Ansluta din Apple Watch till wifi

Om din iPhone inte är i närheten kan din Apple Watch ansluta till wifi. Du måste ha watchOS 5 eller senare för att kunna välja vilket wifi-nätverk din Apple Watch ska ansluta till.

Välja ett wifi-nätverk

1. Öppna appen Inställningar på din Apple Watch.

2. Tryck på Wi-Fi. Enheten söker automatiskt efter nätverk.

Skärmen Wi-Fi-inställningar på en Apple Watch
  3. Tryck på namnet på det nätverk som du vill koppla upp dig på. Om du har Apple Watch Series 6 eller senare kan du ansluta till wifi-nätverk på 2,4 GHZ eller 5 GHz. Apple Watch Series 5 och tidigare, och Apple Watch SE kan endast ansluta till wifi-nätverk på 2,4 GHz.

4. Ange lösenordet om du blir ombedd, med Handskrift eller Apple Watch-tangentbordet.

5. Tryck på Anslut.

Du kan använda Handskrift på följande språk: Engelska (Australien, Kanada, Storbritannien och USA), franska (Frankrike och Kanada), tyska och italienska.

Glömma ett wifi-nätverk

1. Öppna appen Inställningar på din Apple Watch.

2. Tryck på Wi-Fi och tryck sedan på namnet på det nätverk som du är ansluten till.

3. Tryck på Glöm det här nätverket och tryck sedan på Glöm.

Alternativ för att glömma det här nätverket på Apple Watch

Hitta kompatibla wifi-nätverk

Apple Watch kan anslutas till ett wifi-nätverk:

• Om din iPhone har anslutits till nätverket tidigare, medan klockan var ansluten via Bluetooth.

• Om wifi-nätverket är 802.11b/g/n 2,4 GHz (eller 5 GHz om du har en Apple Watch Series 6 eller senare).

Din Apple Watch kan inte ansluta till exempelvis offentliga nätverk som kräver inloggningar, abonnemang eller profiler. Sådana nätverk, som kallas låsta, kan vara gratis- eller betalnätverk på exempelvis företag, skolor, studentboenden, lägenheter, hotell och butiker. När din Apple Watch ansluter till ett kompatibelt wifi-nätverk istället för till din iPhone-anslutning visas wifi-symbolenwifi-symbolenKontrollcenter.

Justera de automatiska inställningarna för internetdelning

1. Öppna appen Inställningar på din Apple Watch.

2. Rulla ned och tryck på Wi-Fi.

3. Rulla till Inställningar för automatisk internetdelning och tryck för att välja ett alternativ.

Skärmen Wi-Fi-inställningar på en Apple Watch som visar alternativet Inställningar för automatisk internetdelning

Ansluta till andra nätverk

Läs om Bluetooth, wifi och mobilnät på Apple Watch.