Ethernet-kort till Mac Studio (2023)

Innan du börjar

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• Justerbar vridmomentnyckel (10–34 Ncm)

• ESD-säker pincett

• Ethernet-kabel

• Nylonpetverktyg (svart)

• Vridmomentnyckel (orange, 0,85 kgf cm)

• Halvmåneformad Torx Plus 3IP-bit

• Torx Plus 4IP-bit

• Torx T6-bit 70 mm

Borttagning

1. Använd den orangefärgade vridmomentnyckeln och den halvmåneformade Torx Plus 3IP-biten för att ta bort de två 3IP-skruvarna (923-09162) från kontakthöljet till Ethernet-kort 1.

2. Ta bort kontakthöljet till Ethernet-kort 1 och spara det till återmonteringen.

3. Använd det svarta petverkyget för att lyfta änden av flexkabeln till Ethernet-kortet från kontakten på moderkortet.

4. Ställ datorn med baksidan nedåt och de främre portarna vända uppåt.

5. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och Torx Plus 4IP-biten för att ta bort de två 4IP-skruvarna (923-09167) från kontakthöljet till Ethernet-kort 2.

6. Ta bort kontakthöljet till Ethernet-kort 2 och spara det till återmonteringen.

7. Använd det svarta petverkyget för att lyfta änden av flexkabeln till Ethernet-kortet från kontakten på Ethernet-kortet.

8. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och T6-biten (70 mm) för att ta bort de två 6IP-skruvarna (923-08937) från Ethernet-kortet och strömsladdsporten.

9. Lyft ut Ethernet-kortet ur höljet.

Återmontering

1. Placera Ethernet-kortet i höljet.

2. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och T6-biten (70 mm) för att delvis sätta tillbaka de två 6IP-skruvarna (923-08937) i Ethernet-kortet.

• Obs! Skruvarna förs in i skruvhålen i Ethernet-kortet och strömsladdsporten och fästs vid höljet.

3. Tryck änden av flexkabeln till Ethernet-kortet mot kontakten på Ethernet-kortet.

4. Placera kontakthöljet till Ethernet-kort 2 över kontakten.

5. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och Torx Plus 4IP-biten för att delvis sätta tillbaka de två 4IP-skruvarna (923-09167) i kontakthöljet till Ethernet-kort 2.

• Obs! Skruvarna förs in genom höljet och Ethernet-kortet och fästs vid distansskruvarna på de bakre Thunderbolt 4-portarna.

6. Vrid datorn så att de främre portarna är vända mot dig.

7. Tryck änden av flexkabeln till Ethernet-kortet mot kontakten på moderkortet.

8. Placera kontakthöljet till Ethernet-kort 1 över flexkabelns ände. Använd sedan den orangefärgade vridmomentnyckeln och Torx Plus 3IP-biten för att sätta tillbaka de två 3IP-skruvarna (923-09162) i höljet.

9. Placera datorn så att de bakre portarna är vända mot dig.

10. Anslut en Ethernet-kabel till Ethernet-porten för att rikta in Ethernet-kortet. Rikta in Ethernet-kortet tills änden av kabeln är lätt att föra in och ta ut.

11. Ställ in vridmomentvärdet för den justerbara vridmomentnyckeln på 20,5 Ncm. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln och T6-biten (70 mm) för att helt sätta tillbaka de två 6IP-skruvarna (1) i Ethernet-kortet.

12. Ställ in vridmomentvärdet för den justerbara vridmomentnyckeln på 10 Ncm. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln och Torx Plus 4IP-biten för att helt sätta tillbaka de två 4IP-skruvarna (2) i kontakthöljet till Ethernet-kort 2.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen: