Om det inte går att uppdatera eller återskapa din iPad

Du kan försätta din iPad i återställningsläge och sedan återskapa den med din dator.

I följande situationer kan du behöva använda återställningsläget för att återskapa iPad-enheten:

• Din dator känner inte igen din iPad eller uppger att den är i återställningsläge.

• Om skärmen har fastnat vid Apple-logotypen under flera minuter utan att någon förloppsindikator visas.

• Du ser skärmen för återställningsläget.

Läs om vad du kan göra om förloppsindikatorn visas på skärmen i flera minuter.

Försätta en iPad i återställningsläge och ställa in den igen

1. Se till att din Mac-dator är uppdaterad. Om du använder iTunes ser du till att du har den senaste versionen av iTunes.

2. Öppna Finder på en Mac med macOS Catalina. Öppna iTunes på en Mac med macOS Mojave eller tidigare eller på en pc. Om iTunes redan är öppet stänger du det och öppnar det igen. Se vilken version av macOS din Mac-dator har.

3. Anslut din iPad till datorn med en usb-kabel.

4. Håll din iPad ansluten och vänta tills skärmen för återställningsläget visas:

• På en iPad utan hemknapp: Tryck in och släpp snabbt volymknappen närmast den övre knappen. Tryck in och släpp snabbt volymknappen längst från den övre knappen. Tryck och håll ned den översta knappen.

recovery-mode-ipad-face-id-ipad-mini-animation
    • För en iPad med hemknapp: håll både hemknappen och den översta knappen (eller sidoknappen) intryckta.

ipad-home-button-force-restart
  5. Håll ned knappen (eller knapparna) tills skärmen för återställningsläget visas:

recovery-mode-ipad-pro-face-id
  6. Leta reda på din iPad på datorn. När alternativen Återskapa och Uppdatera visas väljer du Uppdatera. Datorn försöker att installera om mjukvaran utan att radera dina data. Vänta medan din dator hämtar mjukvaran till din iPad. Om hämtningen tar mer än 15 minuter och iPad-enheten stänger skärmen för återställningsläget, låter du hämtningen slutföras och upprepar sedan steg 3.

7. När uppdateringen eller återskapningen är klar ställer du in din iPad.

Få mer hjälp