Så här hämtar du iOS 18

Läs om hur du hämtar iOS 18.

iOS 18-symbol

Innan du hämtar ny mjukvara är det en bra idé att säkerhetskopiera din enhet för att se till att du har en kopia av din viktiga information. Välj din säkerhetskopieringsmetod.

Kontrollera kompatibiliteten

Du ser endast uppdateringar som är kompatibla med din nuvarande mjukvaruversion. Om du inte har hämtat den senaste versionen ser du inte alternativet att installera den senaste versionen.

iOS 18 är kompatibel med följande iPhone-modeller:

• iPhone 16

• iPhone 16 Plus

• iPhone 16 Pro

• iPhone 16 Pro Max

• iPhone 15

• iPhone 15 Plus

• iPhone 15 Pro

• iPhone 15 Pro Max

• iPhone 14

• iPhone 14 Plus

• iPhone 14 Pro

• iPhone 14 Pro Max

• iPhone 13

• iPhone 13 mini

• iPhone 13 Pro

• iPhone 13 Pro Max

• iPhone 12

• iPhone 12 mini

• iPhone 12 Pro

• iPhone 12 Pro Max

• iPhone 11

• iPhone 11 Pro

• iPhone 11 Pro Max

• iPhone XS

• iPhone XS Max

• iPhone XR

• iPhone SE (2:a generationen eller senare)

Läs mer om iOS 18

Hämta iOS 18

När du hämtar den senaste versionen av iOS förblir dina data och inställningar oförändrade.

Uppdatera iPhone-enheten automatiskt

Om du vill aktivera automatiska uppdateringar:

1. Gå till Inställningar > Allmänt > Programuppdatering > Uppdatera automatiskt.

2. Aktivera iOS-uppdateringar under Installera automatiskt och Hämta automatiskt.

iPhone-enheten hämtar en tillgänglig uppdatering och installerar den när enheten laddas och är ansluten till Wi‑Fi. Du får en notis innan en uppdatering installeras.

Om du vill stänga av automatiska uppdateringar går du till Inställningar > Allmänt > Programuppdatering > Uppdatera automatiskt.

Uppdatera iPhone-enheten manuellt

Om du vill söka efter och installera programuppdateringar går du till Inställningar > Allmänt > Programuppdatering. Läs Så här uppdaterar du din iPhone eller iPad till den senaste versionen av iOS eller iPadOS.

Skärmen visar den version av iOS som är installerad nu samt om en uppdatering är tillgänglig.

Om du behöver mer hjälp