Bakre Thunderbolt 4-portar till Mac Studio (2023)

Innan du börjar

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• Justerbar vridmomentnyckel (10–34 Ncm)

• Nylonpetverktyg (svart)

• Vridmomentnyckel (orange, 0,85 kgf cm)

• Halvmåneformad Torx Plus 3IP-bit

• Torx Plus 5IP-bit 50 mm

• Torx T7-skruvmejsel

• Usb-C-laddningskabel

Obs! Bilderna i den här proceduren visar borttagning och återmontering av två bakre Thunderbolt 4-portar. Dock är proceduren för att ta bort och återmontera den ena eller båda portarna densamma.

Borttagning

1. Använd den orangefärgade vridmomentnyckeln och Torx Plus 3IP-biten för att ta bort de två 3IP-skruvarna (923-09162) från de bakre Thunderbolt 4-portarnas kontakthölje.

2. Ta bort de bakre Thunderbolt 4-portarnas kontakthölje och spara det till återmonteringen.

3. Använd det svarta petverktyget för att lyfta ändarna på flexkablarna till de bakre Thunderbolt 4-portarna från kontakterna.

4. Ställ datorn med baksidan ner och de främre portarna vända uppåt.

5. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och Torx Plus 5IP-biten för att ta bort de sex 5IP-skruvarna (923-09150) från de bakre Thunderbolt 4-portarna.

6. Använd T7-skruvmejseln för att ta bort de två T7-distansskruvarna (923-09159) från de bakre Thunderbolt 4-portarna.

7. Lyft de bakre Thunderbolt 4-portarna ut ur höljet.

Återmontering

1. Placera datorn så att de främre portarna är vända mot dig.

2. Placera de bakre Thunderbolt 4-portarna i höljet och tryck ändarna på flexkabeln till de bakre Thunderbolt 4-portarna mot kontakten (1). För sedan in de bakre Thunderbolt 4-portarna i öppningen i höljet (2).

3. Placera de bakre Thunderbolt 4-portarna i höljet och tryck ändarna på flexkabeln till de bakre Thunderbolt 4-portarna mot kontakten (1). För sedan in de bakre Thunderbolt 4-portarna i öppningen i höljet (2).

4. Ställ datorn med baksidan ner och de främre portarna vända uppåt.

5. Använd T7-skruvmejseln för att delvis sätta tillbaka de två T7-distansskruvarna (923-09159) i de bakre Thunderbolt 4-portarna.

6. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och Torx Plus 5IP-biten för att delvis sätta tillbaka de sex 5IP-skruvarna (923-09150) i de bakre Thunderbolt 4-portarna.

7. Placera datorn så att de främre portarna är vända mot dig.

8. Tryck jämnt längs med ändarna på de bakre Thunderbolt 4-portarnas flexkablar för att se till att de är helt anslutna till moderkortet.

• Rätt anslutning

• Fel anslutning

9. Placera kontakthöljet till de bakre Thunderbolt 4-portarna över ändarna på flexkabeln till de bakre Thunderbolt 4-portarna. Använd sedan den orangefärgade vridmomentnyckeln och Torx Plus 3IP-biten för att sätta tillbaka två 3IP-skruvar (923-09162) i höljet.

10. Rotera datorn så att de bakre portarna är vända mot dig.

11. Anslut båda ändarna av usb-C-laddningskabeln till de två bakre Thunderbolt 4-portarna (1) enligt bilden för att se till att Thunderbolt 4-portarna är inriktade. Rikta in portarna tills båda ändarna på usb-C-laddningskabeln är lätta att föra in och ta ut.

12. Ställ in vridmomentvärdet för den justerbara vridmomentnyckeln på 17,5 Ncm. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln och 5IP-biten för att helt sätta tillbaka fyra 5IP-skruvar i de bakre Thunderbolt 4-portarna (2).

13. Anslut båda ändarna av usb-C-laddningskabeln till de andra två bakre Thunderbolt 4-portarna (1) enligt bilden för att se till att Thunderbolt 4-portarna är rätt inriktade. Rikta in portarna tills båda ändarna på usb-C-laddningskabeln är lätta att föra in och ta ut.

14. Använd T7-skruvmejseln för att helt sätta tillbaka de två T7-distansskruvarna (2).

15. Ställ in vridmomentvärdet för den justerbara vridmomentnyckeln på 17,5 Ncm. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln och 5IP-biten för att helt sätta tillbaka fyra 5IP-skruvar i de bakre Thunderbolt 4-portarna (3).

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen: