Webbläsarinställningar för Safari på iPhone, iPad och iPod touch

Som standard visar Safari vissa webbfunktioner som filmer, animeringar och webbapplikationer. Du kan aktivera innehållsblockerare för att skydda din integritet och enhet från möjliga säkerhetsrisker på internet.

Ändra inställningen i Safari genom att trycka på Inställningar > Safari. Om du vill lära dig mer om Safari i iOS läser du användarhandboken.

Aktivera skyddet mot nätfiske och innehållsblockerare

Slå på skyddet mot nätfiske genom att trycka på Inställningar > Safari och aktivera Varna för bedräglig webbplats. När skyddet mot nätfiske i Safari är aktiverat visas en avisering om den webbplats du besöker misstänks vara en nätfiskeplats. Du stänger av skyddet genom att trycka en gång till på Varna för bedräglig webbplats.

Nätfiske är ett bedrägligt försök att stjäla personlig information, till exempel lösenord, kontoinformation eller användarnamn. En bedräglig webbplats ger sken av att vara en legitim webbplats, till exempel för en bank, ett finansinstitut eller en e-postleverantör.

Safari har innehållsblockerare i iOS 9. Innehållsblockerare är tillägg som låter Safari effektivt blockera cookies, bilder, resurser, popupfönster och annat innehåll.

Aktivera innehållsblockerare genom att hämta en innehållsblockerar-app från App Store. Tryck på Inställningar > Safari > Innehållsblockerare och aktivera tilläggen som du vill använda. Du kan använda fler än en innehållsblockerare.

Du behöver en iPhone 5s eller senare för att använda innehållsblockerare.

Blockera cookies

Bestäm om Safari ska blockera cookies i iOS 8 eller senare genom att trycka på Inställningar > Safari > Blockera cookies och välja något av följande: Blockera alltid, Tillåt endast från aktuell webbplats, Tillåt från webbplatser jag besöker eller Tillåt alltid. I iOS 7 eller tidigare väljer du mellan Aldrig, Från tredje part och annonsörer eller Alltid.

En cookie är data som en webbplats placerar på enheten. Cookies gör att webbplatsen kan komma ihåg dig när du gör ett nytt besök och anpassa sidan utifrån information som du kan ha lämnat tidigare. Vissa sidor kanske inte fungerar om du inte tillåter cookies. Exempel:

• Du kan inte logga in på en webbplats eller -sida med rätt användarnamn och lösenord.
  • Du ser ett meddelande på en webbplats om att cookies krävs, eller att cookie-funktionen i din webbläsare är avstängd.
  • Du försöker använda en funktion på en webbplats, men den fungerar inte som förväntat.

Tillåta JavaScript

JavaScript är aktiverat som standard. Ändra inställningarna genom att trycka på Inställningar > Safari > Avancerat och slå på eller av JavaScript. Med JavaScript kan webbprogrammerarna kontrollera delar av sidan. En sida som använder JavaScript kan till exempel visa aktuellt datum och tid eller få en länkad sida att visas på en ny popupsida.

Om du inaktiverar JavaScript kanske du kan förhindra oönskade popupfönster. Men du kanske måste aktivera JavaScript för att en del webbplatser ska fungera.

Rensa information från enheten

Om du vill rensa Safari från historik och cookies i iOS 8 eller senare trycker du på Inställningar > Safari > Rensa historik och webbplatsdata. I iOS 7 eller tidigare trycker du på Rensa historik och sedan på Radera cookies och data.

Rensa all lagrad information från Safari genom att trycka på Inställningar > Safari > Avancerat > Webbplatsdata > Ta bort alla webbplatsdata.

Att rensa historiken, cookies och surfdata från Safari ändrar inte Autofyll-informationen.

Besök sidor utan att lämna historik genom att lära dig hur du slår på eller av privat surfning.

Senast ändrad: