Ändra land eller region för ditt Apple-ID

Om du flyttar till ett nytt land eller en ny region kan du uppdatera det land eller den region som är associerad med ditt Apple-ID. Innan du uppdaterar din information måste du spendera din store-kredit, avbryta dina prenumerationer och skaffa en betalningsmetod för ditt nya land eller din nya region.

När du följer stegen nedan uppdateras ditt Apple-ID-land eller -region för alla dina Apple-tjänster på alla dina Apple-produkter.

Om du är med i en grupp för Familjedelning kanske du inte kan ändra land eller region. Lär dig hur du lämnar en familjedelningsgrupp.

Att göra innan du ändrar land eller region

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna appen Inställningar.
  2. Tryck på ditt namn och sedan på iTunes & App Store.
  3. Tryck på ditt Apple-ID och sedan på Visa Apple-ID. Du kan bli ombedd att logga in.
  4. Tryck på Land/region.
    iPhone som visar sidan Kontoinställningar.
  5. Tryck på ”Ändra land eller region”. Om du inte ser ”Ändra land eller region”, kontakta Apple-support.
  6. Tryck på det nya landet eller den nya regionen och läs sedan igenom villkoren.
  7. Tryck på Godkänn i det övre högra hörnet och tryck sedan på Godkänn igen för att bekräfta.
  8. Välj en betalningsmetod och ange din nya betalningsinformation och faktureringsadress. Tryck sedan på Nästa. Du måste ange en betalningsmetod som går att använda i landet eller regionen.Läs mer om hur du ändrar eller tar bort betalningsinformation för ditt Apple-ID

På datorn

1. Öppna appen Musik eller iTunes.
  2. I menyfältet högst upp på skärmen eller längst upp i iTunes-fönstret klickar du på Konto och sedan på Visa mitt konto.
  3. Logga in med ditt Apple-ID och klicka sedan på Visa konto.
  4. Klicka på ”Ändra land eller region” på sidan Kontoinformation.
    Mac som visar sidan Kontoinformation.
  5. Från menyn Välj land eller region väljer du ditt nya land eller region. Om du inte ser ”Välj land eller region”, kontakta Apple-support.
  6. Gå igenom villkoren och klicka sedan på Godkänn. Klicka på Godkänn igen för att bekräfta.
  7. Ange din nya betalningsinformation och faktureringsadress och klicka sedan på Fortsätt.

Från din Apple-ID-kontosida

1. Logga in på din Apple-ID-kontosida
  2. Rulla till Konto-avsnittet och klicka sedan på Ändra.
  3. I menyn Land/område väljer du ditt nya land eller region.
  4. Klicka på Fortsätt uppdatera när du tillfrågas om du vill ändra ditt land eller din region.
  5. Ange din nya betalningsinformation och faktureringsadress och klicka sedan på Spara. Du måste ange en betalningsmetod som går att använda i landet eller regionen.1

Kontakta Apple-supporten

Kontakta Apple-supporten om du inte kan utföra något av stegen, inte kan ändra land eller region eller om du har mindre butikskredit än kostnaden för ett enskilt objekt.

Läs mer

1. Om du inte vill ange en betalningsmetod väntar du tills du befinner dig i det nya landet eller den nya regionen och skapar ett nytt Apple-ID.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.