Rensa webbhistorik i Safari och använda innehållsblockerare på iPhone, iPad eller iPod touch

Lär dig hur du rensar Safaris webbhistorik, cookies och cache. Cookies är data som webbplatser sparar på din enhet för att lagra information om dig till nästa besök.

Rensa historik, cache och cookies

• Om du vill rensa historik och cookies i Safari trycker du på Inställningar > Safari > Rensa historik och webbplatsdata.
  • Om du vill ta bort övrig lagrad information trycker du på Inställningar > Safari > Avancerat > Webbplatsdata > Ta bort alla webbplatsdata.
  • Om du vill besöka webbplatser utan att det syns i historiken kan du slå på eller av privat surfning

Att rensa historiken, cookies och surfdata från Safari ändrar inte Autofyll-informationen.

Blockera cookies

Så här väljer du om Safari ska blockera cookies:

1. Tryck på Inställningar > Safari > Blockera cookies.
  2. Välj ett alternativ: Blockera alltid, Tillåt endast från aktuell webbplats, Tillåt från webbplatser jag besöker eller Tillåt alltid.

Om du blockerar cookies kanske inte alla webbsidor fungerar. Här är några exempel:

• Du kanske inte kan logga in på en webbplats med ditt användarnamn och lösenord.
  • Ett meddelande om att cookies krävs eller att cookies är inaktiverade i din webbläsare kan visas.
  • Vissa webbplatsfunktioner kanske inte fungerar.

Använda innehållsblockerare

Med iOS 9 och iPhone 5s eller senare kan du använda innehållsblockerare i Safari. Innehållsblockerare är tillägg som gör att Safari kan blockera cookies, bilder, resurser, popup-fönster och annat innehåll.

Så här ställer du in innehållsblockering:

1. Hämta en app för innehållsblockering från App Store.
  2. Tryck på Inställningar > Safari > Innehållsblockerare och konfigurera tilläggen som du vill använda. Du kan använda fler än en innehållsblockerare.