121204-airpods-4-anc

AirPods 4 med aktiv brusreducering - Teknisk information

Introduktionsår: 2024

Ljudteknik1

• Specialbyggt element med stor slaglängd

• Egenutvecklad förstärkare med stort dynamiskt omfång

• Aktiv brusreducering

• Adaptivt ljud4

• Transparens

• Konversationsfokus4

• Röstisolering2

• Personanpassat rumsligt ljud med dynamisk huvudspårning3

• Adaptiv EQ

• Ventilsystem för tryckutjämnning

Sensorer

• Dubbla strålformande mikrofoner

• Inåtvänd mikrofon

• Optisk in ear‑sensor

• Rörelseaccelerometer

• Röstaccelerometer

• Trycksensor

Chip

H2-chip för hörlurar

Styrning

• Tryck en gång för att spela upp eller pausa media

• Tryck en gång för att svara på ett samtal eller slå på eller av mikrofonen

• Tryck två gånger för att hoppa framåt

• Tryck två gånger för att avsluta ett samtal

• Tryck tre gånger för att hoppa bakåt

• Tryck och håll in för att aktivera Siri

• Säg ”Hej Siri”5 om du vill spela en låt, ringa ett samtal eller få en vägbeskrivning

• Med Siri-interaktioner kan du nicka eller skaka på huvudet när Siri frågar om du vill svara på ett inkommande samtal, få ett text­meddelande uppläst, hantera notiser med mera.2

Tål damm, svett och vatten6

Tål damm, svett och vatten (IP54)

Mått och vikt7

AirPods 4 med aktiv brusreducering (per styck)

• Höjd: 30,2 mm

• Bredd: 18,3 mm

• Djup: 18,1 mm

• Vikt: 4,3 gram

Laddningsetui (usb-c) med högtalare

• Höjd: 46,2 mm

• Bredd: 50,1 mm

• Djup: 21,2 mm

• Vikt: 34,7 gram

Laddnings­etui

• Fungerar med usb-c-kontakt, Apple Watch-laddare eller Qi-certifierade laddare

• Har en högtalare för avståndsvisning i appen Hitta8

Batteri

AirPods 4 med aktiv brusreducering

• Upp till 4 timmars lyssning med aktiv brusreducering på en enda laddning15

• Upp till 5 timmars lyssning med bruskontroll avstängd på en enda laddning15

• Upp till 4,5 timmars samtalstid på en enda laddning16

AirPods 4 med aktiv brusreducering och laddningsetui (usb-c)

• Upp till 20 timmars lyssning med aktiv brusreducering17

• Upp till 30 timmars lyssning med bruskontroll avstängd17

• Upp till 20 timmars samtalstid18

• 5 minuter i etuiet ger cirka 1 timmes lyssning19 eller cirka 45 minuters samtalstid20

Anslutning

Trådlös Bluetooth 5.3

Detta ingår

• AirPods 4 med aktiv brusreducering

• Laddningsetui (usb-c) med högtalare

• Usb-c-laddningskablar säljs separat

Hjälpmedel

Hjälpmedelsfunktioner hjälper personer med särskilda behov att få ut mesta möjliga av sina nya AirPods.

• Bland funktionerna finns:

• Funktionen Hör allt21

• Hörlurarnas ljudnivåer

• Anpassat ljud för hörlurar

Systemkrav

• iPhone-modeller med den senaste versionen av iOS

• iPad-modeller med den senaste versionen av iPadOS

• Apple Watch-modeller med den senaste versionen av watchOS

• Mac-modeller med den senaste versionen av macOS

• Apple TV-modeller med den senaste versionen av tvOS

• AirPods kan användas som Bluetooth-hörlurar till Apple-enheter med äldre mjukvara och till enheter från andra tillverkare, men kan då ha begränsad funktionalitet.

