Kombinerat in- och utgångskort till Mac Studio (2023)

Innan du börjar

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• Justerbar vridmomentnyckel (10–34 Ncm)

• HDMI-kabel

• Nylonpetverktyg (svart)

• Vridmomentnyckel (orange, 0,85 kgf cm)

• Torx Plus 3IP halvmåneformad bit

• Torx Plus 4IP-bit

• Torx T6-bit 70 mm

• Torx Plus 8IP-bit

Borttagning

1. Använd den orangefärgade vridmomentnyckeln och Torx Plus 3IP-biten för att ta bort de två 3IP-skruvarna (923-09162) från kontakthöljet till det kombinerade in- och utgångskortet (I/O).

2. Ta bort kontakthöljet till det kombinerade in- och utgångskortet och spara det till återmonteringen.

3. Använd det svarta petverktyget för att lyfta bort ändarna på usb-A- och HDMI-flexkablarna från kontakterna.

4. Använd den platta änden på det svarta petverktyget för att fälla upp låsspärren på flexkabeln till strömbrytaren.

5. Skjut ut änden på flexkabeln till strömbrytaren ur kontakten.

6. Dra försiktigt bort flexkabeln till strömbrytaren från sidan på det kombinerade I/O-kortet.

7. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och Torx Plus 8IP-biten för att ta bort högtalarens 8IP-distansskruv (923-08939) från moderkortet.

• Obs! Den här distansskruven håller högtalaren på plats.

8. Ställ datorn med baksidan nedåt och de främre portarna vända uppåt.

9. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och Torx Plus 4IP-biten för att ta bort de två 4IP-skruvarna (923-09165) från det kombinerade I/O-kortet.

10. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och Torx T6-biten på 70 mm för att ta bort de två T6-skruvarna (923-08937) från det kombinerade I/O-kortet och strömsladdsporten.

11. Lyft ut det kombinerade I/O-kortet ur höljet.

• Obs! Usb-A- och HDMI-flexkablarna är fortfarande anslutna till det kombinerade I/O-kortet.

12. Om du tar bort det kombinerade I/O-kortet inom ramen för en annan procedur hoppar du till återmonteringssteg 5. Om du byter ut det kombinerade I/O-kortet fortsätter du till steg 13.

13. Placera det kombinerade I/O-kortet på en ESD-säker yta med portarna vända uppåt enligt bilden.

14. Använd den orangefärgade vridmomentnyckeln och Torx Plus 3IP-biten för att ta bort de två 3IP-skruvarna (923-09162) från det andra kontakthöljet till det kombinerade in- och utgångskortet på det kombinerade I/O-kortet. Ta bort höljet och spara det till återmonteringen.

15. Använd det svarta petverktyget för att lyfta bort ändarna på usb-A- och HDMI-flexkablarna från kontakterna. Spara flexkablarna till återmonteringen.

Återmontering

1. Om du installerar ett nytt kombinerat I/O-kort placerar du det plant på en ESD-säker yta med portarna vända uppåt enligt bilden.

2. Tryck ändarna på usb-A- och HDMI-flexkablarna mot kontakterna.

3. Placera det andra kontakthöljet till det kombinerade I/O-kortet över kontakterna.

4. Använd den orangefärgade vridmomentnyckeln och Torx Plus 3IP-biten för att sätta tillbaka de två 3IP-skruvarna (923-09162) i det kombinerade I/O-kortets kontakthölje.

5. Ställ datorn med baksidan nedåt och de främre portarna vända uppåt.

6. Placera det kombinerade I/O-kortet i höljet.

7. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och Torx T6-biten på 70 mm för att delvis sätta tillbaka två T6-skruvar (923-08937) i det kombinerade I/O-kortet.

• Obs! Skruvarna förs in i skruvhålen i det kombinerade I/O-kortet och strömsladdsporten och fästs vid höljet.

8. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och Torx Plus 4IP-biten för att delvis sätta tillbaka två 4IP-skruvar (923-09165) i det kombinerade I/O-kortet.

• Obs! Skruvarna förs in i skruvhålen i det kombinerade I/O-kortet och fästs vid höljet.

9. Placera datorn så att de bakre portarna är vända mot dig.

10. Anslut HDMI-kabeln till HDMI-porten för att rikta in det kombinerade I/O-kortet. Rikta in det kombinerade I/O-kortet tills HDMI-kabeln är lätt att föra in och ta ut.

11. Ställ in vridmomentvärdet för den justerbara vridmomentnyckeln på 10 Ncm. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln och Torx Plus 4IP-biten för att helt sätta tillbaka de två 4IP-skruvarna i det kombinerade I/O-kortet (1).

12. Ställ in vridmomentvärdet för den justerbara vridmomentnyckeln på 20,5 Ncm. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln och Torx T6-biten på 70 mm för att helt sätta tillbaka de två 6IP-skruvarna i det kombinerade I/O-kortet (2).

13. Vrid datorn så att de främre portarna är vända mot dig.

14. Ställ in vridmomentvärdet för den justerbara vridmomentnyckeln på 16 Ncm. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln och Torx Plus 8IP-biten för att sätta tillbaka en 8IP-distansskruv till högtalaren (923-08939) i moderkortet.

15. Skjut in änden på flexkabeln till strömbrytaren i kontakten (1). Fäll sedan ned låsspärren (2).

16. Tryck flexkabeln till strömbrytaren mot sidan på det kombinerade I/O-kortet.

17. Tryck ändarna på flexkablarna till det kombinerade I/O-kortet mot kontakterna.

18. Placera kontakthöljet till det kombinerade I/O-kortet över ändarna på usb-A- och HDMI-flexkablarna. Använd sedan den orangefärgade vridmomentnyckeln och Torx Plus 3IP-biten för att sätta tillbaka de två 3IP-skruvarna (923-09162) i höljet.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen: