Om du saknar bilder eller videor i appen Bilder

Kontrollera platser som albumen Senast raderade, Gömda album, Delat bibliotek och iCloud-bilder.

Kontrollera mappen Senast raderade

Om du av misstag raderade din bild eller video hamnar den i mappen Senaste raderade. Gå till Bilder > Album och tryck på Senast raderade i avsnittet Verktyg.

På din iPhone eller iPad

1. I iOS 16, iPadOS 16.1 och senare kan du använda Face ID eller Touch ID för att låsa upp albumet Senast raderade.

2. Tryck på en bild eller en video och tryck sedan på Återställ. För att återställa flera bilder trycker du på Välj, väljer dina bilder eller videor och trycker sedan på Återställ.

3. Bekräfta att du vill återskapa bilderna eller videorna.

Albumet Senast raderade i Bilder på en iPhone

På din Mac

1. I macOS Ventura eller senare kan du använda Touch ID eller ditt inloggningslösenord för att låsa upp albumet Senast raderade.

2. Klicka på bilden eller videon.

3. Klicka på Återskapa.

Allt i mappen Senast raderade ligger kvar där i 30 dagar. Efter 30 dagar raderas de permanent och du kan inte få tillbaka dem.

Göm inte dina bilder

Om du gömmer bilder och videor ser du dem bara i ditt gömda album, så det kan verka som att de saknas. Men du kan sluta gömma dina bilder och videor när du vill. Med iOS 14 och senare kan du gömma det gömda albumet så att det inte visas någonstans i appen Bilder. Så om du saknar bilder eller videor ska du se till att albumet Gömda inte är aktiverat så att du kan se det.

Om du använder iCloud-bilder göms de bilder du gömmer på en enhet på dina andra enheter också.

På din iPhone eller iPad

1. Gå till fliken Album i appen Bilder.

2. Tryck på Göm under Verktyg.

3. I iOS 16, iPadOS 16.1 och senare kan du använda Face ID eller Touch ID för att låsa upp albumet Gömda.

4. Välj bilden eller videon som du vill visa igen.

5. Tryck på knappen MerNo alt supplied for Image och sedan på Göm inte.

Albumet Gömda i Bilder på en iPhone

På din Mac

1. Öppna Bilder och klicka på Visa, sedan Visa fotoalbumet Gömda i verktygsfältet.

2. Välj Gömda i sidofältet.

3. I macOS Ventura eller senare kan du använda Touch ID eller ditt inloggningslösenord för att låsa upp Gömda album.

4. Välj bilden eller videon som du vill visa igen.

5. Kontrollklicka på bilden och välj Göm inte bild. Du kan också välja Bild > Göm inte bild från menyraden eller trycka på Kommando-L.

Se till att iCloud-bilder är aktiverat

iCloud-bilder lagrar säkert alla dina bilder och videor på iCloud så du kommer åt dem på alla enheter. Om du tog en bild med din iPhone med iCloud-bilder aktiverat men senare stänger av funktionen, kan du fortfarande hitta en saknad bild i iCloud-bilder.

På din iPhone eller iPad

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] och tryck sedan på iCloud.

2. Tryck på Bilder.

3. Slå på iCloud-bilder.

På din Mac

1. Gå till Bilder > Inställningar.

2. Klicka på fliken iCloud.

3. Välj iCloud-bilder.

När du har aktiverat iCloud-bilder kan du behöva ansluta till Wi-Fi och vänta några minuter. Sedan tittar du efter dina bilder igen.

Kontrollera i Delat iCloud-bildbibliotek

I iOS 16.1, iPadOS 16.1 och senare kan du starta eller gå med i ett Delat iCloud-bibliotek Vissa bilder kanske bara visas i vissa biblioteksvyer.

Läs om hur du växlar mellan ditt personliga bibliotek och delade bibliotek på din iPhone eller iPad

Logga in med samma Apple-ID

Kontrollera att du loggar in på iCloud med samma Apple-ID på alla enheter för att hålla dina bilder och videor uppdaterade på alla dina enheter.

Du kan kontrollera vilket Apple-ID som enheten använder i Inställningar. Du ser ditt namn och e-postadress. Den e-postadressen är ditt Apple-ID.