AirPods och miljön

AirPods har utformats för att minska effekterna på miljön:22

Material

• 100 % återvunnet tenn i lödtennet på flera mönsterkort

• 100 % återvunnet guld i pläteringen på flera mönsterkort

• 100 % återvunna kopparsalter vid pläteringen av flera mönsterkort

• 100 % återvunna sällsynta jordarts­metaller i alla magneter

• 50 % återvunnen plast i tre delar

• 100 % fiberbaserat förpackningsmaterial23

Energi

• Uppfyller USA:s energi­departements krav på batteriladdare24

Avfall

• Som en del av Apples nollavfallsprogram genererar de permanenta leverantörernas slutmonterings­anläggningar inget deponiavfall

Smartare kemi25

• Fri från kvicksilver, bromerade flamskydds­medel och pvc

1. Produktens prestanda och bruskontrollerande funktioner som aktiv brusreducering, adaptivt ljud och transparens kan påverkas av damm eller ansamlat öronvax. Rengör produkten regelbundet för att bibehålla hög prestanda och full funktionalitet. Information om rengöring av AirPods 4 finns på support.apple.com/sv-se/102672. Information om rengöring av AirPods Pro 2 finns på support.apple.com/sv-se/120409.

2. Finns på kompatibla enheter med iOS 18, iPadOS 18 eller macOS Sequoia eller senare, parkopplade med AirPods 4 eller AirPods 4 med aktiv brusreducering med den senaste fasta mjukvaran.

3. Kräver kompatibel hårdvara och mjukvara. Fungerar med kompatibelt innehåll i appar som stöds. Allt innehåll är inte tillgängligt i Dolby Atmos. För att skapa en personlig profil för rumsligt ljud krävs en iPhone med TrueDepth-kamera. Profilen synkas mellan alla Apple-enheter med de senaste versionerna av iOS, iPadOS, macOS och tvOS.

4. Finns på kompatibla enheter med iOS 18, iPadOS 18 eller macOS Sequoia eller senare, parkopplade med AirPods 4 med aktiv brusreducering med den senaste fasta mjukvaran.

5. Det är inte säkert att Siri och funktionen för att aktivera med bara ”Siri” finns på alla språk och i alla områden. Funktionerna kan variera mellan olika områden. Kompatibel enhet och internetanslutning krävs. Avgifter för mobildata kan tillkomma. Funktionen för att aktivera med bara ”Siri” finns inte på AirPods med H1-chip för hörlurar eller Intel-baserade Mac-modeller. Enheterna måste ha stöd för och köra den senaste versionen av operativsystemet.

6. AirPods 4 och AirPods 4 med aktiv brusreducering är damm-, svett- och vattentåliga för idrott och träning som inte utförs i vatten. Produkterna och laddningsetuiet har testats i laboratorium och uppfyller kraven för IP54 i enlighet med IEC-standard 60529. Graden av tålighet mot damm, svett och vatten är inte permanent och skyddet kan minska vid normalt slitage. Ladda inte våta AirPods. Information om rengöring och torkning finns på support.apple.com/sv-se/HT210711.

7. Mått och vikt kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

8. AirPods 4 med aktiv brusreducering kan laddas trådlöst, vilket kräver en Qi‑certifierad trådlös laddare. Laddningsetuiet till AirPods 4 med aktiv brusreducering fungerar även med Apple Watch-laddare eller usb-c-kontakt. Hitta-funktioner kräver iOS 18 eller senare.

9. Testerna utfördes av Apple i juli och augusti 2024 med förhandsversioner av AirPods 4 med laddningsetui, parkopplade med förhandsversioner av iPhone 16 Pro Max, alla med förhandsversioner av mjukvaran. Spellistan innehöll 358 unika ljudspår som köpts från iTunes Store (256 Kbit/s aac-kodning). Volymen var inställd på 50 %. Rumsligt ljud var avstängt. Testerna bestod i att ladda ur batteriet på AirPods fullständigt genom att spela upp ljud tills den första AirPods-snäckan stängdes av. Batteritiden beror på enhetens inställningar, omgivande miljö, användning och många andra faktorer.

10. Testerna utfördes av Apple i juli och augusti 2024 med förhandsversioner av AirPods 4 med laddningsetui, parkopplade med förhandsversioner av iPhone 16 Pro Max, alla med förhandsversioner av mjukvaran. Volymen var inställd på 50 %. Rumsligt ljud var avstängt. Testerna bestod i att ladda ur batteriet på AirPods fullständigt genom att ringa ett mobiltelefonsamtal tills den första AirPod-snäckan stängdes av. Batteritiden beror på enhetens inställningar, omgivande miljö, användning och många andra faktorer.

