Kontakta Apple om säkerhetsproblem

På den här sidan finns information om Apples produktsäkerhet och hur säkerhetsforskare, utvecklare, poliser och journalister kan kontakta Apple om de vill rapportera eller ställa frågor om ett säkerhetsärende.

Kunder

Lösenord för Apple-konton

• Om du tror att ditt Apple-konto (Apple-ID) har utsatts för risk genom nätfiske eller på annat sätt ska du omedelbart logga in på sidan för Apple-ID och byta lösenord.
  • Om du har glömt bort lösenordet till ditt Apple-ID kan du gå till iforgot.apple.com.
  • Om du får ett e-postmeddelande som påstår sig komma från Apple och som du misstänker är ett försök till nätfiske, läser du Apples informationssida om nätfiske och rapporterar det till oss på reportphishing@apple.com.

Integritet och säkerhetstips

Få tips och information om hur du skyddar dina enheter och data, undviker nätfiske och håller ditt konto skyddat. Läs även om Apples engagemang för din personliga integritet och vår integritetspolicy.

Du kan lära dig mer om avancerade säkerhetsfunktioner i säkerhetshandledningen för iOS.

Säkerhetsuppdateringar från Apple

En av de viktigaste saker du kan göra för att skydda dina Apple-produkter är att uppdatera mjukvaran med jämna mellanrum. Besök Säkerhetsuppdateringar från Apple om du vill lära dig hur du uppdaterar dina Apple-enheter och få mer information om säkerhetsinnehållet i de senaste uppdateringarna av Apples mjukvara.

Borttappade eller stulna produkter

Apple Pay

Om du har problem med att använda Apple Pay kontaktar du Apple Pay-supporten.

Apple Pay är inte tillgängligt i alla länder. Om du vill visa en lista över länder där Apple Pay är tillgängligt klickar du här.

Teknisk support

Om du vill ha mer hjälp kan du kontakta Apple-supporten. De flesta Apple-produkter levereras med 90 dagars kostnadsfri telefonsupport och ett års begränsad garanti. Vi rekommenderar att du kontrollerar din rätt till service innan du kontaktar oss.

Utvecklare

Kontakta Apple Developer Connection om du vill ha hjälp med att utfärda eller annullera ett certifikat.

Forskare inom säkerhet och integritet

Om du vill rapportera problem med säkerhet eller integritet som påverkar Apples produkter eller webbservrar kontaktar du product-security@apple.com.

Med Apples PGP-nyckel för produktsäkerhet kan du kryptera känslig information som skickas via e-post. När vi får ditt e-postmeddelande skickar vi ett automatiskt e-postmeddelande som bekräftelse. Om du inte får det här meddelandet kontrollerar du e-postadressen och skickar igen. Vi svarar med ytterligare e-postmeddelanden om vi behöver mer information för att undersöka ett säkerhetsproblem.

Apple skyddar sina kunder genom att i allmänhet inte avslöja, diskutera eller bekräfta säkerhetsproblem innan en fullständig utredning har genomförts och alla nödvändiga programkorrigeringar eller utgåvor är tillgängliga. Apple distribuerar information om produktsäkerhetsproblem via säkerhetsuppdateringar. Du kan även få säkerhetsuppdateringar genom Apples e-postlista för säkerhetsmeddelanden.

Meddelanden som publiceras via Apple Product Security signeras med Apples PGP-nyckel för produktsäkerhet. Vi uppmanar dig att kontrollera signeringen för att säkerställa att dokumentet verkligen skrivits av oss och att det inte har ändrats.

Apple tackar forskare som har rapporterat om säkerhetsproblem på Apples webbservrar på sidan för meddelanden om Apples webbservrar.

Polismyndigheter

Följ följande riktlinjer om du vill kontakta Apple i ett polisärende:

Läs om hur Apple hanterar informationsförfrågningar från myndigheter.

Journalister

Journalister kan kontakta Apples PR-avdelning via media.help@apple.com

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.