Om Återställning för macOS

Med verktygsprogrammen i Återställning i macOS kan du återskapa från Time Machine, installera om macOS, få hjälp på nätet, reparera eller radera en hårddisk, bland mycket annat.

Återställning för macOS ingår i det inbyggda återställningssystemet på din Mac. Du kan starta från Återställning för macOS och använda dess verktyg för att göra återställningar efter mjukvaruproblem eller vidta andra åtgärder på din Mac.

Så här använder du Återställning för macOS

1. Starta din Mac och tryck och håll omedelbart ned Kommando (⌘)-R.
  2. Släpp tangenterna när du ser en Apple-logotyp, en snurrande glob eller någon annan startskärm.
  3. Du kan bli ombedd att ange ett lösenord, till exempel ett lösenord för fast programvara eller lösenordet för en användare som är administratör för denna Mac. Ange det begärda lösenordet för att fortsätta.Fönster för lösenordsbegäran
  4. Starten är slutförd när du ser verktygsfönstret:
    Fönstret Verktygsprogram i macOS
  5. När du startat från Återställning för macOS väljer du ett verktyg och trycker på Fortsätt:
  6. Du avslutar macOS Återställning från Apple-menyn genom att Starta om eller Stänga av . Om du vill välja en annan startskiva innan du avslutar väljer du startskivan i Apple-menyn.

Om du inte kan starta från Återställning för macOS

Om din Mac inte kan starta från det inbyggda återställningssystemet kanske den automatiskt försöker starta från macOS Återställning via internet. När det händer ser du en snurrande glob i stället för Apple-logotypen under uppstart.

Tryck och håll ned Alternativ-Kommando-R eller Skift-Alternativ-Kommando-R vid start om du vill starta manuellt från macOS Återställning via internet. Läs mer om dessa tangentkombinationer.

Om din Mac fortfarande inte kan starta från macOS Återställning kanske du behöver starta från en annan skiva eller volym eller använda en startbar installerare.

macOS Återställning via internet, verktyget för att installera om macOS och verktyget Få hjälp på nätet kräver en internetanslutning. Om du behöver ansluta till ett trådlöst nätverk för du muspekaren längst upp på skärmen och väljer sedan ett nätverk från wifi-menyn  i menyfältet.