11. Testerna utfördes av Apple i juli och augusti 2024 med förhandsversioner av AirPods 4 med laddningsetui, parkopplade med förhandsversioner av iPhone 16 Pro Max, alla med förhandsversioner av mjukvaran. Spellistan innehöll 358 unika ljudspår som köpts från iTunes Store (256 Kbit/s aac-kodning). Volymen var inställd på 50 %. Rumsligt ljud var avstängt. Testerna bestod i att ladda ur batteriet på AirPods fullständigt genom att spela upp ljud tills den första AirPods-snäckan stängdes av. De urladdade AirPods-snäckorna laddades till 100 % varefter ljud spelades upp tills den första AirPods-snäckan stängdes av. Förfarandet upprepades tills båda AirPods-snäckorna och laddningsetuiet var helt urladdade. Batteritiden beror på enhetens inställningar, omgivande miljö, användning och många andra faktorer.

12. Testerna utfördes av Apple i juli och augusti 2024 med förhandsversioner av AirPods 4 med laddningsetui, parkopplade med förhandsversioner av iPhone 16 Pro Max, alla med förhandsversioner av mjukvaran. Volymen var inställd på 50 %. Rumsligt ljud var avstängt. Testerna bestod i att ladda ur batteriet på AirPods fullständigt genom att ringa ett mobiltelefonsamtal tills den första AirPod-snäckan stängdes av. Det urladdade AirPods-paret laddades till 100 procent varefter mobilsamtalet återupptogs tills den första AirPod-snäckan stängdes av. Förfarandet upprepades tills båda AirPods-snäckorna och laddningsetuiet var helt urladdade. Batteritiden beror på enhetens inställningar, omgivande miljö, användning och många andra faktorer.

13. Testerna utfördes av Apple i juli och augusti 2024 med förhandsversioner av AirPods 4 med laddningsetui, parkopplade med förhandsversioner av iPhone 16 Pro Max, alla med förhandsversioner av mjukvaran. Spellistan innehöll 358 unika ljudspår som köpts från iTunes Store (256 Kbit/s aac-kodning). Volymen var inställd på 50 %. Rumsligt ljud var avstängt. 5-minuters laddningstester gjordes med urladdade AirPods som laddades under 5 minuter varefter ljud spelades upp tills den första AirPod-snäckan stängdes av. Batteritiden beror på enhetens inställningar, omgivande miljö, användning och många andra faktorer.

14. Testerna utfördes av Apple i juli och augusti 2024 med förhandsversioner av AirPods 4 med laddningsetui, parkopplade med förhandsversioner av iPhone 16 Pro Max, alla med förhandsversioner av mjukvaran. Volymen var inställd på 50 %. Rumsligt ljud var avstängt. 5-minuters laddningstester gjordes med urladdade AirPods som laddades under 5 minuter varefter ett mobilsamtal ringdes tills den första AirPod-snäckan stängdes av. Batteritiden beror på enhetens inställningar, omgivande miljö, användning och många andra faktorer.

15. Testerna utfördes av Apple i juli och augusti 2024 med förhandsversioner av AirPods 4 (aktiv brusreducering) med trådlöst laddningsetui, parkopplade med förhandsversioner av iPhone 16 Pro Max, alla med förhandsversioner av mjukvaran. Spellistan innehöll 358 unika ljudspår som köpts från iTunes Store (256 Kbit/s aac-kodning). Volymen var inställd på 50 %. Rumsligt ljud, konversationsfokus och bruskontroll var avstängda. Lyssningstiden var upp till 4 timmar när bruskontrollen var inställd på aktiv brusreducering. Testerna bestod i att ladda ur batteriet på AirPods fullständigt genom att spela upp ljud tills den första AirPods-snäckan stängdes av. Batteritiden beror på enhetens inställningar, omgivande miljö, användning och många andra faktorer.

16. Testerna utfördes av Apple i juli och augusti 2024 med förhandsversioner av AirPods 4 (aktiv brusreducering) med trådlöst laddningsetui, parkopplade med förhandsversioner av iPhone 16 Pro Max, alla med förhandsversioner av mjukvaran. Volymen var inställd på 50 %. Rumsligt ljud, konversationsfokus och bruskontroll var avstängda. Testerna bestod i att ladda ur batteriet på AirPods fullständigt genom att ringa ett mobiltelefonsamtal tills den första AirPod-snäckan stängdes av. Batteritiden beror på enhetens inställningar, omgivande miljö, användning och många andra faktorer.

