Använda hjälpmedelsfunktioner för hörselnedsättning i iOS

Läs om några av de kraftfulla funktioner som Apple integrerar i iPhone-, iPad- och iPod touch-enheter för att hjälpa användare som är döva, har hörselnedsättningar eller unika hörselbehov.

iOS-enheter har en rad olika hjälpmedelsfunktioner, så att användare som är döva, har hörselnedsättningar eller unika hörselbehov kan använda sina enheter:

En iPhone-skärm som visar en man som loggar in på ett FaceTime-videosamtal.

Hörapparater

Med en Made for iPhone-hörapparat hör du telefonsamtal och annat ljud mycket tydligare på din iPhone, iPad eller iPod touch. När du har parkopplat din hörapparat kan du styra den med din iOS-enhet.

Ställa in din Made for iPhone-märkta hörapparat

Hör allt

Hör allt är en funktion som gör om din iPhone, iPad eller iPod touch till en fjärrmikrofon som skickar ljud från omgivningen till din Made for iPhone-hörapparat eller dina AirPods.

Använda din enhet som en mikrofon med Hör allt

Visuella notiser

LED-blixten på din iPhone eller iPad Pro kan blinka när enheten är låst och du får en notis. Detta kan vara användbart om du inte vill missa en notis när enheten är låst.

Slå på visuella notiser

RTT-samtal

Med RTT-samtal (real-time text) överförs ditt meddelande omedelbart medan du skriver. Transkriptioner sparas i samtalshistoriken i Telefon-appen, och du kan uppgradera ett vanligt samtal till RTT.

Kom igång med RTT-samtal

FaceTime-videosamtal

Alla iOS-enheter levereras med FaceTime så att du kan ha videosamtal med andra iOS-användare var de än är. Och eftersom FaceTime har hög videokvalitet och snabb bildfrekvens är det perfekt för den som kommunicerar med teckenspråk.

Ring videosamtal med FaceTime

Undertexter till video

En del videoinnehåll i iTunes Store har ljudspår på olika språk eller andra hjälpmedelsfunktioner som dold textning (CC) och undertexter för döva och personer med nedsatt hörsel (SDH).

Titta på videor med CC eller SDH

Anpassat ljud för hörlurar

Använd Anpassat ljud för hörlurar för att anpassa ljudinställningarna för hörlurar för att förstärka dämpade ljud och justera vissa frekvenser efter dina hörselbehov. Du kan också använda dina audiogramdata från appen Hälsa för att anpassa ljudinställningarna.

Anpassa ljudvolym i hörlurar