Om du får en varning från verifiering av iMessage-kontaktnyckel

När verifiering av iMessage-kontaktnyckel är aktiverat kan du få en varning om enheten upptäcker ett problem. Se vilka varningar du kan se och vad du kan göra härnäst.

Om verifieringen av iMessage-kontaktnyckel upptäcker ett valideringsfel eller annat problem får du en varning i iMessage-konversationer med personer som också har verifiering av iMessage-kontaktnyckel aktiverat. Du kan också få en varning i inställningarna för verifiering av kontaktnyckel.

Om du får en varning är det sannolikt av någon av följande anledningar:

• Personen som du skickar meddelanden till har inaktiverat verifiering av iMessage-kontaktnyckel.

I iMessage-konversationer får du en varning om din kontakt stänger av verifiering av iMessage-kontaktnyckel
  • En ny enhet som inte känns igen lades till i personens Apple‑ID. Den här varningen kan innebära att personen du skickar meddelanden till har ett problem med en av sina enheter eller att en sofistikerad angripare kanske försöker smygläsa konversationen.

• Verifiering av iMessage-kontaktnyckel är inte tillgängligt. Den här varningen kan innebära att det finns ett avbrott i tjänsten eller att verifiering av iMessage-kontaktnyckel inte är tillgänglig för tillfället.

• Det finns ett problem med verifiering av iMessage-kontaktnyckel. Den här varningen kan innebära att det finns ett problem med en av dina enheter eller ditt konto, eller att en sofistikerad angripare kanske försöker smygläsa konversationen.

Om du får en varning om kontakten som du skickar meddelanden till

Om du får en varning i en iMessage-konversation om att verifieringen av iMessage-kontaktnyckeln har upptäckt ett problem kanske du vill sluta skicka meddelanden till kontakten tills du kan verifiera att du skickar meddelanden till rätt person.

• Kontrollera om din kontakt har problem med sin enhet eller sitt konto (via FaceTime eller andra säkra samtal eller genom att träffas personligen).

• I varningen väljer du Verifiera kontakt för att jämföra verifieringskoder:

• Om verifieringskoderna matchar väljer du Markera som verifierad och uppdaterar kontaktinformationen. Om du inte längre får varningen i iMessage-konversationen och en bock visas bredvid kontaktens namn kan du fortsätta skicka meddelanden.

• Om verifieringskoderna inte stämmer överens och du fortfarande får varningen i iMessage-konversationen eller om en bockmarkering inte visas bredvid kontaktens namn när du har uppdaterat informationen, kan det betyda att du inte längre skickar meddelanden till rätt personen. Som en försiktighetsåtgärd bör du sluta skicka meddelanden till kontakten.

Om du väljer att rensa varningen från konversationen kan du fortfarande hitta den och mer information på personens iMessage-konversationssida: Högst upp i iMessage-konversationen trycker du på personens namn (eller knappen Mer information på Mac) och rullar sedan ned till Verifiering av kontaktnyckel.

Dessa varningar visas endast i gruppkonversationer om alla i gruppen har aktiverat verifiering av iMessage-kontaktnyckel.

Se hur du använder verifiering av iMessage-kontaktnyckel för att verifiera dina kontakter

Om du får en varning om att det finns ett problem med verifiering av iMessage-kontaktnyckel

• Kontrollera Inställningar (eller Systeminställningar) på alla dina enheter för att se om det finns några varningar om att uppdatera dina Apple‑ID-inställningar. Först åtgärdar du eventuella varningar om ett problem med verifiering av kontaktnyckel. Om verifiering av iMessage-kontaktnyckel fortfarande inte fungerar åtgärdar du de andra uppdateringsvarningarna i inställningarna.

• Stäng av verifiering av kontaktnyckel på alla enheter och slå sedan på funktionen igen.

• Om en av dina enheter orsakar ett problem som inte kan lösas loggar du ut från iMessage på den enheten eller tar bort den från ditt konto.

• Om verifiering av kontaktnyckel inte är tillgängligt kontrollerar du inställningarna för verifiering av kontaktnyckel igen senare. Problemet kan lösa sig själv.

• Om du inte kan lösa ett problem med verifiering av kontaktnyckel kan du kanske nollställa:

• Om du inte längre har tillgång till en enhet med verifiering av iMessage-kontaktnyckel aktiverat kan du nollställa funktionen från webben: På appleid.apple.com väljer du Inloggning och säkerhet, Verifiering av kontaktnyckel och sedan väljer du Nollställ verifiering av kontaktnyckel.

• Om din enhet kör äldre mjukvara kan du också ha alternativet att nollställa i Inställningar: Gå till Inställningar (eller Systeminställningar) > ditt namn > Inloggning och säkerhet och leta sedan efter alternativet att nollställa verifiering av kontaktnyckel.

Om du tror att ditt Apple‑ID-konto har äventyrats

Om du tror att ditt konto kan vara utsatt för risk:

• Nollställ din offentliga verifieringskod: Gå till appleid.apple.com för att logga ut från ditt Apple‑ID på alla dina enheter och ändra ditt Apple‑ID-lösenord: Välj Inloggning och säkerhet och välj sedan Lösenord. Innan du ändrar ditt lösenord väljer du alternativet Logga ut från Apple-enheter och webbplatser som är kopplade till ditt Apple‑ID.

• Verifiera igen med kontakter: Om du nollställer din offentliga verifieringskod får alla som sparade den gamla koden en varning i iMessage-konversationer med dig. Dessa kontakter måste verifiera dig igen genom att spara din nya offentliga verifieringskod.

• Gå igenom enheterna som är kopplade till ditt Apple‑ID: Gå till Inställningar (eller Systeminställningar) > ditt namn och rulla sedan ned för att kontrollera dina enheter. Du kan också titta på appleid.apple.com. Om det finns en enhet som du inte känner igen markerar du den, rullar ned och väljer Ta bort från konto.

• Läs vad du ska göra om du tror att ditt Apple‑ID har äventyrats