TrueDepth-kamera till iPhone 15 Pro

Innan du börjar

Varning

• Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

• TrueDepth-kameran innehåller en eller flera lasrar. Om du monterar isär TrueDepth-kameran, skadar TrueDepth-kameran eller inte använder äkta Apple-delar kan du utsättas för farliga infraröda laserstrålar, vilket kan leda till ögon- eller hudskador.

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• 6,1-tums reparationsbricka

• ESD-säker pincett

• Nitrilhandskar eller luddfria handskar

• Nylonpetverktyg (svart)

• Usb-C-laddningskabel

Varning

Undvik att röra vid kameralinser eller närliggande delar.

Viktigt

Om du byter ut den här delen måste du att köra reparationsassistenten för att aktivera säkerhetsfunktionerna. Reparationsassistenten finns tillgänglig på enheten när du har slutfört alla återmonteringssteg.

Borttagning

1. Placera höljet i reparationsfacket med usb-C-kontakten vänd mot utskärningen.

2. Sätt på dig handskarna för att undvika att smutsa ned kameralinserna.

3. Lyft bort änden av den övre antennflexkabeln från kontakten.

• Obs! Två TrueDepth-kameraflexkablar ligger under den övre antennflexkabeln.

4. Lyft ändarna på de två TrueDepth-kamerakablarna från kontakterna.

5. Håll försiktigt ihop TrueDepth-kamerans flexkablar och lyft ut TrueDepth-kameran ur höljet.

Återmontering

1. Sätt på dig handskarna för att undvika att smutsa ned kameralinserna.

2. Luta den övre änden av TrueDepth-kameran ner i höljet. Se till att TrueDepth-kameran ligger plant i höljet.

3. Tryck båda ändarna på TrueDepth-kamerans flexkablar mot kontakterna.

4. Tryck änden av den övre antennflexkabeln mot kontakten.

5. Sätt tillbaka den övre högtalaren.

6. Ta bort linsskydden från TrueDepth-kameran.

•  Var försiktig: Rör inte vid TrueDepth-kameralinserna efter att du tagit bort skydden.

Sätt tillbaka följande del för att slutföra återmonteringen:

Viktigt

När du har slutfört alla återmonteringssteg är reparationsassistenten tillgänglig på enheten och krävs för att aktivera säkerhetsfunktioner. Läs om hur du startar reparationsassistenten.