Begränsningar i Mail Drop

Med hjälp av Mail Drop kan du skicka stora filer som videor, presentationer och bilder via iCloud. Om du delat länkar via Mail Drop som inte längre fungerar, kan det bero på att du har överskridit en eller flera begränsningar för tjänsten.

Med Mail Drop kan du skicka bilagor som är upp till 5 GB stora. Du kan skicka dessa bilagor direkt från Mail på Mac-datorn, Mail-appen på din iPhone, iPad eller iPod touch samt från iCloud.com/mail på en Mac-dator eller pc. Alla filtyper stöds och bilagorna belastar inte din iCloud-lagring. Om ett meddelande tillsammans med sina bilagor är större än internetleverantörens övre gräns, blir du tillfrågad av Mail om du vill skicka bilagorna med hjälp av Mail Drop.

Bilagorna kanske inte går att skicka med Mail Drop om de överstiger följande begränsningar:

Du bör också kontrollera följande begränsningar:

• Mail Drop fungerar på en Mac-dator som använder OS X Yosemite eller senare, en iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 9.2 och en Mac eller PC med en uppdaterad webbläsare. Läs systemkraven för Mail Drop.
  • När du har skickat ett e-postmeddelande har mottagarna 30 dagar på sig att hämta Mail Drop-bilagorna.
  • Mottagarens e-postprogram kanske har en lägre gräns för meddelandestorleken, vilket kan göra att bilagan inte levereras.
  • Hur lång tid det tar att överföra eller hämta en bilaga varierar beroende internetanslutningens hastighet och bilagans storlek.
  • Mottagarna kanske inte kan nå bilagan om det sker väldigt många hämtningar i länken eller om trafiken är mycket livlig.

Läs mer om att hämta eller öppna e-postbilagor