TrueDepth-kamera till iPhone 15 Pro

Innan du börjar

Varning

• Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

• TrueDepth-kameran innehåller en eller flera lasrar. Om du monterar isär TrueDepth-kameran, skadar TrueDepth-kameran eller inte använder äkta Apple-delar kan du utsättas för farliga infraröda laserstrålar, vilket kan leda till ögon- eller hudskador.

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• 6,1-tums reparationsbricka

• ESD-säker pincett

• Nitrilhandskar eller luddfria handskar

• Nylonpetverktyg (svart)

• Usb-C-laddningskabel

Var försiktig

Undvik att röra vid kameralinser eller närliggande delar.

Var försiktig

För den här proceduren krävs konfiguration av TrueDepth-kameran. Du behöver följande för att utföra konfiguration av TrueDepth-kameran:

• En Mac med den senaste versionen av Apple Service Utility installerad. Du måste också installera resurser för Reparation av iPhone – TrueDepth-kamera som finns i fönstret med resurser för Apple Service Utility.

• Enheten måste köra den senaste versionen av iOS.

• Internetanslutning

• En usb-C-laddningskabel

När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg och installerat Apple Service Utility på Mac-datorn läser du om hur du startar konfigurationsprocessen för TrueDepth-kameran på support.apple.com/sv-se/self-service-repair.

Borttagning

1. Placera höljet i reparationsfacket med usb-C-kontakten vänd mot utskärningen.

2. Sätt på dig handskarna för att undvika att smutsa ned kameralinserna.

3. Lyft bort änden av den övre antennflexkabeln från kontakten.

• Obs! Två TrueDepth-kameraflexkablar ligger under den övre antennflexkabeln.

4. Lyft ändarna på de två TrueDepth-kamerakablarna från kontakterna.

5. Håll försiktigt ihop TrueDepth-kamerans flexkablar och lyft ut TrueDepth-kameran ur höljet.

Återmontering

1. Sätt på dig handskarna för att undvika att smutsa ned kameralinserna.

2. Luta den övre änden av TrueDepth-kameran ner i höljet. Se till att TrueDepth-kameran ligger plant i höljet.

3. Tryck båda ändarna på TrueDepth-kamerans flexkablar mot kontakterna.

4. Tryck änden av den övre antennflexkabeln mot kontakten.

5. Sätt tillbaka den övre högtalaren.

6. Ta bort linsskydden från TrueDepth-kameran.

•  Var försiktig: Rör inte vid TrueDepth-kameralinserna efter att du tagit bort skydden.

Sätt tillbaka följande del för att slutföra återmonteringen:

Var försiktig