Bottenplatta till Mac Studio (2023)

Innan du börjar

Verktyg

• Justerbar vridmomentnyckel (1,2–3 Nm)

• Etanol- eller isopropylalkoholservetter (IPA)

• Nylonpetverktyg (svart)

• Torx Plus 10IP-bit 50 mm

Borttagning

1. Lägg datorn med bottenplattan uppåt och de främre portarna vända mot dig.

2. För in den platta änden på det svarta petverktyget i 45–60 graders vinkel under den inre kanten på skruvplattan till bottenplattan.

3. Skjut det svarta petverktyget under skruvplattan. Lyft sedan det svarta petverktyget för att ta bort skruvplattan från bottenplattan.

•  Varning! Ha inte handen framför det svarta petverktyget.

• Viktigt! Fästremsorna på bottenplattan kan återanvändas. Om någon av fästremsorna är skadad fortsätter du till steg 4. Annars går du vidare till steg 6.

4. Använd den platta änden på det svarta petverktyget för att försiktigt skrapa bort den skadade fästremsan från bottenplattan.

5. Använd etanol- eller isopropylalkoholservetter för att rengöra återstående fästmaterial från bottenplattan.

6. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och Torx Plus 10IP-biten för att ta bort de fyra 10IP-skruvarna (923-08938) från bottenplattan.

7. Lyft bort bottenplattan från höljet.

• Obs! Om bottenplattan inte enkelt går att lyfta bort från höljet kan du sätta in den spetsiga änden av det svarta petverktyget i ett av ventilationshålen. Använd sedan det svarta petverktyget för att lyfta bort bottenplattan från höljet.

Återmontering

1. Placera bottenplattan på höljet med låsfästet (1) mitt emot SDXC-kortplatsen och de främre portarna (2).

2. Sätt i Torx Plus 10IP-biten i den justerbara vridmomentnyckeln för 1,2 till 3 Nm. Ställ in vridmomentvärdet för den justerbara vridmomentnyckeln på 2,0 Nm.

3. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och Torx Plus 10IP-biten för att skruva tillbaka de fyra 10IP-skruvarna (923-08938) i bottenplattan.

• Viktigt! Om du installerar en ny fästremsa fortsätter du till återmonteringssteg 4. Annars går du vidare till återmonteringssteg 8.

4. En ny fästremsa har ett genomskinligt övre släppskikt och ett blått nedre släppskikt. Placera fästremsan på bottenplattan med det blå släppskiktet vänt nedåt och det genomskinliga släppskiktet vänt uppåt enligt bilden.

5. Tryck på det genomskinliga övre släppskiktet och fästmaterialet (1) medan du långsamt drar bort det blå nedre släppskiktet (2) från fästmaterialet under det, samtidigt som du trycker ned fästmaterialet mot bottenplattan.

• Viktigt! Ta inte bort hela den blå självhäftande baksidan på en gång.

6. Dra och tryck längs med det övre släppskiktet samtidigt som du fortsätter att dra bort det nedre släppskiktet från fästmaterialet (3).

7. Dra försiktigt bort det övre släppskiktet från fästremsan.

8. Upprepa steg 4 till 7 för att installera ytterligare tre fästremsor om det behövs.

9. Identifiera undersidan av skruvplattan till bottenplattan. Undersidan på skruvplattan till bottenplattan fästs vid bottenplattan och är lite upphöjd i mitten. Yttersidan på skruvplattan till bottenplattan är platt.

10. Placera skruvplattan till bottenplattan över fästremsorna på bottenplattan. Tryck hårt längs med skruvplattan till bottenplattan för att fästa den på bottenplattan.

Var försiktig

• När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.

• Systemkonfiguration krävs om du har installerat ett nytt moderkort eller nya SSD-moduler.

• Om du har bytt moderkort eller SSD-moduler startar inte datorn och statuslampan blinkar gult tills du återskapar datorn med en separat Mac. Följ instruktionerna för att återskapa datorn. Starta sedan systemkonfigurationen.