17. Testerna utfördes av Apple i juli och augusti 2024 med förhandsversioner av AirPods 4 (aktiv brusreducering) med trådlöst laddningsetui, parkopplade med förhandsversioner av iPhone 16 Pro Max, alla med förhandsversioner av mjukvaran. Spellistan innehöll 358 unika ljudspår som köpts från iTunes Store (256 Kbit/s aac-kodning). Volymen var inställd på 50 %. Rumsligt ljud, konversationsfokus och bruskontroll var avstängda. Lyssningstiden var upp till 20 timmar när bruskontrollen var inställd på aktiv brusreducering. Testerna bestod i att ladda ur batteriet på AirPods fullständigt genom att spela upp ljud tills den första AirPods-snäckan stängdes av. De urladdade AirPods-snäckorna laddades till 100 % varefter ljud spelades upp tills den första AirPods-snäckan stängdes av. Förfarandet upprepades tills båda AirPods-snäckorna och laddningsetuiet var helt urladdade. Batteritiden beror på enhetens inställningar, omgivande miljö, användning och många andra faktorer.

18. Testerna utfördes av Apple i juli och augusti 2024 med förhandsversioner av AirPods 4 (aktiv brusreducering) med trådlöst laddningsetui, parkopplade med förhandsversioner av iPhone 16 Pro Max, alla med förhandsversioner av mjukvaran. Volymen var inställd på 50 %. Rumsligt ljud, konversationsfokus och bruskontroll var avstängda. Testerna bestod i att ladda ur batteriet på AirPods fullständigt genom att ringa ett mobiltelefonsamtal tills den första AirPod-snäckan stängdes av. Det urladdade AirPods-paret laddades till 100 procent varefter mobilsamtalet återupptogs tills den första AirPod-snäckan stängdes av. Förfarandet upprepades tills båda AirPods-snäckorna och laddningsetuiet var helt urladdade. Batteritiden beror på enhetens inställningar, omgivande miljö, användning och många andra faktorer.

19. Testerna utfördes av Apple i juli och augusti 2024 med förhandsversioner av AirPods 4 (aktiv brusreducering) med trådlöst laddningsetui, parkopplade med förhandsversioner av iPhone 16 Pro Max, alla med förhandsversioner av mjukvaran. Spellistan innehöll 358 unika ljudspår som köpts från iTunes Store (256 Kbit/s aac-kodning). Volymen var inställd på 50 %. Rumsligt ljud, konversationsfokus och bruskontroll var avstängda. 5-minuters laddningstester gjordes med urladdade AirPods som laddades under 5 minuter varefter ljud spelades upp tills den första AirPod-snäckan stängdes av. Batteritiden beror på enhetens inställningar, omgivande miljö, användning och många andra faktorer.

20. Testerna utfördes av Apple i juli och augusti 2024 med förhandsversioner av AirPods 4 (aktiv brusreducering) med trådlöst laddningsetui, parkopplade med förhandsversioner av iPhone 16 Pro Max, alla med förhandsversioner av mjukvaran. Volymen var inställd på 50 %. Rumsligt ljud, konversationsfokus och bruskontroll var avstängda. 5-minuters laddningstester gjordes med urladdade AirPods som laddades under 5 minuter varefter ett mobilsamtal ringdes tills den första AirPod-snäckan stängdes av. Batteritiden beror på enhetens inställningar, omgivande miljö, användning och många andra faktorer.

21. Kräver senaste versionen av iOS eller iPadOS.

22. Uppgifterna stämmer vid produktlanseringen.

23. Förpackningsmaterial som används av Apple vid leverans av sålda produkter. Förpackningsmaterial till produkter som säljs i USA, redovisat efter vikt. Häftmaterial, tryckfärg och ytbehandlingar ingår inte i vår beräkning av plastinnehåll och förpackningsvikt.

24. Prestandan är baserad på Federal Energy Conservation Standards for Battery Chargers från U.S. Department of Energy.

25. Apples specifikation om reglerade ämnen beskriver Apples begränsade användning av vissa kemiska ämnen i material som ingår i Apples produkter, tillbehör, tillverkningsprocesser och förpackningsmaterial som används till att frakta produkter till Apples slutkunder.