iTunes Store är tillfälligt otillgängligt. Försök igen senare.”
  • ”Kan inte ansluta till iTunes Store. Kontrollera att du är ansluten till nätverket och försök igen.”
  • ”Vi kunde inte utföra din iTunes Store-begäran. Det gick inte att upprätta nätverksanslutningen. Ett fel uppstod i iTunes Store. Försök igen senare."

Relaterade ämnen

Tillgängligheten i butik och funktioner kan variera beroende på land eller region. Läs mer om vad som är tillgängligt i ditt land eller din region.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.