Ändra land eller region för ditt Apple-ID

Om du flyttar till ett annat land eller en annan region ändrar du informationen i ditt Apple-ID genom att gå till Apple-ID-kontosidan och Kontoinformation eller Inställningar. Se till att ha en betalningsmetod som går att använda i landet eller regionen.

När du byter faktureringsadress på Apple-ID-kontosidan eller genom iTunes Store eller App Store uppdateras din faktureringsadress för alla Apple-tjänster där du använder samma Apple-ID.

Om du lägger till en ny betalningsmetod för ett annat land eller en annan region i ditt Apple-ID, tas alla dina andra betalningsmetoder bort och ditt land eller din region ändras automatiskt (förutsatt att du har avslutat dina prenumerationer och använt det återstående kreditsaldot).

Att göra innan du ändrar land eller region

1. Använd hela kreditsaldot för ditt Apple-ID. Du måste också vänta på att eventuella väntande återbetalningar av butikskrediter ska behandlas innan du kan ändra land eller region. Läs om vad du ska göra om ditt kvarvarande kreditsaldo är lägre än kostnaden för ett enda objekt.
  2. Avsluta alla prenumerationer, inklusive Apple Music, och vänta med att ändra land eller region till slutet av prenumerationsperioden. Du måste också vänta på att alla medlemskap, förbeställningarhyrfilmer eller säsongskort avslutas.
  3. Ha en betalningsmetod för det nya landet eller regionen tillhanda. Till exempel kan tyska kreditkort bara användas för att köpa innehåll från tyska App Store, iTunes Store eller Apple Books.
  4. Säkerhetskopiera din iPhone, iPad eller iPod touch till iTunes. Du kan behöva nedgradera din lagring i iCloud tillfälligt innan du växlar till det nya landet eller den nya regionen. Du förlorar inga iCloud-data under processens gång. När du har bytt konto till ett nytt land eller en ny region registrerar du dig för en ny lagringsplan så att du kan fortsätta använda iCloud-lagring.

En del av dina tidigare köp (appar, musik, filmer, tv-program, böcker och så vidare) är eventuellt inte tillgängliga i ditt nya land eller din nya region. Vissa typer av inköp eller innehåll är inte tillgängligt i vissa länder eller regioner.

Se till att du får åtkomst till tidigare köp i det nya landet eller den nya regionen genom att hämta om dina tidigare köp på varje enhet där du vill ha det du har köpt innan du ändrar ditt land eller din region.

Om du är med i en grupp för Familjedelning kanske du inte kan ändra land eller region. Läs hur du lämnar en grupp för Familjedelning.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Tryck på Inställningar > [ditt namn] > iTunes Store och App Store på din enhet.
  2. Tryck på ditt Apple-ID och sedan på Visa Apple-ID. Du kan bli ombedd att logga in.
    En iPhone X visar inställningsskärmen för iTunes och App Store med Apple-ID-menyn öppen och när Visa Apple-ID är valt.
  3. Tryck på Land/region och sedan på Ändra land eller region.
  4. Tryck på det nya landet eller den nya regionen och läs sedan igenom villkoren.
  5. Tryck på Godkänn i det övre högra hörnet och tryck sedan på Godkänn igen för att bekräfta.
  6. Välj en betalningsmetod och ange din nya betalningsinformation och faktureringsadress. Tryck sedan på Nästa. Du måste ange en betalningsmetod som går att använda i landet eller regionen.Läs mer om hur du ändrar eller tar bort betalningsinformation för ditt Apple-ID

Landet eller regionen för ditt Apple-ID uppdateras för alla dina Apple-tjänster på alla dina Apple-produkter.

På din Mac eller pc

Om du vill öppna iTunes och logga in på sidan Kontoinformation klickar du på länken: Visa mitt konto. Eller följ dessa steg:

1. Öppna iTunes.
  2. Välj Konto > Visa mitt konto i menyraden högst upp på datorskärmen, eller högst upp i iTunes-fönstret.
    iTunes menyrad med Konto markerat och Visa mitt konto markerat i menyn som visas.
  3. Logga in med ditt Apple-ID och klicka sedan på Visa konto.
  4. Klicka på Ändra land eller region till höger om Land/region på sidan Kontoinformation.
  5. Från menyn Välj land eller region väljer du ditt nya land eller region.
  6. Gå igenom villkoren och klicka sedan på Godkänn. Klicka på Godkänn igen för att bekräfta.
  7. Ange din nya betalningsinformation och faktureringsadress och klicka sedan på Fortsätt. Du måste ange en betalningsmetod som går att använda i landet eller regionen.1 Läs mer om hur du ändrar eller tar bort din betalningsinformation för Apple-ID.

Landet eller regionen för ditt Apple-ID uppdateras för alla dina Apple-tjänster på alla dina Apple-produkter.

Från din Apple-ID-kontosida

1. Logga in på din Apple-ID-kontosida
  2. Rulla till Konto-avsnittet och klicka sedan på Ändra.
  3. I menyn Land/område väljer du ditt nya land eller region.
  4. Klicka på Fortsätt uppdatera när du tillfrågas om du vill ändra ditt land eller din region.
  5. Ange din nya betalningsinformation och faktureringsadress och klicka sedan på Spara. Du måste ange en betalningsmetod som går att använda i landet eller regionen.Läs mer om hur du ändrar eller tar bort betalningsinformation för ditt Apple-ID.

Landet eller regionen för ditt Apple-ID uppdateras för alla dina Apple-tjänster på alla dina Apple-produkter.

Kontakta Apple-supporten

Kontakta Apple-supporten om du inte kan utföra något av stegen, inte kan ändra land eller region eller om du har mindre butikskredit än kostnaden för ett enskilt objekt.

Läs mer

1. Om du inte vill ange en betalningsmetod väntar du tills du befinner dig i det nya landet eller den nya regionen och skapar ett nytt Apple-ID.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.